Lov na Limp s Cinkom. Hlinsko bo sprejelo prvenstvo čeških kolesarjev

Štafeta se bo začela v petek; v soboto bo dirka otrok ali mojstrov, njen vrhunec pa bo prišel v nedeljo, vključno z ženskami in moškimi Elite.

časopise in jih videl na TV. Ondra Cink, Honza Škarnitzl, tudi Jarda Kulhavý, če je v redu. Ima nekaj težav, a verjamemo, da se mu bo izmuznil in bo sezona nekako prišla, «pravi direktor dirk Petr Svoboda iz organizacijskega CK MTB Maraton Hlinsko.

“V dekletih se v svetovnem pokalu bori veliko dirkačev: Jitka Škarnitzlová in tako naprej.Seznam ljudi, ki prihajajo, bi bil dolg, “je dodal. To ne velja le za vrhunske češke kolesarje, ampak seveda tudi na splošno: na Vysočino se pripravlja približno osemsto tekmovalcev. “Zagotovo bo veliko lepih športnih bojev,” je prepričan Svoboda. en krog ima dolžino 4,3 kilometra z 162 metri nadmorske višine, elitni kolesarji pa čakajo približno uro in pol izmene.Pri moških, ki so branili lanski naslov dvojnega olimpijskega odličja Pec pod Sněžkou, Kulhavý – orlickoústecký domačin je že prejel sedem domačih naslovov.

V Krkonoških gorah bo srebrni Cink zagotovo želel vrniti svoj poraz; Pred kratkim je bil peti na dirki svetovnega pokala v Les Gets v Franciji in je dokazal trdno trenutno fazo. Jan Škarnitzl, ki je Kulhavýja in Cinka na odru pred letom dni dodal, je bil do 41. leta.Trojica je nominirana tudi za prihajajoče evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu v Brnu, kjer bodo Jan Vastl (lani v Pecu 4), Tomáš Paprstka (5. mesto), Martin Stošek (nedokončan) in Lukáš Kobes (7) .).

Skarnitzlová, ki je glavnega tekmovalca v Pecu združila, Karla Stepanova, bo zagotovo najboljši favorit pri ženskah skoraj tri minute in pol. Bronasto medaljo bi morala potrditi Hana Jezkova.

Domača Adel hoče deset, Kučera pomisli na medaljo

Hlinsko: Filip Adel (zdaj Superior Velsbike) Team) in Jakub Kucera (Expres CZ – Scott Team Kolin) sta lokalna potomca.Adel je 28 let v kategoriji Elite, deset let mlajša Kučera v mladincih. 2018 ni sodeloval na prvenstvu.

“Moje možnosti za zmago niso velike, vendar se želim boriti za lep rezultat. Če bi lahko naredil deset ali bil nekje izven petih, bi bil verjetno vesel, “pravi. “Vsekakor je doma, pridite pogledat prijatelje, ljubitelje kolesarjenja…Veselim se tega, mislim, da bo to odličen dogodek, “pravi in ​​potrjuje svojo formo na etapnem maratonu na Hrvaškem, na katerem je zmagal lani.

Talentirana Kucera bi morala imeti dragoceno kovino navsezadnje, čeprav pred leti ni končal dirke v Peci. »Štartna linija je zelo zasedena tudi pri mladincih, a ker bom dirkal na domači progi, kjer treniram vsak teden, bom poskušal osvojiti medaljo.Morda bi se lahko obneslo, “upa.

Organizatorji prvenstva so pripravili spremljevalni program, vključno z avtografskimi sestanki kolesarjev, cono ohlajevanja otrok in kotičkom zdravega načina življenja.

tam bi morali biti spretni fantje iz drsalnega parka, izvajali bodo trike in skoke s kolesom, “doda direktor prvenstva Svoboda.