Gareth Farrelly: “Še vedno mislim, da sem del 10%, ki živijo”

Toda taka je izjemna narava Farrellyjeve zgodbe, da je pomembnost tega posnetka, vrste trenutka, ki bi ga mnogi igralci označili za največje, manjši segment. Šestokratna Republika Irska je postala 28-letna menedžerka, ne da bi predolgo padla s Samom Allardyceom pri Boltonu, ki mu je pomagal pri promociji, ko jih je prej izpustil, in nekaj let pozneje je spremenila pravila prenosa Fifa. Amokachi: “Nogomet na Finskem je preveč lep – želim spremeniti to” Preberite več

41-letnik je zdaj pripravnik pri Peters & amp; Peters v središču Londona, ni nobenega resnega podviga za nekoga, ki je zapustil šolo pri 16 letih in se pridružil Aston Villa.Toda najbolj presenetljivo poglavje je bilo tisto, kar je privedlo do njegove karierne spremembe: preživeti pogoj, ki ima stopnjo smrtnosti 90%. »Vsakdo ima svojo zgodbo,« pravi. “Bil sem zelo, zelo srečen.”

30. aprila 2008 je Farrelly, rojstni dan njegove hčerke, vozil v Bournemouth, da bi se srečal s prijateljem, ko se je na M40 zelo bolan. Povlekel je in začel bruhati kri, vendar je lahko poklical rešilca. Ko se je boril, da ostane zavesten, so ga službe za nujne primere v bolnišnici Warwick čez 15 minut.

Začetna diagnoza ni bila obetavna: odkrita je bila gruda in je bil premeščen v Coventry, kjer je CT pokazal aneurizma vranične arterije.Takoj je bila potrebna kritična operacija, da bi jo odstranili, plus 20% želodca, 40% njegove trebušne slinavke, del debelega črevesa in celotne vranice. ves čas sem del 10%, ki živijo, ”pravi Farrelly. “Ne vstajam, odpiram zaves in vrtim vrtnice vsak dan ali kaj podobnega, ampak ko imaš slab dan, je lepo razmisliti o tem.”

Trajalo je devet mesecev da se popolnoma opomore, ko je prva štiri dni po operaciji preživel v intenzivni negi. Izgubil je 10 kg teže in pot nazaj je bila težka, vendar je večno hvaležen NHS in vsem zaposlenim v bolnišnici Walsgrave v Coventryju za “brezhibno” nego, ki jo je prejel. ne želite razmišljati o tem, kaj bi se lahko zgodilo.Spoznala sem čudovite ljudi od trenutka, ko sem poklicala rešilca, ko sem odšla iz bolnišnice in opravila rehabilitacijo. Tukaj sem samo zaradi njih. Po Evertonu sem po osmih minutah igral nogomet. Prešla sem iz junaka v igranje osmih minut v 18 mesecih

»Bilo je grozno, težko okrevanje. Sedel sem in razmišljal: »Kaj, če nikoli več ne bom mogel igrati nogomet?« Vsak igralec vam bo povedal, da so neverjetno odporni na težave, toda moral sem razmišljati o tem, kaj bom storil v življenju, če ne bi mogel Igraj ponovno.Takrat sem imel izkušnje z vodenjem, vendar je to zdaj postalo še bolj konkurenčno kot prej, zato sem razmišljal o svojem interesu za pravo. ” Morecambe, vendar ko je prišla izbira za redno izobraževanje. Njegovih petnajst let poklicnega nogometaša je bil konec, čeprav se zdaj ozira na burno kariero, ki je zdaj samo z ljubeznijo. Facebook Twitter Pinterest Gareth Farrelly je sovražnik ekipe Everton premagal gol po Coventryju, ki se je izkazal za odločilnega v boju proti padcu leta 1998 v Evertonu.Produkt uspešne akademije Home Farm v Dublinu, Farrelly je odraščal kot Evertonian, ker so »vsi moji prijatelji podpirali Liverpool ali Manchester United, z malo Celticovih metov«.

Pri 17-ih se je pridružil vili, ki je takrat uživala v uspehu pod Brian Littleom, vendar se je z igranjem časa, ki ni bil ravno obilen in njegovo srce odloči za glavo, leta 1997 preselil v Merseyside. Prihajala sem iz situacije v Vili, kjer se je ekipa zelo dobro ukvarjala, toda imel sem toksične odnose z enim od trenerjev. Potem se je pridružil Evertonu, pa se sploh ne počutijo dobro, «pravi.

Rezultati so bili slabi, poleg zmage štirih od petih ob božiču, in se spominja, da je bil v predzadnji domači igri, ko je pogrešan, vznemirjen dobra priložnost v porazu od Sheffielda v sredo.Naslednji teden so bili na Arsenalu napadeni 4-0, ki so postali prvaki.

Torej je vse to pripeljalo do Goodisona v zadnjem popoldnevu, ko bi jih poraz poslali. »To je bil čuden dan,« se spominja Farrelly. »Vsakdo ima svojo različico, toda za mene je bilo zelo zanimivo nekaj ur pred igro, v tisočih in zunaj zemlje je bilo na tisoče ljudi.

» Ekipa žensk je osvojila svoj pokal. in so bili prej na igrišču. Mladinska ekipa je osvojila tudi svoj pokal in bila tam zunaj. Torej za nas je obstajal občutek pritiska in pričakovanje, pomešano z resničnostjo, kaj bi se zgodilo, če dan ne bi šel dobro.

Za Evertonje ne sme misliti.Mogoče je Farrellyjeva največja značilnost kot igralec bila moč njegove leve noge, vendar je z desno zadeljo po skrčeni glavi Duncana Fergusona tik pred kazenskim lokom s samo šestimi minutami.Coventry bi se uprl in izenačil pozno, kar pomeni, da je stavba Dublinerja obdržala Everton na račun Boltona.

Kendall bi bil še vedno odpuščen, a vezist kmalu izvedel, da ni del načrtov Walterja Smitha. naslednje sezone. “Za Evertonom sem po osmih minutah igral nogometno tekmo, tako da sem lahko šel skozi tako težko sezono in imam tak rezultat, da pokaže realnost nogometa,” pravi. “Šel sem od junaka do igranja osmih minut v 18 mesecih.”

Potem ko je poslal Boltona navzdol, je Farrelly postal prvi Allardycejev podpis, sprva na posojilo, in je bil prepuščen, da je izpustil svoj novi klub.Toda, ko so Wandereri potrebovali nekoga, da bi spet vstal, je bil tam, kjer je z enako desno nogo in s podobno razdaljo zabeležil odpiranje v končnem zmagi pred Prestonom. Še enkrat pa je bila ovira predaleč. Končal je spopad osebnosti z Allardyceom, ki ga je v enem letu pred tremi 28-letnim otrokom odpeljal na tri posojila.

V Dublinu so Bohemijci iskali novega managerja. »Prišel sem do točke, ko sem imel dobre menedžerje in slabe managerje in imel to priložnost. Imel sem močan načrt glede tega, kar sem hotel storiti, in ironija je, da sem John Gilesa kmalu po tem, ko sem odstopil, spoznal. Če bi se pogovarjal z njim, preden bi prevzel delo, verjetno tega ne bi nikoli storil. «

Bohs je imel težave.Klub je špekuliral s svojim proračunom in ni uspel, vendar se je Farrelly v teh okoliščinah dobro odrezal, čeprav je bil skoraj vsak teden “pravna zadeva”. Po tem se je pridružil Blackpoolu, kjer je igral samo enkrat na Bloomfield Roadu, preden se je februarja 2007 vrnil na Irsko z Corkom. Po Fifinem pravilu treh klubov ni mogel igrati, kar je pomenilo, da bo moral njegov kolega Colin Healy počakati do 1. julija, preden se bo pojavil na sredi kampanje marca in oktobra. drug okus zakona – arbitražno sodišče je pritožbo zavrnilo za šport, teden dni pred njihovo prepovedjo. “Opravili smo klasično boj proti irski stvari, postavili veliko argument in izgubili,” pravi.Fifa, čeprav je bil pritisnjen, da spremeni pravilo nekaj mesecev pozneje.

Na začetku naslednje sezone je prevzel poškodbo kolena in ob obisku družine, ki je še živela v Angliji, med zdravljenje se je bolezen zadržala. Za sestavljene zadeve je bila pluta postavljena v preiskovalni postopek – postopek v irski zakonodaji, kjer se pridobi zaščita sodišča za pomoč pri preživetju podjetja – in zaradi bolezni je bil dejansko odpuščen in vrgel seznam upnikov, ko je prišel za dolgovane plače. Kasneje je dobil primer za nepošteno odpustitev. Gareth Farrelly v akciji za Boltona, ki mu je pomagal pri promociji leta 2001, proti Sunderlandu leta 2002.Fotografija: Michael Regan / akcijske slike

Farrelly pravi, da ne bi postal odvetnik, če ne za bolezen, ampak sprva je našel pot v težko dostopni. Ena univerza v Liverpoolu ga je takoj pred odhodom na Edge Hill odvrnila in se odločila za hitri tek. Vodja oddelka za pravne zadeve, Franco Rizzuto, ga je postavil na intenziven šesttedenski program in povedal, da bo, če bo šel mimo, mesto na njeni diplomi prava.

V knjigo je vtisnil glavo, igranje na nepogodbeni osnovi za Morecambe. »Začela se je nova sezona, uživala sem in bila boljša kot kdajkoli prej. Potem je Morecambe en vikend odšel na Exeter. To je bilo potovanje po šestih urah in pol, kot na primer čezatlantski let, hkrati pa sem dobil pismo, v katerem sem rekel, da imam mesto na diplomi.Vedel sem, da nikoli več ne bom igral v Premier ligi ali na prvenstvu in da sem se s tem pomiril. Evertonova Idrissa Gueye: ‘Sem perfekcionist. Ne maram izgubiti žoge – kdaj “Preberi več

” Dva dni nisem hotel biti stran od žene in otrok, da bi igral 10 minut proti Exeterju in naslednji teden sem šel da vidim Sammyja. Bolj standardni pogovor bi bil: Zakaj me ne igraš?Jaz sem boljši od tega in tako, ampak sem šel in rekel: “Hvala za vse, ampak končam v petek.” Univerzo sem začel naslednji ponedeljek. “

To je nekaj dosežek, kljubovanje priljubljenim konvencijam o zgodnjem začetku šolanja nogometašev, in čeprav bi bilo tudi za Farrellyja razumljivo, da se ozre nazaj in čuti, da je prizadet zaradi ostre obravnave, ki jo je dobil ob določenih točkah svoje kariere, je njegova ljubezen do igre še vedno močna. / p>

»Zame je zdaj najbolj zanimivo, da imam nogomet devetletnega sina in začel sva hoditi na nekatere igre. Lepo je videti njegovo razburjenje. ”

Everton se o tem tiho ukvarja, a svoje nekdanje igralce obravnavajo zelo dobro in Farrelly se pogosto vrne.Tisti, ki živijo v določeni starosti, verjetno ne bodo nikoli pozabili trenutka, ko je bil njihov rešitelj, ker bi lahko brez njegovega cilja stvari šle zelo drugače. “Klub od takrat ni bil v tem položaju,” pravi. “Bili so močnejši in močnejši.”