Hull City ne more prekiniti Brightonovega upora, ampak povečati prednost na vrhu

Hull je na vrhu prvenstva podaljšal na dve točki v igri, ki je izgubil možnosti na stadionu KC. Sam Clucas je po svojih najboljših močeh prizadeval, ko je njegov pozno ustreljen na baru David Stockdale.

Jamie Murphy se je v prvem polčasu dvignil za Brightona, vendar sta se morala dva tekmeca za promocijo točkovno točko.

“Fair play za Brighton, prišli so in delali zelo trdo in nas je razočaral,” je dejal Steve Bruce. “Ko boste dobili točko stran od doma, boste s tem zadovoljni. Prišli so z igralnim načrtom in delal je zelo dobro. «

Prvi je bil grozljiv, toda Lewis Dunk je uspel dobiti glavo na križ s Andyjem Robertsonom.Brighton se je tri minute kasneje odzval s Steve Sidwellom, vendar midfielder ni mogel zaslužiti glave iz globokega prostega strela Anthonyja Knockaerta.

Z obema ekipama, ki niso želeli narediti napake, je Hullov Tom Huddleston zapravil prosti strel, ki ga je več kot 20 minut odšel. V 26. minuti je Murphy prvič poiskal zadetek za Brighton, ko je njegov vzpon po pretrganem napadu iz obrambe prisilil Allana McGregor, da je visok in da je žogo premagal s pestmi. Huddlestone je bil precej bližji njegovemu drugi napor na pol ure, ko je njegov nizki strel na levi strani od roba območja precej širok.Poudaril je šibek streljaj oddaljen od zgodnjega v drugem polčasu, saj je Brighton sedel nazaj.

Robert Snodgrass je šel v prosti kazenski prostor Clucasa, ko je Hull spet poskušal izvajati nadzor .Potem, ko je Jake Livermore postavil priložnost za Abel Hernández, je njegov strel iz dolgega kroga šel visok in širok, ko je Hull spet preizkusil brez uspeha. Razpaden center iz Snodgrassa naravnost na Stockdale je bil značilen za revne ki je izničil domače navijače v tem, kar se je izkazalo za daleč od zabave.

Hernández je poskusil s kolesom iz roba območja, vendar je bilo enostavno, da je Stockdale rešil, domači navijači pa so postali celo bolj animirani v svoji nezaželeni zabavi.

Hull je odpuščal še nekaj več kot 10 minut, medtem ko je Lewis Dunk tekel od svoje polovice, da bi izrezal gol.

Odziv domače strani je zamenjal Chuba Akpom iz Clucasovega kotička, nato pa mu je zmagal zmagovalec.Ker so nadaljevali s pritiskom z vrsto napadov, se je naraščajoča vožnja s Clucasom v polnem raztežku vrnila v bar, voditelji pa so bili prisiljeni poravnati z žrebom.

Chris Hughton je dejal: “V vsaki fazi sezone proti tem je dober rezultat.” Vodja Brightona je dodal: “Mislim, da so v trenutku v obliki Hull-a, morate gledati le na njihovi strani in na klopi. Glede ravnovesja igre in možnosti, mislim, da si zaslužimo žrebanje. “