Jumbo leti gor. Nekoč so prosili za sponzorje, zdaj posnemajo Sky

Imajo Stevena Kruijswijka četrtega na dirki.

Imajo impresiven triumf v času preizkušnje v Bruslju.

In imajo še tri etapne zmage s tremi različnimi kolesarji, Mike Teunissen, Dylan Groenewegen in Wout van Aert.

V sredo v Toulouseu je fotofinis Groenewegen obsodil na “le” drugo mesto v < b> Caleb Ewan.

“Na turnejo smo prišli z željo po uspehu. Toda to, kar se dogaja zdaj, je popolnoma noro in bizarno, “pravi Kruijswijk.

Tudi Dave Brailsford , vodja hleva Ineos, opozarja: „Jumbo Visma postaja vse bolj nevarna.Zdi se mi, da svojo ekipo gradijo sistematično, kot smo nekoč gradili Sky. Vodja ekipe in lastnik rumenega dresa Michael Rasmussen je ekipo vrgel iz praktično zmagovalne dirke, ko so obstajali dokazi, da se je Dane namerno izogibal dopinškim komisarjem.

Šef hleva Theo De Rooy je moral takoj odstopiti, podpora Rabobank pa je oslabela.Po nadaljnjih primerih dopinga v kolesarstvu, pod vodstvom velikega razkritja Lance Armstrong , je banka leta 2012 objavila, da bo končala financiranje ekipe.

Hlev grozi izumrtje.

Zadnji denar Rabobank je začasno nadaljeval v letu 2013 brez sponzorjev z imenom Blanco in potencialnim sponzorjem poslal sporočilo o potencialnih dresih: Ali nas želite?

“Kot ekipa Rabobank smo imeli sekundo najvišji proračun od vseh, a nenadoma se je vse sesulo in prešli smo v način preživetja, “se spominja Richard Plugge , ki se je nato ekipi pridružil kot športni direktor.

Prihranila jih je eno sezono Ameriško tehnološko podjetje Belkin, a do pravega vzpona je prišlo s prihodom nizozemske loto loterije in verige supermarketov Jumbo na mesto večjih sponzorjev.

“Vsestransko ekipo smo lahko začeli graditi že leta 2016,” pravi Plugge.

Pomaganje in ketoni?

Pred to sezono je drugo povečanje proračuna uredilo norveško programsko podjetje Visma, ki je Lotto zamenjalo za stabilno ime.

Posledično so se lahko še okrepili, pa tudi prvak v ciklokrosu Wout van Aert in časovni motor Tony Martin . “Videli so, da smo postali ena najbolj profesionalno vodenih hlevov na svetu, od treninga do prehrane do iskanja nadarjenosti,” pravi Plugge.Dave Brailsford tudi v osredotočenosti na natančno delo ekipe vidi kontekst preteklega razvoja Skya.

RUMENA ​​MOČ. Akcijske enote Jumba Visma.

Ketoni so prehranski dodatki za vzdržljivostne športnike, ki niso vključeni na seznam prepovedanih dopinških pripomočkov. V večjem delu telesa lahko nadomestijo glukozo kot gorivo.Lani jih je sedem od 22 turnirskih konjušnic priznalo, da jih uporabljajo.

Študija univerze v Leuvenu trdi, da ketoni zmanjšujejo srčni utrip in pospešujejo okrevanje, kar naj bi povečalo uspešnost športnikov do 15 odstotkov.

Vodja raziskave Peter Hespel je med drugim dejal, da se je od izkušenega neimenovanega kolesarja lani naučil, da so ketonske pijače med turnejo zmanjšale srčni utrip v primerjavi s pričetkom turneje.

Druga študija, ki jo je naročil Sunweb, pravi nasprotno. “Negotovost glede učinkovitosti ketonskih dodatkov je celo zaskrbljujoča glede njihovega negativnega vpliva na delovanje,” pravi zdravnica Sunbeba Anko Boelems.

Kakor koli že, Jumba zvezde pomirjujoče da ketoni nimajo svojega trenutnega šarma. »Iz leta v leto izboljšujemo.Zdaj smo veliko bolj samozavestni v svoje sposobnosti, “pravi Steven Kruijswijk.

Na Giru 2016 je senzacionalno držal roza dres do 19. etape, a je po napadu Vincenza Nibalija izgubil ravnotežje v spustu. prelaza Agnello in si zlomil rebro pri poznejši snežni ograji. Kljub zlomu in močnim bolečinam je Giro končal na 4. mestu.Lani je z ekipo preživel čudovito turnejo: četrti Primož Roglič , peti Steven Kruijswijk in s prispevkom Dylana Groenewegena tri zmagovalne etape.

na zadnji turneji ni bilo popolne harmonije. “Primož in Steven nista šla drug proti drugemu, a sploh nista bila pripravljena uničiti svojih ambicij drug za drugega,” je dejal George Bennett, še en vrhunski uradnik ekipe. “Da bi enega spravil na stopničke, je bilo potrebno.” Grand Tour

Letos so se voditelji Džumbe odločili: Kruijswijk bo naš edini vodja na Touru.

Bennetta so pozvali, da se je pripravljen žrtvovati za svojega vodjo to zimo. Novozelandec je ubogal.Čeprav je že osmi kolesar z lanskega Giroja.

“Osebne ambicije sem vrgel na stran,” je po odhodu v Bruselj dejal Bennett. “Tukaj sem selitveni serviser. Dal bom Stevenom kolesa, okvirje, karkoli potrebuje. Jaz bom njegova senca, vodni prevoznik in varnostnik. “Do ponedeljka je imel tudi prvo peterico, preden se je uvrstil med žrtve vetrne loterije v Albiju, kjer je izgubil celo 9:45 minut.

“Potrebovali smo nove bidone,” je pojasnil, kako so ga odstranili. “Steven Kruijswijk zagotovo ne bo šel po njih, Tony Martin je ravno organiziral fante na vrhu in Dylan Groenewegen bo švignil. Pa sem šel po njih v ekipni avto. Ko sem se vrnil, je bil peloton v več delih.Ostala sem v četrtem. “Bennett verjame, da bo Kruijswijk videl na stopničkah Tour čez enajst dni. “Tretji teden je bil tradicionalno odličen,” poudarja.

Verjame, da Jumbo lahko premaga ekipo Ineos. “Ni enostavno, ni pa nemogoče,” pravi. V zraku visi možen prenos Toma Dumoulina iz Sunweba, čeprav je Dumoulin prejšnji teden to zanikal.Govori se tudi o prihodu nekdanjega kralja šprinterjev Marcela Kittela iz Katyusa, ki je letos kariero prekinil zaradi duševnih in fizičnih težav. “Toda najprej mora jasno povedati, kaj hoče,” je dejal šef Plugge-a.

“Ko bomo s svojo ekipo zastavili cilj, ne glede na to, kako visoko leži prečka, gremo težko To pomeni, “pravi Mike Teunissen, zmagovalec uvodne faze turneje v Bruslju. Prav tako želijo zmagati v sprinterju in drugih etapah. “Zakaj se ne bi mogla združiti?Ko je Bradley Wiggins zmagal na turneji, so imeli tudi Marka Cavendish kot sprinterja v Skyu, “je dejal Plugge. Giro se s Primožem Roglicem še ni izšel.

Toda prepričajte se, da je to njihov naslednji cilj.