Vlada je začela posvetovanja za reševanje padec udeležbe športa

Vlada je začela javno posvetovanje o sodelovanju športa, saj naj bi obravnavala zaskrbljujoče zmanjšanje števila ljudi, ki sodelujejo v redno vadbo, saj post-olimpijske igre visoke.

Čeprav so zdaj 1.4 milijonov več ljudi, ki igrajo športa v Angliji kot v letu 2005 -, ko je Velika Britanija dobila pravico, da gosti leto 2012 olimpijskih in paraolimpijskih iger – to povečanje je prišel v dveh majhnih paketih: ena, potem ko je London ponudba razglašen za zmagovalca, in drugo okoli 2012 iger samih.Sedanji trend je postopno zmanjšanje števila ljudi, ki redno igrajo šport.

“London 2012 je bila neverjetna uspeh in visoko točka za britanski šport,” je dejal Tracey Crouch, športni minister. “To je pokazala, da ima Velika Britanija elitni športni sistem tekmec koli narod na svetu po neverjetno zapis medalj izvlek Team GB in paraolimpijskih iger GB športnike.

” Vendar pa obstajajo izzivi za obravnavo za nadaljnjo pomoč izboljšanje šport v tej državi.Športne podatki o udeležbi v zadnjem času zmanjšala, in vlada želi zagotoviti, da se javna sredstva usmerjena na tiste organizacije, ki lahko prinesejo pri spodbujanju ljudi, da se vključijo v športu in fizični aktivnosti. “

Zadnje številke Sport Anglije za 12 mesecev do marca 2015 kažejo, 15,49 milijona ljudi, 16 in več sodelujejo v športu vsak teden. To je odvisno od 14,08 milijona oktobra 2006. Vendar pa se je število zmanjšalo od oktobra 2012, when15.9 milijona bili sodelujoči vsak teden.

Podatki kažejo, da so zdaj več kot 1,2 milijona več ljudi početje ni šport na vse in da je bil upad še posebej izrazito med tistimi iz revnejših socialno-ekonomskih skupin.Facebook Twitter Pinterest London 2012 zmaga paradi Team GB in paraolimpijskih GB športnike prek osrednjem Londonu septembra 2012. izbruh navdušenja za šport je od takrat znižala.Fotografija: Paul Gilham / Getty Images

Kritiki pripisujejo padec udeležbe športa krčenja v proračune lokalnih skupnosti, ki jih zadnje koalicijske vlade, in odločitev, ki jih je nekdanji sekretar za izobraževanje Michael Gove zmanjšati 162 mio £ v ringfenced sredstva za šolske športne partnerstva.

ko smo že, da je Guardian prejšnji mesec, nekdanji dela olimpijske igre minister Tessa Jowell rekel “enkrat v življenju” priložnost za uporabo iger v Londonu, ki spodbuja otroke k športom bila zapravlja, krivijo svoje “hudobne in malomarno” naslednikov.

“Tako bomo šli na ožemanje roke o debelosti, ožemanje roke o drugih koristih športa in spraševala v drugi pet let časa, zato smo zatočišče” t dobil več prvaki, “je dejal Jowell, ki je najljubši mu je stav”, da se dela kandidat v naslednjem letu dirko, ki bi nadomestil Boris Johnson kot župan prestolnice.

V posvetovalnem dokumentu je opisano, neaktivnost kot “skriti ubijalec”, ki neposredno prispeva k eni v šestih smrtnih primerov v Veliki Britaniji, v enakem razmerju, kot so kajenje, kar je četrti najpogostejši vzrok bolezni in invalidnosti.Olimpijski zapuščina neuspeh: “zloben” koalicijska vlada Tessa Jowell napadov Preberi več

Ko smo že na BBC Radio 4 v programu danes, Crouch zanikal, da bi bila vlaganja v šport. “Mi smo porabili veliko denarja, vendar želimo zagotoviti, da smo dobili vrednost za ta denar,” je dejala. “V tem trenutku ne bomo nujno videti donosnost da.Tri četrtine [financiranja športnega] je loterija denarja, tako da mislim, da imajo ljudje interes, zagotoviti denar, ki je pravilno porabljen. “

V posvetovalnem dokumentu navaja, da je mednarodna športna oder postaja vse bolj konkurenčna tankanje drago mednarodnem trgu v avtobusih, uspešnosti direktorjev, programe usposabljanja in opreme. “To je vožnja do celotnih stroškov uspeh, v nasprotju s sedanjo finančnih razmerah,” je zapisano. “Najbolj pereče vprašanje za olimpijski in paraolimpijski šport po Riu 2016 je, kako ohraniti naš uspeh brez stroškov, ki še naprej stopnjevali do točke, kjer so nevzdržni, ki jih podpira iz javne blagajne.”

Kot odgovor na začetek posvetovanj, Jowell dejal 2017 Svetovno prvenstvo v atletiki, ki bo potekala v Londonu, ki jo zastopa drugo priložnost, “obljubljajo vsakemu otroku priložnost, da postane športnik”, izziv je rekla, da upa, vlada bo dvignila.

Emma Boggis, izvršni direktor za šport in rekreacijo Alliance, ki predstavlja več kot 320 športne vodstvene organe in okoli 8.000 športnih klubov, je povedala, da je zadovoljna, je vlada zapravljati časa pri razvoju novega pristopa.

“nova strategija je, da si prizadeva za vključitev politiko telesne aktivnosti povsod – od šol do lokalnih oblasti, od transporta do zdravstvenih storitev.Karkoli manj bo izgubljena priložnost, “je dejala. “To je bilo 13 let od zadnjega športnega strategije. Veliko se je spremenilo od takrat in moramo sodelovati, da se prepričajte, da je Združeno kraljestvo primerna za v prihodnje.

“Ta pregled ne more biti o krpanje skupaj obstoječe programe in cilje v različnih oddelkih in ne-oddelčni telesa. To mora biti koren in podružnica pregled ciljev vlade, kako lahko šport prispeva k temu, da jim zgodi, in najboljše načine za podporo in financiranje športa v tem delu. “