Nogomet ima predsednika, Malik je šef. Berbr i Damk je branil svoje položaje

Malik premagali Petr Fousek, dolgoletni uradni stiki z mednarodne nogometne organizacije FIFA in UEFA. In dejansko postal naslednika Miroslava Pelt, ki je glavni za šest let. V maju pa je odstopil potem ko ga je policija aretirala v zvezi z ravnanjem z državnimi subvencijami.

“Veseli me, odgovornost vseh vas, in dejstvo, da kljub različnim mnenjem ste se odločili za promocijo nogometa z izbiro predsednika. Naj se vam zahvaljujem za zaupanje, ki je bil do te mere, da sem bil izvoljen v prvem krogu. Osebno sem zadovoljen. Zaupanje, da imam in cenim to, se počutim kot odgovornosti in obveznosti do Češke nogomet, “je povedal Martin Malik takoj po volitvah.

možnost Malik ni presenetljivo, nasprotno.Skupščina se nadaljuje, kot je bilo pričakovano.

Moravska zbornica je najprej blokirala predlog spremembe statuta. Nato v prvem krogu volitev, pa so delegati glasovali za Malik, ki je imel nekaj podpore naprej češkega društva.

V Malik je prejel 120 od 127 glasov, na Moravskem dobil 55 glasov. Fousek je imel na svoji strani le sedem delegatov iz Češke in Moravske od osemnajst let.

sledijo volitve z drugimi funkcijami v izvršilnem odboru. Podpredsednik za Čehe branili Roman Berbr, dobil 117 glasov, trije delegati so bili proti in štirimi vzdržanimi glasovi.Po Slavia šef Jaroslav Tvrdík glasovali proti Bébr njegov klub, Dukla in Teplicah.

podpredsednik za Moravskem je bil tudi ponovno izvoljen Zdeněk Zlámal, ki je premagal Francis jūrų v razmerju od 38 do 35.

Predsednica Usmerjevalni odbor za nogomet v Češki republiki je spet Dagmar Damková, življenjski partner Roman Berbra. On in Dame nista imeli nasprotnikov.Mandat izvršnega odbora branil tudi Sparta podpredsednika Dušan Svoboda in Pilsner lastnika Thomasa Paclík članov za ligi.

Naslednja bo Služiti in Rostislav Votík kot član okrajih in regijah v Češki republiki, in Pavel Blaha za okrajih in regijah v Moravskem .

Novi člani so nekdanji sodniki Miroslav Liba za okrožja in regije na Češkem in nekdanji predstavnik Karel Kula Moravskem in predsednik odbora usmerjevalnega Moravia Pavel Nezval.

Na srečanju je bil naslednji izvolitev predsednika glavna točka na dnevnem redu predlog za spremembo statuta.

Spreminjanje zakonov v tem, da je, ko je izvolitev predsednika novo prišlo v četrtem krogu. In bi bilo novi vodja združenja odločila preprost seštevek glasov v obeh zbornicah.Po starem načinu pa je bil izbran v treh krogih, od katerih je vsak potreboval novega predsednika, ki je zmagal v čeških in moravskih zborih. In grozi, da bo enako kot v juniju na redni skupščini. Peltyjev naslednik ni bil izvoljen.

Pred tem je bil prisoten Grigorij Surkis, eden izmed gostov Generalne skupščine. Ukrajinski namestnik predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) v gorečem govoru v Rusiji je grozil, da če češki nogomet ne odstrani dikameralnega sistema iz svojega statuta.če imajo delegate, da je možnost, da blokira izvolitev predsednika bo poslal FIFA in UEFA, naj Češka komisija za standardizacijo, da se ponovno vzpostavi red.

“Če ne predloži zahteve v zvezi s spremembami bo FIFA in UEFA prisiljeni, da preuči vprašanje o ustanovitvi Odbora za standardizacijo ki je zunanji organ, ki prevzame in prevzame funkcijo strateškega združenja upravljanja nogometnega sami, namesto FARC. To bi pomenilo, da je bila reforma statuta, ki ga izvede zunanji organ, “je dejal Sorkis.

” Ne želim, da je imela FIFA, da poberem skalpelom in ga rešiti za vas. Verjamem, da ta možnost obstaja. Postanite polni in poslušni člani. Ampak mi nismo tukaj, da grozi. ”

Vprašanje je, kako se bo to zgodilo, ko je predlog za spremembo člankov ni prenesel.In dvodomni sistem je ostal. V prihodnosti obstaja tveganje, da predsednik ne bo izvoljen na skupščini delničarjev.

Surkis je ponovno prevzel besedo po prvem krogu volitev. V katerem so moravski delegati kritizirali, ker so zavrnili spremembo statuta in obljubili določbe Stalnega odbora.

“Mogoče nisem dovolj prepričal v svojem govoru. UEFA bo predlaga izvršnemu odboru, da sprejme odločitev, ustanovil odbor za standarde, ne pa tudi v juniju, da ne bi izgubili naslednjih šest mesecev, kot je zdaj, ampak že februarja ali marca.Ne pozabite, da je do vas, da odloči, ali ste polnopravni član svetovnega nogometnega skupnosti, “je dejal Surkis

.

Kako to je bilo pred volitvami

Martin MALÍK in Petr Fousek sta bila kot vodja združenja kot junija. Nazaj v odločilnem tretjem krogu niti kandidat imel dovolj podpore v obeh domov. Domov

Češka je imela veliko prednost Malik (106 na 20), vendar v moravske njegovi osemnajst šestdeset-devet glasov od možnega do dovolj volitvah . Tokrat pa je bil uspešen.

Ni mu bilo treba spremeniti statutov.Eden od predlogov, ki jih je izvršni odbor in je koristno za Češko komoro ali za kandidata Malik.

To je prišlo od njega, da če ni izvoljen za predsednika, niti v tretjem krogu seriji prišel do četrtega kroga. In bi se odloča z navadno vsoto glasov po obeh zbornic. Češka je skoraj dvakrat toliko delegatov več moravske.

Tudi, Moravska predstavila svoj predlog, ki bi bil v četrtem krogu odločila preprosto vsoto odstotek dobiček glasov na teh delegatov, prisotnih v vsakem prostoru.

In če so bili izvoljeni za predsednika in v četrtem krogu, peti zmagal kandidat, čigar preprosta seštevek glasov, dobljenih v obeh zbornicah bi bila še višja.

Med pogajanji Moravsko zbornica svoj predlog umaknila.Kot na češki strani je bil njegov novi protiprojekt, ki ga je predstavil Roman Berbr.