Deportivo La Coruña – FC Barcelona

Pred nekaj tedni se je zdelo, da bo branilec naslova Barcelona končala svojo tretjo sezono pod vodstvom trenerja Luis Enrique precej zloglasni. Polomu v osmino finala prvih prvakov ujemajo s Paris Saint-Germain, skupaj z na videz neomajni liga prevlado vodja Real MADRD pa, nenadoma umaknili, s katalonskega velikana, je nenadoma spet v igri za vse. Na tleh Deportivo La Coruna najljubša Seveda ne podcenjuj ničesar, ker so Galicians je trener spremembe, kot je izmenjava …

Crazy revanš s PSG, ki se je končalo slavila Barcelona 6: 1 in s tem proces še bolj, nekateri bi dovolili oznako za največji povratek v zgodovini lige prvakov, če ne vseh sodobnega nogometa. Čtyřbrankové povratne primanjkljaj doslej milijonar konkurence pred Barcelona res nihče ni mogel po zadetku Sergiho Robert v zadnjem trenutku prilagoditve Camp Nou zlomil čisto vznesenosti, ampak zdaj je namignil trener Luis Enrique, niti iz takih počinu ne živi večno.

Barcelona je zdaj spet v trditev za trojno sanje – v finalu Copa del Rey pričakuje njen Deportivo Alaves v La Ligi več kot Real Madrid ima eno točko vodstvo v Ligi prvakov je zdaj vneto iščejo četrtfinalni žreb. Luis Enrique, ki je po sezoni v klubu poslavlja, in ve, da je zdaj, da se zagotovi uspeh zgodovinske nujnosti je zdrvel na vseh frontah. “Edina stvar, ki je ta konec tedna zanima, je oblika Deportiva, čeprav zapored, imamo edinstveno izkušnjo. I opreti na izkušnje svojih igralcev, ki sami vedo, kaj je v igri. Še vedno ni gotovo, imamo še vedno v vseh treh tekmovanja in želimo uspeti na vseh področjih. ”

Čeprav je Barcelona v zadnjem času gori oster, ali je katerikoli tekmec, in sicer na Riazor stadionu se je napisan v zadnjih štirih tekmah le dvajset golov tokrat ne pričakuje nič enostavno. Deportivo je bilo sodelovanje z izkušnjami Pepe Mel ni niti enkrat ni izgubiti in uspešno plezanje na za obstanek voda za varnost. “Pridejo sem z glavo v oblakih in mislim, da mu bodo verjeli, da so boljši od nas, ampak v tem trenutku smo letijo v oblakih in smo naredili,” poroča Pepe Mel. “Čeprav nismo dosegli ničesar, ampak naš položaj se izboljšuje in igralci vrnil nasmeh na njihovih obrazih.”