AFL: Pet stvari, ki smo se naučili iz okroglih 19

Lahko govorimo o strukturi in gameplans vse, kar želite, ampak na splošno igra nogomet izvira na to: ekipa, ki zmaga ima običajno večino svojih boljših igralcev, ki igrajo nekje blizu po svojih najboljših močeh. Primer za to je bila pomembna zmaga Adelaide nad Richmond v petek zvečer. Obe ekipe pohvali igralci tako dobro znano, oni označene z vzdevkom samo – kot Tex, Nevarnost, Cotch in Dusty – vendar nobena stran netopirji tako globoko kot Hawthorn ali Sydneyu. V finale vrane “upa na progi, so udobno zmagal v bitki za velike pištole.Patrick Dangerfield (29 imetje, osem razdalje in cilj) in Rory Sloane (27 imetje, 15 pritožbe), so marljivi na sredini, žlica prehranjuje žogo za štiri četrtletja, ki jih Sam Jacobs (38 hitouts, 14 posesti). Taylor Walker je Negotov 2.5 je bil eden od razlogov za vrane “enostranski skupno 11,22 toda kapetan pogledal grozi celo noč.

Kot je za Tigri ‘velikih imen, s Brett Deledio na stranskem tiru, le Dustin Martin igral nikjer v bližini njegove sposobnosti.Trent Cotchin imel 17 dotakne, vendar je komaj opazi, Jack Riewoldt ni mogoče upravljati z eno znamko in Alex Rance imel STiNKER podarite prostih strelov in spustite oznake uničile.

Za vse svoje monumentalne stopnice naj to sezono, Richmond še niso naučili, kako zmagati, če je njihova zvezde se ni sprožil strel, medtem ko Crows poglej lahko premagal večino ekipe, kdaj njihova A grederji požar istočasno. Na večer, kjer je ena stran za boj in drugega ni bilo, tekma je bila bolj fizzer kot blockbuster.Blitzkrieg pse

Kako dobra je bila druga četrtina Zahodnega Bulldogs “v soboto popoldne?Po tresoč začetek, v katerem je priznala prve tri cilje v igri do zadnjega-priložnost-salonu Port Adelaide, so psi prižgal drugega izraza v eni izmed najbolj prepričljivih četrtletjih videl vso sezono. Razmislite o tem: v samo pol ure nogometa so psi vrgli 7,5 do 0,2 v procesu polic do 101 učinkovitih posesti do 36. To je bil spektakularen nogomet z enakimi ukrepi znanja in pesek, in stoječimi ovacijami iz domačih ob glavni odmor je bil povsem zaslužen.

Bulldogs storil Port Adelaide, kaj se je Port Adelaide specializirano v tem, da ekipe za zadnjih dveh letih, ki jih je dal na meča z brezobzirnostjo, da je moč na voljo le v utrinki v tej sezoni.Ko so si v vrsti neustavljivo obliki so odkrili v tem četrtletju, so Bulldogs so skoraj nemogoče, da bi zadušilo. Ni velika skrivnost, da tisto, kar novi trener Luke Beveridge prinesel v klub – on je le vzbudil nekaj zaupanja in nekaj svobode.Vsaj peščica Bulldogs – kot so Easton Les, Liam Picken, Jake Stringer, Luke Dahlhaus in Mitch Wallis – imajo kariero-najboljša leta in njihov vsestranski naprej linija je nevarno mešanico talls in Smalls brez prevelikim zanašanjem na enega igralca <. / p>

z vladajoči najboljši in najpravičnejši Tom Liberatore nastavljen na ponoven kazen leta 2016, je pošteno, da prevzame Bulldogs lahko še bolje naslednje leto.

Port Adelaide je padla štiri cilje kratke iz predtekmovanj nastop v svoji zlom sezoni 2013, in v obliki, da Bulldogs bi lahko igrajo prav tako globoko v septembru. Toda še bolj pomembno, to ne počutim kot blisk v ponev sezono, v kateri ste bili ulovljeni konkurenco off-straže.Kaj Bulldogs so stavbe je razburljivo, vendar je tudi meni trajnostna. Spoštovanje Goodes pa Selwood ukrade kažejo kot mačke premagati labodi Preberite more200 najboljših Joel Selwood

Chris Scott se ne bi scenarij soboto zvečer nič bolje, če bi poskusili. V Mačke obrnil 13 točk pol časovni primanjkljaj je v udoben 32-točkovni zmagi nad Swans za zmago svoje četrto kasu in skrivaj nazaj v prvih osem, navijači na domače postavil standard z obdelavo Adam Goodes s spoštovanjem in Joela Selwood je vodil off po uspešnosti najboljši-o-zemlja v svoji 200. tekmi.Kapitan se je šele pred kratkim obrnil 27, vendar ima svoj življenjepis zavidam koli nogometaša, s tremi zastavami, pet All-avstralski izbire (dve kot kapetan) in treh najboljših in fairests označeno. Mačke navijači hvala svoje srečne zvezde vsak dan, ki je zdrsnila na številka 7 v osnutku 2006.

statistika Selwood je v soboto zvečer je bila impresivna (35 dotikov, 20 izpodbijanih, osem razdalje), vendar tega ne pravice do koliko vpliva je imel. Ko Swans imeli Nadomoćnost pred polčasom je bilo Selwood, ki je bil ritje ob zaustavitve, kot da je njegovo življenje odvisno od njega, da ustavi marža piha ven.In ko so mačke zlomil odprto igro v zadnji, je bil kapetan, ki je izdal dve spearing prehaja na prsih Tom Hawkins, ki pretvori oba posnetkov, da bi Geelong vodstvo z ujemanjem zmago. Edina stvar, ki manjka je bil pogled na Selwood krvavo in obvezano, saj je končal tako veliko njegovih 200 iger.

Z odlično podporo, ki jo rad Josh Caddy, Steven Motlop, Mitch Duncan in Mark Blicavs je Selwood daleč od enega človeka kazen je je bilo označeno na začetku sezone.V Mačke prihajajo dobre ob pravem času, in če se bo uvrstil v finale, da bomo mi svoje priložnosti verjetni match-up s Bulldogs ali Tigers.A Hawthorn proti West Coast kvalifikacijski finalu bo keks

< p> Hawthorn zasluženo je Premiership točk na koncu, vendar je bilo veliko pozitivnih za obe strani v top-štiri srečanja v soboto zvečer je med Hawks in Eagles. Obstajajo kratke verjetnost, da bosta ti dve ekipi izpolnjujejo v kvalificirani finale v enem mesecu, če je bila ta vikend predogled, kaj lahko pričakujemo, smo v za keks. Strukturno, obstaja nekaj podobnosti.The Hawks in Eagles imajo nedvomno dve najgloblje naprej črte v tekmovanju (Jarryd Čebulastooki, Jack Gunston, Luke Breust in Cyril Rioli proti Josh Kennedy, Jack Darling, Mark LeCras in Jamie Cripps), odlične midfields in močne ključne pozicije igralcev na obeh koncih .

Predvidljivo, je igra skoraj celo noč, so Eagles, ki imajo dva do tri cilj vodstvo za dalj časa, vendar so Hawks (ki jih svilnat Shaun Burgoyne konec led) je bilo samo, da je malo bolje v času crunch.

Obe ekipi bi zapustili Subiaco sum, da lahko premagati drugega, ko so na kocki tudi višje.

manjkajoče kadre, tudi lahko igrajo vlogo v revanš septembra.Hawthorn bo ponovno Brian Lake, pozno ven v soboto zvečer, ki bi stal eden od Kennedyja ali Darling (ki je brcnil v kombinaciji šest golov). West Coast umaknil Nic Naitanui v petek po tragični smrti svoje matere, in izgubila Callum Sinclair predhodno tekmo. Kombinacija prve izbire Ruck bodo sprejeli nazaj z odprtimi rokami.

Z njihovo prihajajo-od-zadaj zmago, so Hawks robovi bližje zgornji dve barvi, ki bi izsilili potovanje na vzhod za Eagles najprej gor .Če je bil v soboto zvečer znamenje, bo prepričljiv srečanje ne glede na to, kje se je played.North zadržati Melbournu v močni zadnjem četrtletju registrirati peti ravno zmago Preberite moreFremantle pluje pod radar

S premikanjem 10 Premiership točke jasno West Coast z le štiri igre, da igrajo, Fremantle vse prej kot zagotovljen svoj prvi manjši Premiership z udobno zmago nad svetnikov v nedeljo zvečer. Ali je možno, da je skupina dve leti in pol igre jasna pakiranja na tej točki v sezoni pluje pod radar?Z vsemi hype okoli Hawks “potencialno tri-šoto, zahodne obale je nastanek in tigri in buldog” pozno odgovoren za vrh štiri, to je enostavno pozabiti, da so Dockers določi hitrost vse sezone.

Fremantle je spluttered za nekaj časa, vendar se je zdelo, da ostane njihova Mojo s tem v zadnjem gasp zmago nad Richmond nekaj tedni, in v prvi polovici proti St Kilda videl pristaniških delavcev po svojih najboljših močeh. Bilo je 12 golov na dveh na glavni odmor, z Fremantle je sredina dominanten in njihovi naprej pojavljajo pomlajena. Novinec Alex Pearce je vodenje Matt Taberner iz ekipe v tem trenutku, in njegovi prepričani roke in vrsti hitrosti dodati nov element v sprednji vrsti.Alex Silvagni in Zac Dawson (slednja prekine ta teden), so se vrnili za okrepitev že Škrt hrbtenice, in Aaron Sandilands dal na kliniki v sredini. V Dockers končal s šestimi več goalkickers (presenetljivo, je Michael Walters potekala goalless) in zdaj imajo razkošje, da lahko počiva ključne igralce v vožnji do septembra. Tam je zelo priročen tip z imenom Nat Fyfe čakajo, da se vrnete na stran, preveč.

V Dockers so prešlo v fantastični položaju, da mu je, in bo zelo težko premagati doma. Ali lahko premagati najboljši na mcg na grand zadnji dan? Kdo ve, ampak na podlagi 19 krogih do danes, so vsekakor zaslužijo priložnost, da izveste.