Trenerji letijo kot figurice. In Đoković še vedno pade v globino

“Ne spomnim življenjsko dobo na lestvici ATP, ki je bil nekdo vrže iz podstavka na tak način, Novak Djoković. Ali je bila izguba motivacije in težave v svojem zasebnem življenju, je bilo skupno šok, “je zapisal v komentarju novembra za iDNES trener Zdenek Zofka.

In to še ni vedel, da kaj globin žongler z raketami treskav v naslednjih mesecih. To je resnično omamljanje, kaj Djokovičovou kariera se je zgodilo po junij 2016 končno osvojil Roland Garros, zadnji od velikih turnirjev, ki je silovito upirali.

Tako mnogi veselijo mušketirji pokal! On obvlada gline ladijsko kuhinjo in je potekala vse štiri od najbolj znanih pokal. Veličasten dosežek njegov vzdevek je bil označen kot “Nole Slam”.

Pri devetindvajsetih je bil na samem vrhu.Je postal mojster v impresivno dobi zgodovini tenisa, potiskanje Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray in Stan Wawrinka v vlogi Les Miserables, navadnih statistov v gala predstavo.

Z dvanajst grandslamovými naslovi približal le rivali Federer z Nadal . Delal je mojstrsko, neuničljiv.

Vendar življenje zmagoslavje je pomenilo velik preobrat. Bil je sledil spust, ki se včasih razlikujejo v nenadzorovano spust do prostega pada.

Ne bi pretepel v Odprto prvenstvo ZDA finalu leta 2016, kjer so izgubili na Wawrinka, ampak na drugi Grand Slam po zmagi v Parizu ne presega v četrtfinale. Pisal je o svoji nezvestobi. Čudno vpliv je imel na Djokovičovu um guru Pepe Imaz.V meditacije prevladujejo nad potrebnimi kovanje kroglice.

Jeklo motivacija pojavil razpoke, povešanje prej neresnično moralo. Izginil zaupanje, pojavile zdravstvene težave. Pomagal šestmesečni premor po lanskem Wimbledonu, je vzel za zdravljenje boleče koleno.

Naenkrat nič ni mogel Božji otrok, ki je vrh prebile zanemarjenih sodišča v Beogradu, na katerem osla udarce med racijami bombnikov Nata.

ni uspelo niti osebno šah. V jeseni 2016, si je zlomil z Borisom Beckerjem. Spomladi leta 2017 je raztresene svojo celotno ekipo, ni prizanesel zvesti služabnik Marian Vajda.

Potem Agassi in najeli pred štirimi meseci Stepanek.Toda po neuspehu marca v Indian Wells in Miami, kjer je bilo v zelo prvi tekmi premiku iz ne tako slavne tekmece Taro Daniela in Benoit paire, rozžehnal je bil tudi z njimi.

American Idol Agassi očitno ni več razumeti. “Z najboljšimi nameni, sem se potrudil, da bi mu pomagal. Vendar prepogosto se zavedamo, da se ne strinjamo z “Agassi je zapisal v izjavi.

Srb je treba ubogal njegove nasvete in ŠTĚPÁNKOVÁ da po manjši komolca operaciji v naglici januarja do vrnitve. Razkroj partnerstva kažejo, da je Đoković v poročilu v sredo o revoluciji coaching je AA en sam hladno linijo

Stepanek pospremili toplejše besede “se je končal sodelovanje med Novakom in Andre Agassi.”: “Novak je osebni odnos z Radek je bil bo super.Novak mu je bil všeč, da ga je treniral in ga učil. On je hvaležna za vso podporo. ”

Stepanek po koncu kariere pahnila v novo poklic z vsemi navdušenjem in poštenosti. “Počutim se vsak Novakov gib, utripanja, vsaka reakcija in čustva,” je napisal v avstralskem Open v januarju. “Škoda, da so naša mnenja z Novakom tako pogosto motena,” je dejal. On sam je ne bo, da ostanejo v nesrečnem posla.

trideset Djoković priznava, da mu manjka samozavesti. Po družinskem počitku se začne pripravljati na gline. Ni trenerja.Malo se spomni na čudeže, ki čakajo na čudež.

Recept za premagovanje krize je Chrisu Evertu legendarnemu Chrisu Evertu: “Kaj, če bi se Novak vrnil k temeljem in dobremu dobremu delu? In kdo bi boljši od Ivan Lendl lahko upravljal ta proces? “