Uporaba glave: zakaj je prihodnost nogometa še vedno v zraku

Kako je mogoče zadnji del doseči, ne potrebujemo, da bi nas zadržali, vendar pa so očitno dolgoročne posledice za ameriško igro, če bodo prihodnje generacije nogometašev odraščale z zemeljsko različico igre, dokler ne bodo dosegle svoje sredine, najstniki, potem morajo vključiti zračne izzive kot novo znanje in tekmovati z državami, ki so bile vzgojene drugače. ZDA bodo bodisi izstopale iz svoje spremenjene oblike igre, ali pa bodo druge države po vsem svetu postopoma uresničile, po možnosti z istimi strahovi za pretres možganov in spremljajočih sodnih sporov. Ni na čelu, sin – je usmerjen v nogomet nevarnost za zdravje otrok? Preberi več

Do sedaj je večina pretresov, ki so povzročile zaskrbljenost v državah, nastala zaradi glave na glavi, v nasprotju z glavo na žogico.Vendar novejša raziskava kaže tudi na škodo, ki jo povzročajo ponavljajoči, manj travmatični stiki s samim žogo. Kljub sodobnim kroglicam, ki so se veliko bolj odpuščale od tistih, ki so se morale vsakodnevno ukvarjati s staromodnimi središči, so učinki še vedno pomembni. In država, ki se uporablja za gledanje svojih nogometašev (ne nogometašev) v ščiti čelade, verjetno meni, da je malo čudno, da bi nezaščiteni mladoletniki morali skočiti na glavo proti drugemu, z predvidljivimi posledicami, v tistih, ki naj bi bili manj stiki Šport.

Še vedno v obrambi naslova prinaša več različnih dimenzij športu, ki bi sicer prevladovalo vsebino vrtljivih brisalcev, da bi lahko tkale vzorce na igrišču. Obstaja element hrabrosti, za začetek.Tudi z naslovom nogomet ni ravno rugby, vendar je fizična trdnost potrebna, ko je žogica v zraku. S tem je povezano tudi dejstvo, da obstajajo nekateri igralci, ponavadi veliki fantje na hrbtu ali specialni ciljni moški na sprednji strani, ki ne bi dobili igre, ampak zaradi njihove moči in zmožnosti naslova.

seveda, da bi morali tovrstni staromodni kmetijski nogomet zamenjati skupaj s Stoke Cityom in Samom Allardyceom, čeprav so se v Barceloni vsekakor odpravili iz svoje igre na višji uspeh tiki-taka, tam je bil nekakšen užitek, da je bilo nekaj nedoločljivo, a vznemirljivo izgubljeno. To ne pomeni, da Barcelona ni bila splošno priznana; oni so bili. Ali da njihov nogomet ni bil sijajen, ker je bilo.Nedvomno so si zaslužili svoje nagrade in nagrade, vendar se je na splošno zdelo, da če bi vsi začeli igrati tako, da bi vsakemu koraku kratko, držali žogo na tleh in se pogosto mimoidrali, da bi ponovno obkrožil posest, nogomet ne bi več raziskoval vseh svojih brezmejne možnosti.

Seveda, ko je žoga v zraku, se začasno preda in končni izid postane bolj negotov.Lahkotno je razumeti, zakaj še posebej spretne ekipe včasih izbirajo zračni nogomet, čeprav je spretnost in navdušenje tudi pri obvladovanju potopljenega prehoda ali prečnega križa ter elementa tveganja in nepredvidljivosti povečuje dramo za gledalce.

V tem članku je zbral nekaj kompilacij YouTube, kar je postalo očitno, da je Robin van Persiejev naslov “superman” proti Španiji na zadnjem svetovnem prvenstvu zdaj vodilni kandidat za najboljši glavni cilj vseh časov. Verjetno zasluži, da je zaradi izvršitve, nepričakovane in tehnične zaslug, čeprav je umetniški vtis okrepil vrhunski sodobni kamerman, ki je uspel ujeti ves vzlet, let in pristajanje Van Persieja.Vendar pa je bila tudi velika ironija.

To je bila Španija na koncu svojega tiki-taka obdobja (morda niso vedeli, da je bil konec, ko so šli v igro v Salvadorju, čeprav so s polnim delovnim časom) in kljub temu, da se bodo verjetno obrnili krog pred spanjem, so bili tik pred odigranim golom oddaljeni od cilja od nikoder. Dejansko je bil ta del igralne arene že prezaseden. Ena premišljena diagonalna žoga Daleyja Blinda je bila vse, kar je bilo potrebno, ter odločno tekmovanje in skok, ki ga je izvedel Van Persie, in nenavadna povezava. V eni minuti so Španija igrala vse od parka, naslednjič so se znajdejo od parka.

To je veselje cilja, če želite.Ko je križ očiščen ali stavka stika ne zadostuje, lahko zgolj kopanje žoge proti škatlici prikaže najbolj primitivno in nepozabno plij. Toda ob priložnostih, ko pride – razmišljam o Andyju Carrollu, ki je švedske branilce spravil na srečo s Stevenom Gerrardom na robu okenca na Euro 2012, ali Terry McDermott, ki je slavnostno zapeljeval Liverpoolovo zmago 7: 0 proti Spursu leta 1978 z udarnim glavom iz Prvi čas centra Steve Heighway – igra je malo bolje ponuditi v smislu lepote in navdušenja. In v kateri drugi oddelek za nogomet Carroll bo naredil isto ožji izbor kot Pelé in Cristiano Ronaldo?Oba zadnja dva, poleg drugih razkošnih daril, se lahko navedejo kot nenavadna glava žoge.

Zdi se, da sta oba, oboje, obvladali skrivnostno veščino obešanja v zraku čaka na križ. Kot vlečenje je znano, da je to fizično nemogoče, vendar si oglejte posnetke: tam jih počnejo. Do trenutka, ko Pelé kliče v svojem cilju na svetovnem prvenstvu leta 1970, je praktično preveril svojo uro, preden je prišla žogica. Trick je, da se najprej premakne na branilca in se kasneje zaskrbi, kar samo po sebi pomeni absolutno zaupanje v kje in kdaj se bo križ igral.Verjetno traja življenjsko dobo prakse, to je nekaj, kar mladi Američani ne bodo imeli od zdaj naprej.

Razmislite tudi za ameriške vratarje, ki se morda ne bodo morali ukvarjati s križcem do 16. leta starosti. Razumeti je treba željo po zaščiti mladih športnikov, še posebej, če postanejo poškodbe glave postale pogoste, a prepoved še vedno se zdi ekstremna. Zakaj so juniorske ekipe v ZDA toliko usmerjene? Zakaj ne upoštevate nasveta Brian Clough in ga hranite na tleh? “Bog nam je dal trava, da bi igrala,” je povedal gospodar gospodarjev Nottingham Forest. Prav tako nam je dal travo, da se spustimo po prvi poti skozi zrak, čeprav je to posebnost, ki jo vsi ne potrebujejo takoj.