Kako lahko ragbi liga za igralce z učnimi težavami spremeni življenje

“Vrednosti lige ragbi so očitne razlike v primerjavi z drugimi športi,” pravi John Hughes, ustanovitelj in ustvarjalec Super League Learning Disability Super League, ki se je začela maja. Boj proti “dvojnemu prekletstvu”: upanje Afganistana za Paraolimpijsko zlato | Stefanie Glinski Preberi več

Pobuda je prilagojena različica lige ragbi, namenjena tistim z učnimi težavami in avtizmom. Kot predlaga Hughes, poteza odraža vidik igre, ki ga vodi skupnost. “Nekateri športi bi to razumeli kot komercialno transakcijo, vendar ljudje v ligi ragbi razumejo, da gre za veliko več od tega,” pravi.

Letni čarobni vikend Super lige, 25. in 26. maja na Anfieldu, se bo podvojil kot začetek LDSL.Dvanajst klubov – vključno z Leedsom, Wiganom in St Helensom – bo skupaj z dobrodelno organizacijo Community Integrated Care, dobrodelno organizacijo, ki je pripomoglo k novemu tekmovanju, predstavilo ekipe za igralce z učnimi težavami in avtizmom.Ta predstavitev bo vključevala igre na igrišču in pred eno največjih množic v letošnji ligi ragbi.

Za Hughesa, ki je delal v okviru profesionalne igre v Widnesu, bo to dolgotrajna realizacija. -držale sanje, saj smo v zadnjih letih spremljali rast lige ragbi za telesno prizadete osebe. Prijavite se na The Recap, naše tedensko e -poštno sporočilo o izboru urednikov.

“To bo nedvomno najbolj vključujoče športno tekmovanje v svetu, «pravi Hughes, ki zdaj dela za CIC. “Popolnoma se ujema z etiko in odtisom lige ragbi ter s tem, kaj pomeni šport.”

Pravila so spremenjena tako, da ustrezajo potrebam igralcev.Poskusi se ne štejejo – z namenom spodbuditi igralce k sodelovanju – in igralci se “lotijo” tako, da jim odstranijo oznako na pasu. “Pomembno se je zavedati, da je en igralec LDSL enake stopnje dosežka, kot da nekdo drug teče 100 m. Zato se osredotočamo na to, da se ljudje igrajo, “pravi Hughes.

CIC je tesno sodeloval z 12 klubi, da bi njihove trenerje in osebje izobraževal o delu s širokimi sposobnostmi vpletenih in prihodnji mesec bodo gostili ustanove vseh klubov za specialistično usposabljanje, ki jih bo pripravilo na Čarobni vikend. Projekt je pritegnil pozornost tistih, ki se s športom ukvarjajo na najvišji ravni.Kratek vodnik Spremljajte šport Guardian na družabnih medijih Pokaži Skrij

“Ti fantje nikoli ne bi pomislili, da bi lahko igrali za svojo ekipo v svojem mestu,” pravi rekvizit St Helens, Luke Douglas, ki trenira LDSL svoje ekipe vsak teden v prostem času. “Zelo ponižno je sodelovati.”

Douglas ni edini. “Prvič videti igralce, ki si nadenejo majico in prvič zaigrati…to bo posebno,” pravi kurba iz Warringtona Danny Walker, ki je lani pozimi pomaknil Widnesovo ekipo LDSL. “Nogomet, kriket…ko bodo videli, za kaj gre, si bodo vsi želeli del.”

Druga velika imena v športu so obljubila podporo. “Vsi lahko udarjamo o stvareh, ki se dogajajo v ligi ragbi, včasih pa je to sila sila dobra,” pravi nekdanje krilo Velike Britanije, ki je postalo televizijski strokovnjak, Brian Carney, ki je veleposlanik LDSL. “Ustvariti kaj takega s tako malo sredstev je neverjetno in priča vsemu fantastičnemu v naši igri.” Curtis McGrath: kako je elitni športnik našel življenje onkraj vojnega območja. Preberi več

Hughesova vizija je že obrodi sadove. “Obstaja mladenič po imenu JP, ki igra za St Helens,” pravi. “Glasuje o tem, da sledi stopinjam svojih junakov, od sramežljivega in tihega pa je postal veliko bolj samozavesten, ker je v timskem okolju.Je le en primer, kako to spreminja življenja; na stotine jih je še več. ”

Hughes meni, da lahko šport koristi na elitni ravni. Ker 1,6 milijona ljudi dela v sektorju socialnega varstva in skoraj 900.000 odraslih, ki potrebujejo dolgotrajno socialno oskrbo, obstaja šport, ki ga šport lahko doseže.

“Nekaj ​​treningov sem že videl in kar pomeni igralcem in družinskim članom, je zelo ponižujoče. “pravi Hughes. “Ni pretirano, če bi predlagali, da je to za tiste, ki sodelujejo, spremenilo življenje in spremenilo profil ragbi lige,” pravi Hughes. Dajte pet let in to bodo kopirali številni drugi športi. Ko pa to počnejo, ne pozabite, da je bila prva ragbi liga tam. “