Bogati ljubitelji tenisa se potegujejo za petletne vstopnice za centralno sodišče v višini 100.000 funtov

Superbogati se bodo prihodnji teden začeli boriti za nekatere najdražje in ekskluzivne športne vstopnice na svetu: petletne vozovnice za vsako tekmo na osrednjem igrišču Wimbledona.

2021- 25 Zadolžnice osrednjega sodišča bodo stale po 100.000 funtov, povpraševanje pa bo daleč preseglo ponudbo 2.520 vstopnic, ki bodo v prodaji v četrtek ob 10. uri.

„So najbolj iskane vstopnice v svetu, «je povedala Claire-Estelle Bertrand, vodja trženja za Wimbledon Debenture Holders, storitev za nadaljnjo prodajo. “Ne samo, da vam dajo najboljše sedeže za ogled najboljšega tenisa na svetu, ampak vam omogočajo dostop v redki svet, da spoznate druge svetovne vplivneže.”

Lastniki so zaslužili več deset tisoč funtov na leto prodajajo vstopnice za nekaj dni prvenstva ali pa skoraj potrojijo svoj denar s preprodajo celotne zadolžnice.Zaradi tega so zadolžnice ena najboljših naložb na svetu, ki daleč presega uspešnost borz, zlata ali dobrih vin.

Letošnja prodaja naj bi AELTC prinesla kar 250 milijonov funtov . 151-letni klub je denar namenil za financiranje velikih projektov, vključno z nakupom sosednjega golfskega kluba v višini 65 milijonov funtov za nadaljnjo širitev poslovnih podjetij.

Imetniki zadolžnic so dobrodošli z ekskluzivnim vhodom v zasebno sobo prvakov z neposrednim pogledom na zunanja igrišča.Če si želijo kosila, imajo ekskluziven dostop do restavracije Courtside, kjer strežejo meni, ki sta ga ustvarila slavna kuharja Albert Roux in Bryn Williams.

AELTC ni želel ugibati, koliko pričakuje iz prodaje in rekel, da bo ceno zadolžnic razkril šele v četrtek. Vendar sta dva dobro obveščena vira za Guardian povedala, da naj bi bili sedeži našteti za več kot 100.000 funtov, kar znaša skupaj 252 milijonov funtov.

Vloge za vpisnice za obveznice je mogoče vložiti na spletu na wimbledon.com do 10. maja.AELTC je dejal, da je bil “deležen spodbudno močnega zanimanja za vnaprejšnjo registracijo”.

En vir je dejal, da je vodstvo klubov moteno, da je bil prejšnji val zadolžnic, ki je zajemal obdobje 2016–20, močno podcenjen, ko so so bili prodani za 50.000 funtov vsak v letu 2014. Ta prodaja je klubu po obdavčitvi prinesla 105 milijonov funtov. Leta 2016 je klub prodal 1.000 petletnih sodnih obveznic št. 1 za 31.000 funtov, ki so veljale le prvih 10 dni turnirja. Facebook Twitter Pinterest Območje imetnikov zadolžnic na sodišču št. 1 v Wimbledonu.Fotografija: Tom Jenkins/The Guardian

Za razliko od večine priljubljenih športnih in koncertnih vstopnic ni omejitev pri nadaljnji prodaji zadolžnic, ki se obravnavajo kot finančni instrumenti in se z njimi trguje na borzi.

Tim Webb, borzni posrednik pri Numisu, ki nadzoruje trgovanje z dolžniškimi obveznicami v Wimbledonu, je dejal, da je povpraševanje veliko in da je v enem primeru zadolžnica potrojila svojo vrednost med nakupom leta 2014 in prodajo leto kasneje.

« Rekordna cena je bila decembra 2015 145.500 funtov – to je tudi potem, ko je eden od petih Wimbledonov že minil, «je dejal. “Zadnja zadolžnica, s katero se je trgovalo pred turnirjem leta 2018, je bila 105.000 funtov.”

Lastniki zadolžnic, ki jih lahko na terenu prepoznajo vijolične vrvice okoli vratu, lahko tudi prodajo nekatere ali vse svoje vstopnice za vsakodnevno igro.Te pogosto kupujejo korporativna gostinska podjetja.Keith Prowse, uradni korporacijski gostinski partner AELTC, ponuja vstopnice za letošnji moški finale po 4986 funtov.

Alan Higgins, glavni naložbeni direktor v Couttsu, 325-letni banki, znani po tem, da služi le milijonarjem, je dejal, da je veliko bančnih bank v lasti Wimbledon. “Običajno se predajajo v družinah iz roda v rod, zato jih novi ljudje zelo težko kupujejo, saj imajo obstoječi imetniki prvo pravico do nakupa,” je dejal. “Za večino ljudi je to strastna naložba: ogledajo si nekaj tekem, dajo nekaj vstopnic v dobrodelne namene in prodajo nekaj.”

Higgins je to povedal in imetnikom omogočil ogled nekaterih najboljših na svetu. tenis, zadolžnice so prinesle tudi fantastične finančne donose.Rekel je, da jih je večina imetnikov zadolžnic kupila, ker so bili veliki ljubitelji tenisa, nekateri pa jih “uporabljajo kot podjetje in prodajo skoraj vse vstopnice”.

“Toda še nisem naletel na nekoga, ki uporablja kot čisto naložbo: skoraj vsi so strastni vlagatelji, «je dejal. »In samo zato, ker je bila v preteklosti nekaj dobra naložba, še ne pomeni, da bo tako tudi v prihodnosti. Užitek bi moral biti na prvem mestu, če pa zaslužite denar, bi to moral biti bonus. “