Žig za legendo in veliko priložnost v ligi NBA. Vrača se ambiciozna Tereza

Medtem bo 50-letni svetovni prvak in olimpijski prvak sodeloval z igralci v New Orleansu na robu ekipe NBA in Erie BayHawks v spodnji G ligi. Razvoj v newyorški ekipi Liberty, ki deluje na WNBA Women WNBA.

“To bo igralo pomembno vlogo pri pripravi naših mladih igralk.Večji poudarek dajemo razvoju, kar bo v veliko korist tako pelikanom kot Erieju, “je dejal Alvin Gentry, glavni trener New Orleansa.

Weatherspoon se bo zdaj na Pelicansu srečal s še enim nekdanjim zvezdnikom WNBA. Swin Cash, dvakratni olimpijski prvak in nekdanji igralec USK, je že od poletja podpredsednik košarkarskih operacij in verjetno imel prste ob prihodu Weatherspoona.

S kom zmagajo Pelikani? Zelo ambiciozna ženska.

Poleti 2000, ko so igralci New Yorka Liberty na poti na tekmo obtičali na letališču, je bilo jasno, da ne bodo mogli več trenirati. Da bi bili pripravljeni, so s pomočjo traku ustvarili smolo na tleh in se skozi priprave odpravili v odhodno dvorano. Teresa Weatherspoon, tedaj četverica in motor ekipe, je vztrajala.In če je kaj rekla, sta se soigralci strinjali.

To ni bila impresivna statistika, ampak edinstvena trma in vodstvo, ki si je zdaj prislužila mesto v košarkarski dvorani slavnih. 1997 naročen. In takoj je postala ena prvih zvezdnic. Ne zaradi hitenja točk je bila cenjena, ker je pomagala soigralcem, da postanejo izjemni. Pohvalili so ga zaradi svojih obrambnih sposobnosti, neskončne energije in vodilne vloge.

“Vedno je potisnil naše meje.Pomagala je porušiti nevidne stene, kar nam je preprečilo, da bi bili najboljši, «se spominja Crystal Robinson.

“Ženska ne bo dala več točke!”

V NCAA se je branila Barve univerze Louisiana Tech, s katero je leta 1988 v svojem četrtem letniku osvojila državni naslov. V zadnjem dvoboju se je njena ekipa spopadla z Auburnom, a je ob polčasu Lady Techsters izgubila 19:31, uničila ga je Ruthie Bolton, avtorica 16 točk. in glavni trener Leon Barmore. »Osebno sem ga sprejel.Pogledala sem v našo ekipo in rekla: “Ni smisla več. Dala sem več kot kdajkoli prej,” se spominja. “Kot je dejala, se je tudi to zgodilo. Bolton v drugem polčasu ni dodal točke, Louisiana Tech pa je zmagala s 56:54. “To je Teresa,” je povedal Kim Mulkey, znan trener, ki je bil takrat pomočnik pri Louisiana Tech. „Bila je zelo močna in se ni bala stikov. Vedno je ekipi dajala iskrico. ”

Po zaslugi univerzitetne diplome je T-Spoon postal član državne reprezentance, ki je na olimpijskih igrah v Seulu odnesla zlate medalje. “Zahvaljujem se ameriški košarki, ker me je zasanjala, da bom predstavljala našo državo in igrala na olimpijskih igrah,” je komentirala svoj nedavni zahvalni govor v Springfieldu.Štiri leta pozneje je igrala na olimpijskih igrah v Barceloni, kjer je ameriška ekipa osvojila bron.

Življenje skozi solze

WNBA ni bilo, ko je Weatherspoon končal v NCAA, zato je šla igrati v Italija, Francija in Rusija. Desetletje pozneje je za njo skočila ekipa Liberty.

Čeprav se sama opisuje kot otrok v majhnem mestu iz Pinelanda v Teksasu, se je v New York pridružila v zvezdniškem slogu. V prvih dveh sezonah je osvojila nagrado za branilca leta, štirikrat je bila nominirana za najboljšo peterko lige in petkrat igrala na zvezdni tekmi WNBA.

“Vsi so se imeli dobro,” se je spomnil Robinson. “Toda to še ni pomenilo, da je bila vedno dobra do nas.Bila je zelo zahtevna, in če kdo na igrišču ni izpolnil svojih odgovornosti, ji je to jasno povedal. “Dodala je, da si je pri igranju proti Weatherspoonu, ki je” nenehno zahtevala popolnost “, vzela veliko modric.

Quarterbaki so v finalni seriji WNBA prišli leta 1999. New York se je s Houstonom zavzemal za naslov. Zmagali sta dve zmagi. Houston Comets je prevladoval na prvi tekmi in je bil po košu Tina Thompsona 2,4 sekunde oddaljen od prvaka WNBA.

T-Spoon je dvignil žogo iz avtomobila, hiberniral do polovice in zabil koš s sireno, kar je prisililo na tretjo tekmo.Čeprav je New York na koncu padel v odločilnem dvoboju, se je Weatherspoon podal v zgodovino.

Položaj zagotovo spominja na češkega navijača na zadetka Evanthia Maltsija, ki je USK Praha pomagal preoblikovati finalni niz češke lige z Žabiny v Brnu. ustvaril igro in bil zadolžen za upravljanje vsega. V povprečju je zabeležila več podaj (5,3) kot točk (5).

Nedolgo pred Shotom je njen nečak Weatherspoon umrl zelo blizu nje.

“Bil je moj najboljši prijatelj, sva se pogovarjala vsak dan. Za trenutek nisem vedel, ali bi lahko nadaljeval košarko. Bila je velika žalost.Ljudje na treningu so mislili, da se znojim, v resnici pa je šlo za solze, «se spominja Terezine težke življenjske dobe. »Nisem vedel, kje najdem moč in voljo, toda moji soigralci so me pogledali in bili zraven. Nisem jih mogel izdati, niti Andrew. Igral sem zanj. ”

Leta 2016 je bil Weatherspoon med dvajseto obletnico WNBA izbran med dvajset najboljših in najvplivnejših igralcev, ki so kdajkoli igrali v ligi. Zdaj je šele deseta profesionalka, ki so jo vpeljali v dvorano slavnih. “Tekma je bila moje svetišče, moje varno zatočišče,” je dejala v svojem zahvalo.