Kako nadaljevati v pisarni – s pomočjo psihologov ekipe GB

Današnji dogodki so segali od brazilskega bobnanja do plesne koreografije do borilnih veščin. S seboj sem se srečal z dr. Chrisom Shambrookom, športnim psihologom, ki je sodeloval z britansko veslačno ekipo za pet zaporednih olimpijskih iger (ekipa, ki je osvojila tri zlate medalje in dva srebrnika v Riju 2016). Tukaj razloži lekcije, ki se jih podjetja lahko naučijo od velikih športnikov. Načrtujte načrtovanje.

“Nič v visoki zmogljivosti ni nesreča. Ne greste in čakate, da bi bili presenečeni, kaj se zgodi, “pravi Shambrook. Najboljši športniki načrtujejo štiri leta pred naslednjim olimpijskim ciklom.Prav tako načrtujejo, kaj počnejo vsak teden in vsak dan.

Veslači skupine GB ne čakajo, dokler po tekmi za ocenjevanje njihove uspešnosti: dobro načrt vnaprej določa jasna merila za vrednotenje po končanem projektu . “Potem je za [trenerje] zelo enostavno reči:” Kako dobro smo naredili vse, kar smo naredili? “” V redu je, da premaknete cilje. “Shambrook misli, da cilji so ves čas zlorabljeni: “Nastavitev ciljev se uporablja samo zato, ker je znano, da je dobra korporativna praksa, vendar če ljudem težko damo težko, ko ne dosežejo cilja, to ni pravilno določanje ciljev – to je samo slabo praksa. «Namesto tega je treba cilje določiti kot motivatorje. “Če nastavite cilj, lahko usmerite svojo energijo v nekaj.Torej, motivativno, veste, kje se osredotočiti, «pravi.

In v redu je, da premaknete cilje. V športu “pravi cilj je, da se resnično zavzame za nekaj, kar bo mehanizem povratnih informacij”. Če postavljeni cilji ne dajejo dobrih povratnih informacij, jih spremenite. Ne počutite se nemočne.

Zmanjševanje časa in energije na vidikih vašega posla, zaradi katerih se počutite nemočne ali poudarjene, je ogromen demotivator. “Če pogledate ljudi, ki se ne počutijo angažirani in motivirani, jih vprašajte, kako jih čutijo,” pravi Shambrook. Verjetnost je, da bo odgovor: “Veliko.” Ne pustite, da bi rezultati dobili na način.

Videti je, da je športni svet v celoti obseden z rezultatom. Toda rezultat pride šele po dolgih obdobjih usposabljanja, priprave, refleksije in ponovitve.Opsesija z rezultati ovira izboljšanje učinkovitosti. “Ljudje v podjetju zapustijo konec dneva in razmišljajo:” Koliko sem naredil na svojem seznamu opravil? “Pravi Shambrook. “Športniki in trenerji zapustijo in razmišljajo:” Koliko sem se danes dobro počutil, da bi postal boljši pri tem, kar moram storiti? “” Ne ustavi se tam. V športu, čeprav ekipa ne zmaga, običajno obstajajo pozitivni dogodki. Na koncu je sreča morda imela vlogo pri rezultatu, trenerji pa lahko še vedno najdejo vrednost pri uspešnosti.Če natančen cilj ni uspešen v podjetju, ne gledajte celotnega projekta kot okvare. Money je motivator – do točke.

Večina športnikov ni v njej za denar – in ko ste pridite do najvišjih ravni, za katere boste verjetno zaslužili dovolj, da bi se kar tako ustavilo. “Obstaja veliko raziskav, ki kažejo, da je do denarja koristen motivator, a čez nekaj časa preneha imeti koristen vpliv,” pravi Shambrook.

Torej, kaj deluje kot spodbuda ? “Nagrade, ki zagotovo poudarjajo ne le tisto, kar dosežejo ljudje, temveč tudi, kako so to dosegle.” Hvaljevanje specifičnih lastnosti, ki so prispevale k uspehu, je lahko učinkovitejše motivacijsko orodje kot denarni tok.