Vítkovický branilec Hrbas misli drugače. Napake se ne motijo ​​veliko

Po petih dodatnih krogih ima povprečno točko za dva gola in tri asistente. V sezoni je dosegel 11 točk v 38 tekmah.

“Cel dan nisem razmišljal o hokejih. Ne skrbi, če gre kaj narobe ali ko tekma ne deluje. Poskušam uživati ​​v hokejih. Sem bolj sproščen kot prej, “pravi Hrbas. To dokazuje cilj, ki ga je Pardubice dosegel v nedeljo 2: 1. Dotik je dosegel in streljal pod vrhom. “Preden sem dobil pak, sem videl, da je center pred golom brezplačen, da so vsi igralci na mantilju, zato sem tam naletel.Želeli smo streljati z bekhendemom, vendar bo šel tako daleč, da bi šel v Vingle, nisem pričakoval, «je priznal.

Zakaj ste tako sproščeni? “Imel sem intervju z očetom, z njim sva veliko govorila o hokejih. Pred sezono smo rekli, kako bi lahko igral. «

Njegov oče ga je pozval, naj ne naredi toliko, če ne uspe. Igrati s čisto glavo in pozabiti slabe trenutke. “Ne razmišljajte o napakah, da bi napredovale in izboljšale”, je dodal Hrbas. Torej, ali je njegov oče psiholog? “Ja, to je to. Vsako igro analiziramo. Pomaga mi z mojim nasvetom. “Hrbasov oče je igral hokej samo 15 let, preden se je moral iz zdravstvenih razlogov končati. “Ampak on ga ves čas gleda.In lahko sem vzlet in ko mislim, da sem naredil nekaj dobrega, in on pravi, da ne. ”

Marek Hrbas priznava, da ni bila sprememba razmišljanja povsem enostavno. “Že zato, ker sem vedno delal veliko. Slaba igra, vendar sem bil neuspešen menjava za nekaj časa v glavi in ​​se prenese v naslednji minuti, sem bil na ledu. Hokej je, seveda, moje ljubezni, brez njega si ne more predstavljati življenja, zdaj pa vidim, da obstajajo bolj pomembne stvari. ”

Hrbasovi živijo v Pilsen, zato dvoboji Vitkovice šel domov ali pa nekje v bližini. “Večina vžigalice in oče razpravljamo daljavo po telefonu,” je dodal Marek Hrbas.