Verdasco: Bitko pri Nadalu sem videl desetkrat. Zdaj se mu maščuje

Zmagal je na šestih turnirjih. Bil je sedmi igralec na svetu. In ko je govorila o karieri Fernanda Verdaska, je običajno omenil eno tekmo, ki mu je bila tako ključna. Avstralski Open 2009 polfinal z Rafaelom Nadalom. Privlačna drama, a tudi velik poraz za Verdask.

Do sedaj je imel maščevanje.

Ljudje so še vedno prihajali k meni in mi govorili, kako dobro sem igral pred sedmimi leti. In ne mislim tako. “” Verdasco, “je dejal.

Seveda ni bil samo njegov izjemen boj. Res pa je tudi, da od takrat ni bil na grandslama. Takrat je bila navzočnost v finalu tako blizu; na koncu pa je bilo po petih urah in 14 minutah 7: 6 (4), 4: 6, 6: 7 (2), 7: 6 (1), 4: 6.Nepozabna bitka pri Verdascu se je končala z udarnim udarcem.

To je bil trenutek, ki je podpiral Verdascojevo glavo v tovrstni tekmi. “Na začetku petega seta sem se spomnil tekme. Rekel sem, “Prosim, ne želim izgubiti dvojic v 4: 5 in 30-40,” je dejal. namesto tega je izvedel izjemno agresivno igro v petem setu. Njegova forhendy je letela s hitrostjo okoli 160 kilometrov na uro. “Poskušal sem igrati čim bolj agresivno, vendar ne nor,” je dejal zmagovalec. “V naši zadnji tekmi smo bili tako agresivni.”

Dokazi so številke: Verdasco je v torek obdržal občudovanja vrednih 90 zmag (čeprav je imel 91 nepredvidenih hroščev). In pokazal je, kaj je vzel iz prejšnjega srečanja z Nadalom v Melbournu.

Videl sem boj desetkrat.Delam to, da jih naučim. Vem, da če bi imel stanje 4:. 4 in 0-30 igrati bolj agresivno, bolj napredovati na sodišču, igranje dolgih strelov, “je dejal 45. igralec lestvice

Z Nadal je z njim povezana prijateljstva, včasih skupaj igranje dvojic, združevanje na začetku leta v Dohi. “In ko sem videl vse, sem rekel:” To je nesreča. “Štiri ure in 41 minut, Nadal je požrl. Po slabem letu leta 2015 mu je bila ta dragocena zmaga priznana. Dudi Selu, 87. igralec sveta, bo v četrtek izzval Izraelce. Bo to po bitki z najbolj znanim rojakom na nepričakovano grandslamsko vožnjo?