Megan Rapinoe poziva k večjim naložbam v igro ameriških žensk

Dvakratna zmagovalka svetovnega pokala Megan Rapinoe je bila v ospredju boja ameriške ženske reprezentance za enakost plač med spoloma, toda ognjeni napadalec je za Reuters povedal, da upa tudi na več naložb v domačo ligo in boljše plačilo igralcev kluba. .

V začetku tega meseca je Nacionalna nogometna liga za ženske objavila nove smernice za odškodnine za leto 2020, vključno s skoraj 20-odstotnim povečanjem celotne zgornje meje plač, pa tudi z dodelitvijo denarja, ki ekipam omogoča, da vlagajo v nekatere igralce nad največ plače.

Vendar pa teh sredstev ni mogoče uporabiti za plačilo igralcev, ki so člani ameriške in kanadske reprezentance, kar je kritiziralo Rapinoe, izstopajoče za NWSL’s Reign FC.

< p> “Usedeti se moramo in se bolj pogovoriti o tem, kako je to videti,” je Kalifornija odgovorila za Reuters o vprašanjih glede dodeljenih sredstev. “To bo nujen korak, preden NWSL začne delovati prihodnje leto.”

NWSL ni mogel takoj odgovoriti na prošnjo za komentar.

Z datumom preizkusa, določenim za maj za tožbo ameriške ženske reprezentance o diskriminaciji na podlagi spola proti njihovemu upravnemu organu se ekipa sooča z možnostjo urnika poletnih olimpijskih iger, zamegljenega s pravnimi težavami. šport po zmagi ZDA v svetovnem pokalu v Franciji letos.

Poleg odkritih kritik ameriškega predsednika Donalda Trumpa služi tudi kot obraz oglaševalske kampanje Budweiser, ki je prvič nastopila v do prvenstva NWSL prejšnji mesec.

Medtem ko se je število udeležb v ligi leta 2019 povečalo na povprečno 7.337 na tekmo, je Rapinoe dejala, da je zaradi napredka razočarana.

“Več sredstva je treba dati v preddverje NWSL, “je dodala Rapinoe, ki je dejala, da bi rada tekmovala v svetovnem pokalu 2023 preden odloži čevlje.

Kar zadeva njene načrte po upokojitvi, se 34-letnica osredotoča na ustvarjanje poti k vlogi v poslu NWSL in je zagovornica govoril o razširitveni skupini v Sacramentu ali morda celo v Los Angelesu.

Prav tako bi izkoristila priložnost, da bi bila odgovorna za ekipo.

“Bil bi odličen lastnik.Želim si lastiti eno od teh ekip, “je dejal Rapinoe.

” Če je edino, kar se o nas govori, kako navdihujoče so nam deklice, potem je naš marketinški načrt popoln in popoln neuspeh, ” je rekla Rapinoe. “Naj si želim, da bi šel na igro.”