Klubi prvoligašev stojijo na strani sodnikov in zadnjega VAR-a, kljub stiski navijačev

Sodnikov šef Mike Riley je na četrtkovem zasedanju premier lige v Londonu vodstvo klubov obširno seznanil s tehnologijo.Sledila je dolgotrajna razprava, vendar soglasje med klubi ostaja v prid video sojenju in izid srečanja je bil bolj enak.VAR – na boksarski dan se ustavimo in preverimo, ali želimo previti tehnologijo | Richard Williams Preberi več

Premier League je v izjavi dejal: »O izvajanju VAR se je razpravljalo na dolgi rok in se je Premier League in Uradni svet profesionalnih tekem zavezal k izboljšanju doslednosti odločitev in pospeševanju procesov in povečanje komunikacije z navijači. ”

Odziv na VAR med navijači, ki prihajajo na tekme, je bil močno negativen in ena sprememba, ki naj bi bila uvedena od decembra, bo videla dodatne napise na grafiki, prikazani znotraj podlage, medtem ko bodo preverjanja v delu.Grafike, ki se zdaj glasijo “preverjanje kazni”, se bodo razširile na primer na primer “preverjanje kazni – možen rokomet”.

V sodelovanju s skupinami navijačev bodo raziskave izvedene ob koncu sezone. za oceno obsega priljubljenosti VAR. Kakršnih koli pomembnejših sprememb, kot je oddajanje komunikacij med sodnikom in njegovim video asistentom, ni bilo mogoče izvesti pred naslednjo sezono, saj bi morali spremeniti protokole VAR, niz zakonov pod nadzorom odbora mednarodnih nogometnih zvez.

Razpoloženje v klubih ostaja mirno, saj večina še vedno meni, da je tehnologija dobra stvar.Riley je pokazal, da so se klubski podatki, ki kažejo sodniško natančnost v “ključnih dogodkih na tekmah”, povečali z 82% v lanski sezoni na 91%.

Po srečanju je sopredsednik West Hama David Gold dejal: ” VAR je živ in brca. To je povsem nov sistem in dobro napredujemo. Samo nekoliko bolj potrpežljivi moramo biti. Vse bomo pravilno uredili. “