SVETOVNI DAN 2: Stotinski prvak je Coleman, ima najhitrejši čas sezone

Drugi dan prvenstva je pripeljal morda najbolj gledano dirko celotnega svetovnega prvenstva.

Finale stotih mož.

Brez Usaina Bolta, vendar s kontroverznim veteranom in branilcem Justinom Gatlinom in njegovim rojakom Christianom Colemanom , ki so ga v mesecih pred dopinškimi komisarji pogrešali trikrat preventivni nadzor in množica drugih elitnih šprinterjev, ki si želijo, da bi se po jamajškem kralju prebil na sonce.

Največji favorit in pred dvema letoma v Londonu je srebrni Coleman kljub pretresom okoli sebe pokazal odlično formo v Dohi.Najhitreje je pariuri sportive online tekel v popoldanskem polfinalu (9,88) in na vrhu prvenstvenega večera skril še boljši nastop. ovalne s slušalkami.

In v središču pozornosti na stadionu Khalifa je pokazal svoje lastnosti.

Zahvaljujoč odlični reakciji je vodil od začetka in končno dosegel cilj v najboljšem času na svetu ter nov osebni rekord 9,76. Drugi Gatlin je premagal za 13 stotink, tretjega pa Andre De Grasse iz Kanade.

“Čas je neverjeten. Mislim, da je samo nebo meja. Mislim, da moram še veliko delati in izboljšati.Še vedno lahko stisnem čas, “je dejal Coleman.

Po drugi strani pa vroči kandidat za prvo mesto ni uspel v sektorju na dolge razdalje, kjer je za senzacijo skrbela le 23-letna Jamajčanka Tajay Gayle .V prvem poskusu 846 centimetrov je šel v vodstvo, po dveh udarcih je v četrti seriji zadel 869 centimetrov, s čimer je izboljšal svoj osebni rekord za 37 centimetrov in postal nepričakovan svetovni prvak.

Največji favorit Juan Miguel Echevarría se je moral zadovoljiti z 834 bronastimi, medtem ko je Kuban prehitel Američan Jeff Henderson , ki je skočil pet centimetrov dlje.

Čehi so se še naprej zaman borili za napredovanje

V njem je tekel 18 stotink hitreje , vendar je bilo dovolj za sedmo, nepredhodno. Ponovno se je Müller izognil obotavljanju preskakovanja ovir in izgubil bitko z Mehičanom Fernandom Vego v stoti naravnost.Na splošno je končal osemnajsti.

“Počutil sem se bolje, nisem tako močno pritiskal nase. Čeprav sem naredil manj napak proti start-upom, so bile morda resnejše, “je v intervjuju za CT dejal triindvajsetletni češki predstavnik.

Njegova neposredna tekmeca v polfinalu sta bila zvezda štiristotih ovir – Abderrahman Samba iz Katarja in Američan Rai Benjamin . Oba sta dosegla neposreden napredek. “Tekati z njimi je bilo nerealno, oba sta napadla svetovni rekord.Odličen dogodek, “je dodal Müller.

Najhitreje je 48.28 predstavil norveški branilec naslova Karsten Warholm . svetovni rekord.

Mešana štafeta na 4×400 metrih je branila češke barve drugi dan prvenstva. Jan Tesař, Lada Vondrová, Tereza Petržilková in Patrik Šorm so ob premieri te discipline na svetovnem prvenstvu zasedli zadnje, osmo mesto s časom 3: 18.01.V seštevku obeh vročic so počasneje tekli le Japonci, ki so si edini izbrali taktiko ženske, moškega, moškega, ženske.

Čeprav se je češka četverica pomerila okoli petega mesta na sredini, visoki tempi nasprotnikov na koncu niso bili dovolj. “Zagotovo se nismo želeli končati tako, želeli smo končati vsaj šest mest naprej,” se je med izčrpanimi sapi zasmejal Carpenter v intervjuju za CT. “A uvedbo nove discipline Betano dojemamo pozitivno, je za gledalce zanimiva in raznovrstna za nas,” je dodal Šorm.

V okviru sobotnega programa so kronali tudi svetovni prvaki v metu kladiva in teku na 10 km.Kladivo je bil prvi Američan v zgodovini DeAnna Price z zmogljivostjo 77,54 metra in deset po zaslugi odličnega cilja Nizozemske Sifan Hassan s 30: 17,6.

Izjemno zahtevne dirke za pešce na 50 kilometrov, ki so jih organizatorji zaradi vročine premaknili na 23:30 po katarskem času, so prevladovali japonski Jusuke Suzuki (4: 04,20) in Kitajci Zhu Liang (4: 23,25). V vročini in zadregi se je predalo štirinajst moških in šest žensk, med njimi zagovornika Yohann Diniz in Ines Henriques ter olimpijski prvak Matej Toth. Na koncu je izgubil, a vseeno zmagal pri 4:04:20 z razmakom 39 sekund prednosti pred Portugalcem Joa Vieira (4:04:59).V starosti 43 let je postal najstarejši medalja na kateri koli dirki na svetovnem prvenstvu. Ohranil je tesno prednost pred upornim Kanadčanom Evanom Dunfeom (4:05:02).

Vieira je na svojem enajstem svetovnem prvenstvu pogoje opisal kot peklenske. “Bilo je zelo, zelo vroče, zelo hudo. Kako sem se spoprijel s tem? Samo veliko ledu in hladne vode, “je dejal. Izziv je bila tudi pozna nočna ura, ki se je začela pol ure pred polnočjo po lokalnem času. “Ura je štiri zjutraj, čas je, da zapustimo nočni klub.Običajno grem spat ob desetih zvečer, “je dejal pešec, ki je na svetovnem prvenstvu v Moskvi leta 2013. nadaljeval bronaste medalje.

Med online case de pariuri ženskami na dvokilometrski progi v zalivu Corniche, ni navijačev, Liang Zhej je v 4:23:26 zmagal z več kot tri minute prednosti pred rojakom Li Mao-cchuo (4:26:40). Italijanka Eleonora Anna Giorgi (4:29:13) je končala na tretjem mestu.