Real Sociedad – Athletic Bilbao

Sobotni program zažene LaLigy zagotovo zelo zanimiv boj, v katerem bo med dve lokalni tekmeci boj za točke v evropski ligi. Ta Basque derbi obeta vsekakor brezkompromisen boj med ekipami, ki ločuje tabeli samo dve pozicije. Real Sociedad vsekakor namerava vrniti jeseni zakol Bilbao.

Začetna je eden izmed letos eden največjih presenečenja sedanjega prevoženih kilometrov v sezoni. Odkar so bili deseti krog slabši od šestega, celo mirno in lahko zaprosi za sodelovanje v naslednji sezoni Lige prvakov, saj je njihovo četrto mesto za samo primanjkljaj v štirih točkah. Vendar pa je glavni uničil trenutne razmere, je zagotovo prvořadější cilj.

Trener Eusebio Sacristán v tem trenutku zagotovo ne pritožuje. Njegova ekipa je pred kratkim posekanih Betis in osvojil petnajsto zmago že v tej sezoni. “Moramo uživati vsako uro, ko gledamo na mizo. To je lepo za oboževalce, da ko se odpre časopis, da vidimo, v kakšni vlogi imamo,” je bil ponosen na dvainpetdeset pilotov.

Medtem ko je pred tednom dni v Sevilli rezultat tri točke v nobenem primeru ne pride zlahka. Končno Real uspelo nasprotnik přestřílet 3: 2. “Mi smo rešili veliko problemov, ker smo proti tekmec in so pogosto imeli tekmo pod nadzorom,” je komentiral Sacristán. “Trudimo se, da bi dobili nagrado na koncu sezone. Težko je zmagati v teh krajih.”

V tem dvoboju ne bi postavljenemu David Zurutuza, ki je utrpel Gash vžigalnik, bi Sergio Canales nato pred njegovo nadomestno številka ena. Tam je že v nasprotju juanov, ki je potekel kazen kartice. I Asier Illarramendi, ki v času pestijo z manjšimi zdravstvenimi težavami, očitno brez težav lahko pride na dnu.

Bilbao ni živel v zadnjih treh tednih popolnoma smešno sezone, jih je bilo treba uskladiti s pada iz Lige prvakov in ne v ligi ni bilo slave. Kakorkoli že, mu je uspelo, da traja čim tesneje način, da bi dol Malaga, in da zato še vedno v ospredju. Vendar pa je zdaj zoper njega bo imela ključni dejavnik in zunanje okolje.

Na tujih parcel letos, Athletic Club dvanajst tekem izgubili osemkrat. To preprosto mora začeti točkovanja točk drugje kot na San Mamés Barria. Vsekakor dobra novica za trenerja Ernesto Valverde je vrnitev top strelec Aritz Aduriz, ki je eksperimentiral od sredine februarja s poškodovano stegensko mišico.