Kanada – Finska 1-0. Hokej je močno nadgradil igro in ima hat-trik

“Samo dejstvo, da smo tukaj na olimpijskih igrah in igrali za našo državo, je za nas zelo čustveno. Vsi vemo, da smo v tej igri sledi vse Kanade, tako da ti čustva so sedaj še večji in smo zelo zadovoljni z napredkom, “je dejal branilec Chay Genoway.

Boj Finci tako podaljša medalje serije, ki se je začela, da pridobijo srebro v Torinu 2006 v Vancouvru ujeli bronasti severnjaki in boj za tretje mesto in je uspelo, da traja v Sočiju.

“Pred olimpijskimi igrami, smo vedeli, da je vse, kar je na tem turnirju je to mogoče.Ustvarili smo dovolj priložnosti, vendar smo potem imeli eno in ni rezultat, ki je veliko razočaranje za nas, “je dejal trener Lauri Marjamäki. “Zelo dobro smo igrali, ampak danes je bilo dovolj,” je dejal branilec Lasse Kukkonen.

Prvo obdobje hokej na voljo nobene možnosti, da je bila še posebej težka borba in trudi, da bi napako ne. V sedmi minuti na Finskem igrali prvo igro moči, vendar brez učinka. Veliko vas bolje v enakem položaju ni povzročila še pred odmorom, ko tretja igra pet proti štiri prekršek Kontiola odrezana.

V 23 minutah, ni uporabila veliko priložnost Ebbett, je Koskinen v mestu.Trenutek kasneje je moral tekmo zaradi poškodbe odstopiti njegov kolega SCRIVENS, naslednik Poulin vendar kanadski voditelj blokiran zanesljivo, čeprav je moral kmalu soočiti še Powerplay Finci

“Naš wrestling načrt je bil podoben temu, kar smo vedno -. Začeti igrati aktivno, močno napadajte, izgubite pake in ustvarite možnosti. Mislim, da smo vse to počeli dobro. Zlasti v drugem obdobju smo imeli nekaj izvrstnih priložnosti, in če eden od njiju prevzel, bi bili vsi popolnoma druga zgodba, “je želel finski napadalec Oscar goljufati.

Ko nezužitkovali igra moči ali Kanadčani šel na obeh ekip in v tretji akt v državi brez državljanstva.Obrnil se je v času 40:55, ko je jasno najboljši igralec turnirja vrgel O’Dell zmagal v boju za plošček iz roke v roko je idealna za napřaženého Noreaua in je zažgal Koskinen.

Finci skušali povečati hitrost, vendar previdno delovna vtičnica jim ni dovolila preveč. “Na stopnji 1: 0 je veliko navdušenja in napetosti. Pravkar smo poskušali ostati mirni in storiti vse, kar počnemo, “je dejal Genoway.

V 55. minuti je imel sklep, da se držijo Rene Bourque, ko je zabitih sam na Koskinen, ampak da njegova prizadevanja za zaključek med betonom dobro branje. Več kot minuto in pol pred koncem so finci prišli na tekmo brez vratarja.Med močno igro je bil mladi Tolvanen v dobrem položaju, vendar je bil Poulin dovolj hiter, da je potisnil žogico. Finci so poskušali zadnjo sekundo, vendar izenačitev ni bilo dovolj. “Seveda je to veliko razočaranje za nas. Vedeli smo, da imamo priložnost za uspeh, vendar danes nismo mogli zmagati. Kanada je bila dober tekmec. In bi morali igrati bolje, zato je naše razočaranje tako ogromno, “je dejal finski šef Sami Lepistö.