Stop Vettela, to je naloga tekmovanja pred dirko F1 na Kitajskem

Sebastian Vettel je prejšnji teden zmagal v Bahrajnu in vsaj po statističnih podatkih je naredil velik korak proti naslovu. Od leta 1982 je vsak pilot, ki je zmagal na prvih dveh tekmah v sezoni, zmagal na koncu sezone. “Ne verjamem v takšne stvari. Poleg tega so imeli v tem času manj dirk, “je povedal četverni svetovni prvak.” Pred nami je še vedno dolga sezona in jasno je, da moramo še vedno opraviti delo.Moramo izboljšati, vendar enako prizadevanje in naši nasprotniki, tako da je konkurenca velika, “je dejal tridesetletnik pilot, ki je na Kitajskem osvojil šele leta 2009, vendar je Red Bull in zadnji dve tam obe leti zasedel drugo mesto.

Sebastian Vettel po zmagah v Avstraliji in Bahrajnu.

Hamilton je v nasprotju s petimi zmagami najuspešnejša jahačev na Shanghai vezja in tam dobil tri od zadnjih štirih dirkah. Zato, Mercedes je prepričan, da je britanski pilot upravlja samo to nedeljo prekine Vettelovu uspešno serijo. “V Šanghaju, smo uspeli v preteklosti, tako da bi lahko popravili škodo, ki jo prejšnji teden in pokazati ekipa šef dober Mercedes uspešnost” želi To Wolff.

Hamilton je imel v prvih dveh VN izdal tehnologijo.Jasna zmaga v Avstraliji mu je povzročila računalniško napako, medtem ko je v Bahrajnu začel z devetega mesta zaradi nepooblaščene menjave gonila. Za zmago je pričakovati pet zmag, kar je bil zadnji čas, ko je bil leta 2016, ko je njegov soigralec Nico Rosberg.

Glede na štirikratni svetovni prvak je to morda posledica slabe komunikacije. “Vse te majhne stvari lahko pomenijo dodatne točke,” pravi Hamilton. “Za našo strategijo dela moramo vsi razumeti. Ne morejo mi reči: Samo vozite takih in takih časov. To je neuporabno. To je kot plezanje po kamni na spolzki steni. «

Ambiciozen Red Bull bo prišel tudi na Kitajsko, da bi lahko nadomestil začetek sezone.V Avstraliji sta Daniel Ricciardo in Max Verstappen osvojila četrto in šesto mesto, vendar je v Bahrajnu končal dirko po dveh krogih. Ricciard ni imel ničesar, da bi izšel iz avtomobila, Verstappen pa je odpravil trke s Hamiltonom. Ampak ambicija za uspeh je pred Šangom veliko drugih voznikov. Razširjeni vikend na Kitajskem bo vroč.