Frank Lampard kritizira Francijo zaradi ravnanja s poškodovanim N’Golom Kantéjem

Kantéja so v tej sezoni pestile težave s kondicijo, vezist pa se je moral umakniti s francoske strani, ki je v kvalifikacijah za Euro 2020 premagala Islandijo, potem ko je med ogrevanjem utrpel poškodbo dimelj. ta vikend Preberite več

Lampard se razburja s Francijo, ker je prejšnji ponedeljek Kantéja sedel na klopi proti Turčiji. Osemindvajsetletnik se je v tej sezoni mučil, odkar je v tej sezoni utrpel poškodbo kolena, med kampanjo pa je imel tudi težave z gležnjem in zadnjico, kar ga je omejilo na šest nastopov za njegov klub. igralci in Lampard so Deschampsa prosili, naj ga med septembrskim mednarodnim odmorom ne izbere. To je francoskega menedžerja spodbudilo, da se je pošalil glede pomanjkanja iger Olivierja Girouda v tej sezoni.Toda Lampard je bil manj zabaven, ko Kantéja po islandski tekmi niso poslali domov in dejal, da so se zdravniki Chelseaja trudili, da bi informacije dobili od svojih francoskih kolegov.

“Kantéjeva ni bila v smeh, ker smo pred zadnji mednarodni odmor, ker se je poškodoval, «je dejal trener Chelseaja. »Pomislimo, kaj igra igralcu koristi. Ni šel, oba sva se strinjala glede tega. Tako bi morale stvari delovati.

“Po prvi tekmi, ko se je izvlekel, je imel dan pred drugo tekmo kondicijski test; bilo je jasno, da ne more igrati.Nato je zvečer na tekmi sedel na klopi, tako da to ni komunikacija…govorili so naši zdravniki in včasih se nam stvari niso vračale, ko bi pričakoval, da bodo. «The Fiver: prijavite se in naše dnevno nogometno e-poštno sporočilo.

Za Chelsea je bil drag mednarodni premor, Danski Andreas Christensen je utrpel poškodbo tetive, zaradi česar bo dva tedna ob strani, Hrvat Mateo Kovačič pa dvomi, da se bo moral soočiti z Newcastlom zaradi težav s stegni . Lamparda jezi, da njegovo zdravstveno osebje ni več moralo zdraviti Kantéja.

“Igralca smo vrnili malo pozneje,” je dejal. »Razumem, ko so igralci na mednarodni dolžnosti, so njihov igralec kot tak, vendar je bilo jasno, da ni primeren za igro.Želeli bi si, da bi spet delal na njem, a tega ni bilo več in kot pri vseh mednarodnih igralcih bom poskusil imeti odprte linije za komunikacijo z vsakim menedžerjem. ”

Rossu Barkleyu bi lahko koristila odsotnost Kantéja po navdušil med zmago Anglije nad Bolgarijo s 6: 0, dvakrat zadel in dobil asistenco. “Všeč mi je bil njegov prihod v škatlo,” je dejal Lampard. »To si vedno želiš dobiti, ko igraš veziste z napadalnimi lastnostmi.Vesel sem, ko vidim, da igralci odhajajo mednarodno in se dobro odrežejo, še posebej, če tukaj ni igral toliko, kot bi morda želel. «N’Golo Kanté: toliko več kot le najboljši vezist Premier League | Barney Ronay Preberi več

Barkley se je trudil, da bi si zadržal mesto na strani Chelseaja, Lampard pa meni, da ima 25-letnik prostor za izboljšave. “Ena stvar pri sodelovanju z Rossom je, da želi poslušati in se učiti,” je dejal. “In ima velik talent, zato so ga verjetno ljudje že v mladosti sodili na ravni, ker smo vsi navdušeni, ko mladi talenti pridejo v Anglijo.

” Njegova zgodba in njegove poškodbe in ko je prišel sem v Chelsea, kjer je konkurenčen, smo mu postavili izzive. Na njem je, da tukaj pokaže, kaj je v ponedeljek zvečer pokazal Angliji.Naredil je že po delih. Igralci na sredini, ki lahko igrajo mimo igralca, uporabljajo levo in desno nogo in si iz ničesar izmislijo trenutek, so zlato, vendar morate s tem imeti celotno igro. Ross vsekakor ima te talente in se lahko izboljša. «