New Zealand er første kvinne til å fullføre hai-infisert California svømmetur

newzealandske Kim Chambers på lørdag ble den første kvinne til å svømme gjennom hai farvann fra Farallon Islands til San Francisco. Duxbury, Massachusetts og den store hvite håp om New England kysten Les mer

Chambers fortalte Guardian tidlig på søndag henne svømme hadde “dyttet grensene for sikkerhet”, etter at hun begynte det “voldsomt syk” og “ brekninger voldsomt”.

den svømmer, som tok Chambers 17 timer Betsafe og 12 minutter etter at hun falt i vannet ved 11:15 på fredag, hadde blitt fullført av fire menn, men aldri en kvinne.Det begynte også i farvann som er avl grunnlag for noen av de største hvithai i verden, som kan vokse til seks meter (19ft).

I juli forlatt en mann et forsøk på å fullføre svømmetur i motsatt retning når sin støtte båten oppdaget en 15ft stor hvit.

“Du er virkelig leker med naturen og elementer av havet,”Chambers sa Betsafe. “Det er veldig skremmende på grunn av alle de store hvite haier der ute. Vi er nudging grensen av sikkerhet.”

Chambers sa at bare når hun så Golden Gate bridge visste hun at hun skulle fullføre det hun kalte det vanskeligste åpen svømmetur på planeten.

“Det er virkelig en ære.Det betyr så mye for meg,”Chambers sa

Farallon National Wildlife Refuge omfatter alle øyene i gruppen unntatt Sørøst Island -. Den eneste bebodde øya. En stor elefant segl befolkningen tiltrekker seg et stort antall store hvite haier, og forskere har logget så mange som 80 haiangrep i en enkelt sesong.

Chambers gjorde henne svømme på en travel tid på året for store hvite, som September er tradisjonelt paringstiden. Kvinne hvithai, som samles utenfor Farallons, er generelt større enn hannene.

“Jeg elsker vann, men det er noe skummelt om sklir inn på mørket med alle haier,” sa hun.

Chambers har blitt en av de ledende åpent vann svømmere i verden.Hun har fullført Ocean Seven, en rekke maraton svømmer som inkluderer Molokai Channel, North Channel og Stredet Gibaltrar.

Men dette var den mest Betsafe farlig og vanskelig svømmetur hun har forsøkt og fullført, Chambers sa. Facebook Twitter Pinterest En stor hvithai.Fotograf: Ron & amp; Valerie Taylor / Bruce Coleman / AlamyGreat hvithai: 10 myter tilbakevist Les mer

Den svømmer startet ikke som Chambers forventet, men muligens takket være noe hun hadde spist dagen før.

“Jeg var voldsomt syk,” sa hun. “Jeg var brekninger voldsomt, og det var litt touch og gå for en stund der.”

Men hun sa hennes støtteteam og hennes mor hjalp anspore henne fremover. “Alle holdt forteller meg:‘Du fikk denne’,” sier hun. “Jeg var i tårer da jeg passerte under [Golden Gate] bridge.”

Chambers sa hun håpet hennes svømming kunne hjelpe inspirere folk til å vite at det er ingen grenser for hva den menneskelige kropp og sinn kan gjøre.

“Mitt mål er å bli inspirerende unge jenter,” sa hun. “Jeg vil ha dem til å drømme store fordi belønningene oppveier risikoen.Jeg har ikke gitt noe i sjakk.”Denne artikkelen ble endret 26 mai 2016 som et resultat av en fakta-sjekker etterforskning. En sitat som ikke kunne verifiseres har blitt fjernet.