Vondr, ženska z lokom za srečo. Skoraj nisem letel v Doho, pravi

Bilo je na zgodovinski premieri mešane štafete 4×400 metrov v programu svetovnega prvenstva.

Češko štafeto Jan Tesar je prevzela na sedmem mestu in jo na drugi stopnički potegnila na četrto mesto. Nekaj ​​časa so bili na dosegu finala.

Čehi so na koncu padli na osmo mesto, a Vondr je bil lahko vesel samega sebe. “Vesela sem, kot sem dala,” je pojasnila.

Oznaka nekdanjega nogometaša in letošnjega srebrnega odličja z evropskega prvenstva pod 22 let so visoke črne nogavice v kolenu, vendar ne samo vi.Tokrat je imela majhen lok na štartno številko.

“Ima srečo, da sem z njo vodila vso svojo kariero,” je pojasnila. “Včasih sem ga nosil na laseh, vendar ga ne morem več opremiti, zato ga tudi nosim. Ko sem začel teči pred petimi leti, sem ga dobil od prijatelja. Malo je umazana, vendar je stala. Brez tega ne bi tekel.

Kljub vseprisotnemu zaščitniku je zaščitnica kljub temu grozila, da v Dohi dejansko ne bo zaletela na stezo in sploh ne bo odšla.

stranski ligament v kolenu. “Ne morem naenkrat teči v tretjini in samo tempo.”

Teden dni kasneje je spet nataknila konice, saj verjame, da se je koleno dovolj umirilo. Ampak ne.Niti tekla ni in je rekla: “Ne bo šlo.” In olajšanje. Koleno je končno spet delovalo skupaj.

“Kljub temu nisem imel pojma, kaj mi bo primanjkovalo treninga. Na srečo je dobro. S štafeto sem ga preizkusil in moram potrkati, dobro je. Vlak deklet nisem zamudil. “Jan Tesař je zagotovil zalet:” Uživamo v mešani štafeti. V celotni karieri smo bili navajeni ločeno voditi fante in dekleta in to je preporod. Vedno bolj vroče in zabavno je, kadar je v tolpi ženski element. ”

Čez leto dni bo nova disciplina v Tokiu doživela tudi svojo olimpijsko premiero. Čehi se bodo znova poskušali uvrstiti med 16 izbranih ekip za igre.Osem štafet se lahko uvrsti neposredno iz prvenstva v Dohi, še osem glede na čase olimpijske sezone. (Petržilková) – moški (Šorm).Pravila prav tako omogočajo ekipam, da premešajo ta ukaz.

“Vendar je nekako določeno, da je najbolje voditi fanta, punco, punco, fant,” je dejal Vondr.

Japonci so imeli drugo mnenje v drugem startu in so se postavili na tretjo nogo moškega in četrto žensko. “In vidite, kako se jim ni izšlo,” je dejal češki četverček. “Če bi dali raztežaje tako kot mi, bi se izkazalo bolje, saj so imeli drugi fantje večjo motivacijo, da so na zadnjem raztežaju prehiteli Japonsko dekle – in vsi so jo prehiteli.”

Za Vondra je bila mešana štafeta še vedno samo Uvertira pred velikim posamičnim vpisom na prvenstvo v teku na 400 metrov.Želel bi prodati, kar je v meni. ”

Vesela bi bila, da jo bo vodila s tekmovanjem Shaunae Miller-Uib z Bahamov, ki je bila ob 49.05 prva dama svetovnih miz.

“Shaunae je moj vzornik. Na Tretri sem že tekel z njo, «se je spomnila. “Še več, dobro je biti na begu s tako velikim favoritom, ker potem ne teče tako hitro in postopek bi bil lahko bolj izvedljiv zame.”

da ne misli nanj. “Možno je napredovati. Če bi tekel pod 52 let, bi to lahko bilo malo sreče. ”

Poleti je poleg gladkega četrtka poskušala Dohi določiti mejo na progi na 400m ovire. Ni naletela noter in zdaj priznava: “Verjetno se ne bi znala spoprijeti z ovirami.Tudi zaradi tega mi bo dve četrtini težko zaradi tega kolena. Bom videl, kaj mu bo naredil blok. Konec koncev je bil to počasen začetek. Upam, da bo dobro. ”

Mogoče bo še več gledalcev na stadion prišlo v ponedeljek kot v soboto, ko jih niti sto-dolarski finale ne bi mogel dostojno privabiti.

“Tu je povsem drugače kot na mladinskih prvenstvih, vendar moram priznati, da sem pričakoval več od vzdušja svetovnega prvenstva za odrasle,” je zaupal Vondr. “Na stojnicah ni veliko ljudi. Zunaj je stadion množičen, znotraj publike pa nič kaj dosti.Kljub temu gre za svetovno prvenstvo in super je le teči tukaj s svetovnim vrhom.