Unibet se bo verjetno vrnil za Saracens proti Toulonu po poškodbi

Angleška muha polčasa Owen Farrell je končno pripravljena začeti svojo prvo tekmovanje v sezoni, ko so Saracens v soboto začeli zagovarjati svoj evropski naslov v Toulonu. Ne glede na pozno ponovitev težav s hrbtom, ki so ga od začetka avgusta zapustili, Saracens pričakuje, da bo njihov ace goalkicker na voljo prvič po zmagovalni turnirji Anglije junija v Avstraliji. Oblikovalci All Blacks Dan Carter in Joe Rokocoko na francoskem protidopinškem zaslišanje Preberi več

Klub in država bodo ustrezno osvobojeni, s Saracensovim režiserjem Markom McCallom, ki Farrellu v sredo opisuje kot “najboljši igralec v Evropi”.Klub je uspeval v svoji odsotnosti No10, pri čemer je Alex Lozowski naredil zelo ugoden vtis, vendar je težko tekmovanje na Cote d’Azurju ob zelo izkušeni Toulonovi strani ustvarjeno za nekoga Farrelljevih bojevnikovih instinktov.

Ob predpostavki, da Farrell v tem tednu ne reagira na trening, bo šel naravnost v začetek XV, McCall pa priznava, da je “zelo privlačno” izbrati 25-letnika, kljub pomanjkanju tekmovanja. “Owen je po mojem mnenju svetovni razredu, najboljši igralec v Evropi”, je dejal McCall. “Redno se usposablja v zadnjih treh tednih in je velik igralec igralcev, zato ima veliko stvari, da bi ga izbrali.Obstajajo igralci, ki lahko pridejo naravnost nazaj in Owen je eden izmed njih.

“Je eden izmed najprimernejših fantov, ki sem jih kdaj videl, tako da ne pride v to. Očitno je, da bi ga zelo začudili začeti, če je v redu. Po prejšnji seji se ni dobro odzval, vendar je ta teden veliko bolj v sporu. Bil je dober s svojim brcanjem in on je naredil nekaj spopadanja, kot tudi, upajmo, da bo na voljo. To je precej velik krik. “Saracens prav tako čakajo na sposobnost polnega vratarja Alexa Goodeja, ki ima težave s kolenom, vendar pa poleg suspendiranega Chrisa Ashtona in poškodovanega Duncan Taylorja v veliki meri pohvali istega osebja, ki je pomagal osvojiti domačo in evropsko dvojno zadnjo sezono.Poroča, da bi Južnoafriška republika v drugi vrsti Eben Etzebeth prišla na kratkoročni posel kot zamenjava za nedavno upokojen Alistair Hargreaves, se zdi, da je bil pretiravan, McCall pa je izključil možnost.

“Raziskovali smo nekaj možnosti in Etzebeth je bil eden od njih, vendar se zdi, da se ne bo zgodilo,” je dejal McCall. “Potrditev njega bi rešila težavo do konca januarja, potem pa bi morali poiskati drugačno rešitev. Težko je najti nekoga, ki je dovolj dober, ki je na voljo za vstop v to državo in kdo je tudi brez pogodbe. “

Saracens ima tudi številne druge vrhunske ključavnice, vključno z Maro Itoje, ki bi ga McCall lahko pomislil, bi lahko lansiral v zadnjo vrstico za Anglijo jeseni.S Jamesom Haskellom, Samom Jonesom, Mikeom Williamsom in Sam Underhillom vse nedostopno, glavni trener Eddie Jones, gleda na Itoje kot možnost nazaj, in McCall ne vidi nobenih težav. “On je zelo uničujoč igralec in mislim, da bi naredil odlično delo,” je dejal McCall. “Dobi toliko dobitkov kot vsakdo v Premiershipu.”

Itoje se bolj ukvarja s tulonskim izzivom, vendar je z veseljem igral, kjerkoli ga Jones vpraša. “Delal sem že nekaj časa. Ne gre za to, da prosi krilo za igranje. Igrala sem nazaj, sem igrala v drugi vrsti. To je nekaj, s čem sem dokaj navajen.Če sem iskren, bom igral kjerkoli, ko mi trener pove, da igram. «McCall se bo udeležil srečanja direktorjev rugbyja v Heathrowu v četrtek, na katerega je bil povabljen Jones, a številne njegovi kolegi glavne trenerji se ne bodo pridružili njemu. V tako zasedenem evropskem tednu se razume, da so Leicesterjev Richard Cockerill, Northamptonov Jim Mallinder in Prodov Steve Diamond med tistimi, ki ne bodo prisotni, z direktorjem ragbyja John Kingstona Harlequinsa, ki je v sredo že sedel z Jonesom.Tako kot pri treningu v Angliji, ki je potekal prejšnji teden v Brightonu, je načrtovanje tega vnaprej dogovorjenega srečanja manj kot idealno, pri McCall pa še vedno zaskrbljen zaradi časa v kampu Brighton.

McCall upa, bolj zadovoljiv dogovor v prihodnosti. “Eddie je odvisno od tega, kaj se dogaja v taborišču, ker je to v dogovoru. Za vse ne moremo kriviti Anglije. Imajo pravico storiti, kar mislijo, da je prav v teh taboriščih. [Ampak] bi bilo dobro imeti osebno srečanje. Ni treba, da je boj. Do zdaj smo imeli zelo dobro sodelovanje z Anglijo in Eddiejem in kljub dejstvu, da sem prejšnji teden nekajkrat napačno citiral, tega ne vidim.

“Moja težava je bila s časom prvi tabor. Nihče drug se ne zdi posebej moten, to pa me ne moti.Moja težava je bila, da ljudje, ki sprejemajo te odločitve, res ne razumejo potreb po uspešnosti. Lahko bi vprašali nekaj direktorjev rugbyja, ali so menili, da je v redu, da je kamp 10 dni pred Evropo. Če bi me vprašal, bi rekel, da bi raje imeli na drugem dnevu. To je vse. “