Tako Quintana kot Valverde sta v času sojenja izgubila. Yates je stal, Dennis je zmagal

Med segrevanjem so stopili tik drug ob drugem. Ko se je Nairo Quintana odpravil proti izstrelitveni ploščadi, se je ustavil pri Alejandra Valverde.

Oba voditelja Movistara sta se na prijaznih ramenih pobožala po ramenih in mu zaželela veliko Na srečo sta se odpravila na 32 kilometrov dolgo posamično preizkušnjo.

Tako pomembna v boju za letošnji zmago v Vuelti.

Toda nihče od kolesarjev domače ekipe se ni odpravil. skrbel ga je posebni časovni preizkus, zaman je iskal reden ritem. Razkorak med tretjim moškim v skupni razvrstitvi in ​​voditeljem Simonom Yatesom se je povečal na vsak kilometer. V škodo majhnega kolumbijca.

Na koncu je bila izguba 42 sekund na mladega Britanca.Quintana je v boju za rdeči dres padla s tretjega na četrto mesto. Zdaj izgublja minuto in 15 sekund za vodjo Mitchelton-Scotta.

“To sploh ni bilo idealno. Vedel sem, da se bom boril proti sebi. Nisem dober časovnik. Noge me bodo tako bolele, da se ne počutim dobro, «je rekla izčrpana Quintana. “Ampak še razmišljam o stopničkah.”

Drugi vodja domačega moštva se je v začetku tretjega zadnjega tedna nameraval preobleči v rdeči dres. V časovnem sojenju naj bi 38-letni Valverde izstopal nad Yatesom, glede na predpostavke časopisa. Španski veteran je končal na petnajstem mestu in pri Yatesu izgubil na sedmem mestu.Skupno je njegova izguba narasla na več kot pol minute.

Po drugi strani pa se je po velikem preizkusnem času Steven Kruijskwijk iz LottoNL-Jumbo preselil na tretje mesto.

Rohan Dennis se veseli časovne zmage na letošnji Vuelti. Super mi je uspelo, vesel sem, «je povedal Avstralček. »Nisem se preveč osredotočil na druge nasprotnike. Zdaj se bom umaknil iz Vuelte in se pripravljal na svetovno prvenstvo. ”

Svetovno prvenstvo v Innsbrucku se začne šele čez dva tedna. V preizkušnji z gorskim časom si Dennis hrepeni, da bi izzval vladajočega svetovnega prvaka Toma Tomouloulina.

Prevlado že od začetka

Ponedeljek 14.Matthias Brändle se je s proge v Santillani del Mar odpravil na 32 kilometrov dolgo preizkušnjo. Na cilju je takoj priplaval na radio. “Težko je najti ritem. Še posebej v prvi polovici proge, «je povedal drugim kolesarjem ekipe Trek. Posamezna vožnja proti kronometru ni bila izjema, tekmovalci so premagali 390 višinskih metrov. “Rohan (Dennis) je največji favorit. V takšni obliki bo najmočnejši na vsaki progi, «je pohvalil moštveni kolega Richie Porte.Toda avstralski kolesar se niti belgijski Campenaerts niti domači Castroviejo niso približali. Odlično se je povzpel sredi proge, celo pospešil. Nato je z razkošnim 50-sekundnim vodstvom nad Skyjem drugega Španca hitel do cilja. In na koncu mu ni bilo treba odpustiti.

Udobno je opazoval rdeči dres v vojni. Še naprej drži Simona Yatesa. 26-letni Britanec je na velikih turah pet etap iz sanj o zmagoslavju. Tri dni bo branil prvo mesto v gorah.

Prvič v sredo.To je šest gorskih premij, ki čakajo na peloton.