Vse zvezde skupaj. Češka je v Franciji z najmočnejšo ekipo

Fed Cup kapetan Petr Pala, čigar imenovanje je običajno spremljajo težke izbire med nabito osnovnih čeških igralcev tenisa, tokrat izbral najmočnejši ima na voljo.

Ekipa ima igralca svetovne top deset, Petra Kvitova (4 do WTA), ki se vrne v tenisu po več kot mesec sproščujoč oddih. Poleg Karolína plíšková (12) in Lucia Safarova (13), ki je pred kratkim na vrh 10 močno premagati. In Barbora Strycova (23., je bilo opravljanje spet samo njen dekliški priimek), doživlja v zadnjih mesecih času veliko tenisa.

Vsota lestve lokacije je le 52.In povprečna razvrstitev 13!

“To je zelo zavezujoče, smo zelo priljubljeni,” pravi kapitan Petr Pala. “Ekipa Francije je zelo močna in ima zelo dobre rezultate.”

Ta ekipa ni en čisti list. Vendar to vlogo lahko sprejme Safarova, zmagovalec dvojic na Australian Open ali Strýcová, ki je igral polfinale.

“Imamo veliko različnih možnosti. In tako močna, da lahko zmagamo tudi po posameznih žetonih, “je dejala Pála. Glede na imena je ekipa izjemno močna, vendar je s Kvitovo vprašanje, kako bo to nastalo. Po njegovem “počitku” pa pravi, da se veseli v tenisu. In verjame, da se bo lahko pripravil na začetek tekme.

“Fed Cup je od nekdaj uspelo predstaviti najboljše.To je vedno pomagalo, “je dejal kapitan. “Vesela sem, da je v ekipi. Morda je zdaj ona pomaga njen pokala Fed. ”

Strycova bo vrnil v ekipo po več kot enem letu. Nazadnje se je videl prejšnji februar v težavnem 1. krogu v Španiji. Potem imenovanje manjkalo, še posebej jo odsotnost iz finala moti.

To leto je še enkrat za dostojno začetek sezone, je dosegel polfinale v Antwerpnu in Auckland. Tako si je prislužil povabilo Fed Cup, šele tretji v zadnjih treh letih.

“Veselim.Vrnil sem se na Fed Cup, vedno sem ga ljubil igrati, razlikuje se od drugih turnirjev, «je dejal Stryc, ki se je januarja v Januku ločil z Jakubom Zahlavom. “Zdravje drži, le trening malo boli, tako sem utrujen.” Čehi bodo v močni skupini priljubljenih, ne pričakujejo lahkega poslanstva. Mladi francoski izbor s Cornetom, Garcia ali Mladenovic je v prvem krogu pokazal moč, kjer je uspel obrniti rezultat proti favoriziranim Italijanom z 0: 2 na 3: 2. Zgodovinsko gledano imajo Čehi z Francozi rahlo negativno ravnovesje 2: 3. Borba za finale bo potekala 18. aprila in 19. aprila na trdi površini v Ostravski CEZ Arena.