Avstralec Unibet dobi naslov svetovnega deskanja po preteklem težkem letu

Avstralski Tyler Wright je osvojila svoj prvi svetovni naslov surfanja, ki je na plaži pri Hossegoru v Franciji povzročil čustvene prizore. 22-year-old je dobila naslov, ko je v sredo v polfinalu prešla njen edini tekmec, ameriški sodnik Courtney Conlogue.

Wright, ki je v svoji polfinalni igri vzel Tatiana Weston-Webb, v končni fazi izgubil Conlogovega osvajalca, trikratnega svetovnega prvaka Carise Moore. Ampak to ni važno, saj je to storila kot svetovni prvak.Bethany Hamilton: deskanje z eno roko ni tako težko kot Unibet pretepanje stigme Preberi več

“V to je veliko , veliko ur.Zelo zabavno, «je dejal Wright, ki je letos zmagal na štirih dogodkih. “Presenečen sem, da ne bom prišel, vendar bo prišel.”

Prebojna zmaga je težko 12 mesecev za Wrighta, čigar brat Owen je preživel zelo javno oživitev zaradi resne možganske poškodbe ki je trpela med tekmovanjem.

Manj znana so njene zasebne bitke, ki se nanašajo na smrt Unibet njenega strica, ki ji je obljubila svetovni naslov.

“Obstaja veliko razlogov, da je to leto zmagal na svetovnem naslovu, veliko razlogov, ki jih nisem omenjal javnosti, “je dejal Wright. “Lani je bilo tako grozno leto, celo letos…izgubil sem stric in to je bil njegov zadnji dogodek, na katerega je kdaj videl, kako se bom tekmoval.” “Veliko čustvenih trenutkov, a precej od v tem trenutku sem mu obljubil, da bom zmagal na svetovnem naslovu. In jaz sem.In od takrat se je to leto zgodilo veliko stvari. [Moja družina] Toliko jih imam rad toliko. “Wright, ki je zmagal na zadnjih dveh naslovih na lestvici Landes, je vodil v vodstvo v predzadnji dogodek v sezoni, vendar kljub temu, da je dosegel končno zgodnjo v sredo, je morala držati svoj Unibet zmagovalni ples do zadnje sekunde druge polfinale. Ko je hodila po plaži in končni rezultati Conlogueja so bili prebrani preko zvočnika, je postalo jasno da 24-letnica ni naredila dovolj, da bi se uveljavila s kolegi ameriški moore.

Avstralski šestkratni svetovni prvak Stephanie Gilmore je zagledal novega prvaka, preden se je Wright odrekel, da bi jo dvignil roke v zmagoslavju.