V Třinecu ostajajo vlaki in skoraj kadri. Klub Zlanařís Meszaros?

Poletne spremembe v ekipi se lahko štejejo na prste ene roke. Ekipa se bo nadaljeval kot glavni trener Jiri Kalous, njegov pomočnik bo Václavu Varaďa. A trener vratarji vedno Jaroslav Kameš.

“Klub je delo trenerjev srečnih, ni bilo razloga za spremembo,” je povedal tiskovni predstavnik kluba Tomas Želazko na novinarski konferenci v Pragi.

Za razliko od lani preveč kadrov se ni spremenilo. Leaving le zagovornik Vladimir Roth, pogodba končala tudi Jakub Klepiš in Stefan Ružička, s katerim klub je. Preostali del ekipe ostala skupaj.

“To je zelo razveseljivo. Po “x” let kot trener mi ne bi bilo treba zgraditi iz nič in sem se lahko gradijo na tisto, kar smo zgradili lani, ko je bil poseg ogromna.Odšla je veliko izkušenih stebrov, skupaj okoli 15 igralcev, in gradimo vse od začetka, “v primerjavi Kalous.

” Zdaj imam veliko časa, da ta ekipa je stabiliziran in v primerjavi z lanskim letom delam veliko vodstvo “je dejal petdesetletni trener, ki je prevzel Trinec pred dvema letoma. V prvi sezoni vodil moštvo v polfinalu v preteklem letu svojih stroškov osvojil primarni del Extraliga, v končnico, ki je največji favorit za naslov izgubil v sedmi finale Litvinov.

Letos gol šlezijske klub, katerega se šteje, da je proračun najvišji v Sparti, dobiček iz naslova.Poleg starih-novih podpor, ki vključujejo Vratar tandem Simon Hrubec – Peter Hamerlík zagovornik Rostislav Klesla in terminske Martin Adamski, Jiri Polanský, ZBYNEK Irgl ali Erik Hrňa z Jakub Orsava, bi to lahko pomagalo podajalec Andrej Mészáros, ki je julija letos poteče pogodba z Buffalo v NHL.

Glede na osnovne informacije o storitvi, ker Trinec slovaški branilec zelo vredno. Če ne podaljša v tujini, bi bilo Mészáros menda vrnil na Slovaško ali češčini in prihaja iz Považská Bistrici, ki je eno uro stran od Trinec. Vprašanje pa je, ali bo od NHL-a prejel še eno ponudbo.Ali ni vse skušnjava KHL tako donosna, da prevlada nad interesom Trinec, katerega generalni direktor Pavel Marek ima tudi v bližini Mészárosová sredstvo.

“O Andrej, nismo imeli interesa za prekinitev,” je dejal Marek. “Ampak še vedno čaka na ponudbo iz NHL in konkretnih pogajanj z našega kluba ne pride.”