Liverpool je trenutno neustavljiv, priznava Pep Guardiola iz Manchester Cityja

Igralci Jürgena Kloppa so s 100-odstotnim startom odprli osem točk razlike na vrhu Premier lige in čeprav je Manchester City v zadnjem mandatu premagal sedem točk zaostanka, da bi postal prvak, je Guardiola dejal, da to ne pomeni zgodovine se bo ponovil.

“Ne verjamem v take stvari, vsaka sezona je drugačna,” je dejal vodja mesta. »V športu je edini način za dobro, da ostanemo v sedanjosti. V tej fazi ne postavljam nobenih točkovnih ciljev. Aprila in maja lahko to storite, toda to, s čimer se soočamo, je nasprotnik, ki je trenutno neustavljiv. Liverpool je evropski prvak in v osmih tekmah ni izgubil niti enkrat.

“Preizkusiti se bomo morali in narediti, kar lahko, v vseh tekmovanjih nam ostane 50 tekem.Ne skrbi me, da bi bil človek, ki misli, da bo do konca življenja zmagal v vsaki Premier ligi. Seveda si še vedno želim zmagati in še vedno verjamem, da smo tekmeci, toda pot je dolga in še vedno se bodo zgodile najrazličnejše dinamike, zagon in poškodbe. Če ne bomo zmagali, bom čestital ekipi, ki je zmagala. To, kar počne Liverpool, je fantastično, a tudi Chelsea in Arsenal se izboljšujeta.Raven ves čas narašča. «The Fiver: prijavite se in prejmite naš vsakdanji nogometni e-poštni naslov.

Guardiola je poudaril, da nobena angleška ekipa že 11 let ni osvojila naslovov za hrbet in po pri postavljanju novih rekordov v zadnjih nekaj sezonah je vedno obstajala verjetnost izravnave, rahlega upada nujnosti in intenzivnosti, bodisi namerne ali drugačne. “Poskušali smo se temu izogniti, včasih pa je to normalno,” je dejal. “Vrnili se bomo takšni, kot si želimo, osredotočeni moramo biti na zmago v naših igrah.” Rodri: “Kloppove ekipe se nate podajo kot živali. So kot nož ‘Preberi več

Cityju bo v tem pogledu pomagala vrnitev Kevina De Bruyneja zaradi poškodbe v Crystal Palaceu. John Stones in Benjamin Mendy sta spet na treningu, čeprav morda ne bosta primerna za sobotno tekmo.Guardiola se veseli vrnitve Aymeric Laporte po božiču, čeprav ne utesnjenega prazničnega urnika, ki ga mora najprej prestati njegova stran. Zaradi prestavitve iger za televizijo mora City konec decembra odigrati dve tekmi v 48 urah.

“Izdajatelji televizijskih programov so šefi, ne gre za nas,” se je pritožil. »Imamo veliko sestankov z ljudmi, vendar se nič ne spremeni. Sistem ne ščiti igralcev. Vse, kar lahko naredim med obema igrama (Wolves v gosteh v petek, 27. decembra in Sheffield United doma 29. decembra), je, da svojim igralcem rečem, naj vstopijo v hladilnik. “