Miért tiltakoznak a futballszurkolók a Betclic klubtulajdonosok ellen? Megkérdeztük őket

Amikor a Coventry Telegraph a jelenlegi tulajdonosokat, Sisut kérte, hogy a klubot eladja a múlt hónapban, a rajongók odafigyeltek – 10 000 aláírta 24 órán belül -, de volt egy fáradt, majdnem lemondott elfogadás, hogy egy másik csoport a rajongók elérték a kötésük végét. Nem szokatlan, hogy a szurkolók a furcsa szennyeződéseket a tulajdonosokkal rendelkeznek, de jelenleg olyan klubok vannak, amelyek követői nyílt lázadásban vannak a tulajdonosokkal szemben, és úgy tűnik, kevés lehetőség van a megoldásra. Az angst és az antagonizmus szinte az országban és az egyesületen belül az új és a normál normál irányú normál normálvá vált.

Tehát, amikor tanácsadásuk és útmutatásuk a legtöbb keresletben van, keserűen ironikus, hogy a Támogatók Direct elérte kereszteződés a történelemben.A Supporters Direct szeptember végén közölte, hogy szurkolók bizalmának köszönhetően a rajongók Betclic segíteni tudnak klubjaik működtetésében a szurkolók bizalmán keresztül. készpénzzel ez nem szűri le a piramisot, és a sírok segítenek a számban és a kötetben.

A Támogatók közvetlen elérése nagy segítséget jelentett a rajongóknak, hogy kifejezzék véleményüket, de sok ilyen nézet egyértelműen negatív, és megmutatja, hogy mennyi van még, mielőtt a rajongók megfelelő képviseletet kapnak a klubokban.Ahogy John Sillett, az az ember, aki 1987-ben vezette Coventry City-t az FA-kupa dicsőségére, azt mondta a klub tulajdonosairól: „Lassan mérgeznek minket, úgyhogy hozzuk vissza a klubot az emberekhez. találni és nagyon hasonlónak hangzik. Facebook Twitter Pinterest A Coventry rajongói nagyon egyszerű kérdést kérdeztek meg a tulajdonosoktól, amikor 2014-ben kellett játszaniuk otthonukban Northamptonban. Fénykép: Tom Jenkins a Guardian számára. rámutat a Blackpool Supporters Trust-re. A bizalom ellentmond az Oyston családnak, aki az 1980-as évek vége óta felelős a klubért, Betclic bónusz amikor Owen Oyston felkapta a klubot a herceg 1 font összegért.A klub 2010-ben elérte a Premier League ígért földjét Ian Holloway alatt, de a fő szezon kedvezményezettjei a nap folyamán az Oystonok voltak.

Nemcsak az Owen Oyston tulajdonában lévő vállalat 11 millió font egyszeri kifizetést kapott, ami több volt, mint a menedzser és az összes játékos kombinációja, hanem az Oyston cégcsoport, amely állítólag 24 millió fontot csomagolt be kamatmentes hitelek. Mindezek a nagyítások megjelentek, míg a játékosok még mindig várták az előző szezonból ígért bónuszokat, amikor Charlie Adam-nek fel kell kérnie a Premier League-t, hogy 20 000 £ -ért fizetett bónuszt kapjon, amit 2010 novemberében sikerült elérnie.

A Premier League elérése óta Blackpool visszaesése rendkívül gyors volt.Csak hat évvel ezelőtt négy meccs után lovagoltak a Premier League első négy helyezettjén, de csúszkájukat a divíziókon végül a League Two-hez viszonyították. Annak ellenére, hogy Owen Oyston uralkodása népszerűtlen volt és zavarba ejtette, amikor 1996-ban börtönbe került egy 16 éves férfi nemi erőszak és bántalmazás miatt, fia Karl újabb, népszerűtlen mélységeket hozott a kegyetlen hitet.Ő szörnyen nevezte az egyik támogatót egy „masszív retardnak” egy szöveges üzenetben, és következésképpen és az indokoltan büntette az FA-t, ezért hat hétig betiltották az összes futballtevékenységet, és 40 000 fontot szabott ki.

Az ügyek fokozatosan megfordulnak, mivel a rajongók és a klub hierarchiája közötti kapcsolat a névhívásba került, és több pörgetés jött létre a bíróságon. Nem meglepő, hogy a Bloomfield Roadon való részvétel riasztóan esett, csak néhány ezer kemény lélek figyelte a harcukat a legalacsonyabb osztályon.Higgins ragaszkodik ahhoz, hogy a Trust továbbra is dolgozzon a tulajdonváltás megteremtésében, de elismeri, hogy olyan hosszú küzdelem után, hogy a rajongók között van bizonyos fáradtság. „Az apátia és a tiltakozás-fáradtság érthetően meglehetősen kevés támogató számára van beállítva, mivel az Oystonok nem mutatnak jelet arra, hogy még a szórakozás eszméje is lenne” – mondja Higgins. Facebook Twitter Pinterest A Blackpool-rajongók megosztják gondolataikat a klub tulajdonosával a Bloomfield Road-ban az év elején. Fénykép: BPI / Rex / Shutterstock

A Charlton Athletic származása nem olyan drámai volt, mint Blackpoolé, de konfliktusuk a klub jelenlegi tulajdonosaihoz valószínűleg a leghangosabb volt, sok különböző az elmúlt néhány évben megtartott tiltakozások.Roland Duchatelet jelenlegi holtpontja még inkább zaklatott, mert nem túl régen Charlton-ot tekintették a közösségalapú klub bemutatójának, miután 1992-ben visszatértek a völgybe.

„Charlton Athletic az életem során hatszor csökkentek ”- mondja Richard Wiseman, a Charlton Athletic Támogatói Biztos elnöke. – De senki sem vette át az utcákat, és nem dobta a parton a labdákat.A támogatók nem voltak elégedettek, de a játék részeként látták – rossz szerencsét, pénzhiányt vagy néhány rossz döntést – hoztak létre.

Wiseman azt mondja, hogy a klub visszavonul Roland Duchatelet tulajdonában, ami 2014 januárjában kezdődött, „rendkívüli mértékű haragot váltott ki, amit az a tény okozott, hogy ez a csökkenés az arrogancia, az inkompetencia és a makacsság mérgező keverékének eredménye.”

A rajongók tartós és időnként rendkívül képzeletbeli, tiltakozó kampány, amelyet szinte 30 000 font összegig támogattak. Mókás temetéses menetet hajtottak végre, késleltetett kick-offokat dobtak a tárgyakra a pályára, nyomtatott hamis meccsprogramokat és protest replika inget bocsátottak ki.Ezek a taktikák rengeteg nyilvánosságot teremtenek a helyzetükért, valamint a szellem egységét generálják a jelenlegi rendben.

Duchatelet a rajongókat a kezdetektől ellentmondott azáltal, hogy aláássa az akkori vezetőt, a népszerű és meglehetősen sikeres Chris Powell, a játékosok toborzásának ellenőrzésével, és átadta azt egy kis csoportnak, melyet felborult és titokzatos tanácsadóknak adtak, akiknek sikerült alábecsülniük. Powell fizetett a végső árat, amikor elbocsátották.

Duchatelet négy olyan edzőt nevezett ki, akiknek kevés vagy nincs tapasztalata az angol labdarúgásról, köztük egyenesen a belga harmadik szintről. Nem meglepő, hogy mindet el kellett zsákolni.Eközben több tucat aluljáró játékos érkezett nagyvonalú szerződésekre, és nem teljesített.

Az egyetlen személy, aki Duchatelet-t illeti a rajongók népszerűtlenségéhez, Katrien Meire vezérigazgatója, akinek az európai versenyjog terén szerzett szakértelme meghaladja a tapasztalatait a labdarúgásban vagy a rajongókkal való kommunikációban. Soha nem működött egy üzletet, soha nem bánta a labdarúgó-klubot, de Duchatelet távollétében – két éve nem vett részt a játékban – ő felelős.A kártékony észrevételei arról, hogy Charlton miként fejleszti a csillagokat és eladja a Premier League klubjait, már meggyengült támogatói csoport gyulladt.

A Duchatelet ellenállása csak részben van arról, hogy mi történik a pályán, Wiseman szerint: „Figyelemre méltó volt, hogy a Charlton támogatói az Oxfordban nemrég énekelték az„ Kérlek, eladjuk a klubunk dalait legerősebbnek, amikor a csapat 1-0. Ez az üzenet, hogy a tiltakozások csak részben az eredményekről szólnak.Sokan úgy vélik, hogy inkább egy klub szívéről és lelkéről szólnak, amely egykor a nemzeti eredménymodell és a támogatói beilleszkedés modellje. szeretné, ha elismerné, hogy a tulajdonjoga katasztrófa volt és eladta. „Londonban nem sok optimizmus van ebben a pillanatban” – mondja Wiseman. Facebook Twitter Pinterest Charlton Athletic a klub tulajdonosa, Roland Duchatelet ellen idén elutasította.Fénykép: Rex / Shutterstock

A BB2-ből sem létezik pontosan az optimizmus hulláma, mivel a Blackburn Rovers sorsát a Jack Walker jóindulatú és nagyvonalú védnöksége váltotta át. a Premier League címet 1995-ben, a Venky távoli és félrevezető tulajdonjogát 2010 óta.

A Blackburn nem esett Coventry vagy Charlton irányába, de a bajnokság alsó részébe esnek, és ott vannak a tulajdonosok és a 2012-ben létrehozott Rovers Trust között komoly súrlódás van, amelynek célja a klub közösségi tulajdonba hozása.A rajongók hangulatát alig javították, amikor egy korábbi Burnley és Bolton menedzser, Owen Coyle kinevezték, hogy átvegyék az Ewood Parkban júniusban, és a rossz szezon kezdte a negativitást.

már régóta zajlott, és annak ellenére, hogy a Rovers Trust az elmúlt öt évben folyamatosan kérte, hogy találkozzanak a tulajdonosokkal, ilyen találkozó nem történt meg. Az együttműködés hiánya arra kényszerítette a bizalmat, hogy a közelmúltban a tulajdonjog megváltoztatására szólít fel, amely a válaszadók 97% -át támogatta. Wayne Wild, a Rovers Trust elnöke összefoglalja az aggodalmat: „A Blackburn Rovers mérgező márkává vált a Venky-nek. A jelenlegi helyzet nyilvánvalóan nem működik. ”Facebook Twitter Pinterest A Blackburn Rovers rajongói a szezonban a QPR-nél ismerték el gondolataikat.Fénykép: Craig Mercer / CameraSport / Getty Images

A Charltonhoz hasonlóan a tulajdonosokat ritkán látják a Blackburn meccseken, és néhány éve nem vettek részt, ami azt jelenti, hogy nem érdekel a futballügyek. Blackburn, Charlton és Coventry mindent elvesztették az elmúlt években, így csodálkozni kell, hogy mi a motivációja a Venky, Duchatelet és Sisu számára.

Ez a szörnyűség csak növeli a rajongók megrázkódtató frusztrációját, mivel a klubjaik stagnálnak és szenvednek. -15 szezon, annak ellenére, hogy a League One-ba került, főként a Premier League ejtőernyős fizetéséből származó bevételek alapján.Mégis, a Blackpool-rajongók túlnyomó többsége drágán cserélné a profitot. Ha az angol labdarúgó hiányzik az edzőktől, miért olcsóbbak Németországban a jelvények? Bővebben

A Coventry-helyzet az elmúlt hetekben még tökéletlenebb lett, mivel a tulajdonosok megtiltották a helyi lapot, a Coventry Telegraph-ot, hogy interjút készítsenek a vezetőtől vagy a játékosoktól, mivel a dokumentum támogatja a Sisu-t arra a petícióra, amely Eladni. A Coventry-nek fénye van, aki szívesen fogadja a klubját, aki jóval több mint egy éven át játszotta a játékokat, amikor a Sixfields Stadionban számukra kényszerítették őket a Ricoh Aréna tulajdonosával folytatott hosszú vita miatt.