Sovražim stezo, moj sin je jasen. Veslači se odpravijo na evropsko prvenstvo v Poznan

Predgovor je bil beseda olimpijske zmagovalke Miroslave Knapková. “Vzletno-pristajalna steza je prijetna…ko veter ne piha. In to je skoraj vedno piha tam, “je potožila slavni skifařka da kljub zgornjih pogojev pred šestimi leti vyválčila Malti svetovnega brona.

Še malo truda Synek, čeprav je osvojil tretje mesto. “Sovražim stezo, grozno piha. Saj ne, da je bil nepravilen, vendar slabo v veslanju, “je dodal prvak, ki je bil od leta pobrala tri naslovov svetovnega prvaka. Potem se je spomnil, kako je bilo takrat.

“Na koncu finalni sem komaj prebijala skozi vetra in velikih valov. Še vedno sem zamudil mojo veslo in se vrtil.Nisem mogel vleči pod vodo, kot sem si želel, in moji največji tekmeci začeli zapuščati. Šlo je bolj za boj z elementi, “je dejal veslač, ki v tej tekmi ni bilo dovolj, da Drysdalea iz Nove Zelandije in Campbell iz Velike Britanije. “Na žalost moram,” je dodal.

Več napadov na evropskem zlata

Knapková in Synek so festooned z medaljami in Poznanu bo braniti evropske naslove. “Vesel sem, da sem bil pred dvema tednoma udeležila svetovnega prvenstva na Bledu, vsaj sem bil prav na pragu sezone, da ugotovimo, kako na to, kako sem,« je pokimal oarswoman in opozoril na svojo drugo položaj slovenskega jezera.

” od takrat smo delali na agresivne vožnje, bomo videli, ali bo to dovolj za prvo mesto.Ne želim govoriti o obrambi, ampak na drugem zlatu, kot pravi moj trener Tomáš Kacovský, “se je 34-letni dirkač nasmehnil, za kar bi bil peti evropski naslov.

Tudi dve leti mlajši Synek namerava napasti svoje peto evropsko zlato, a je na premieri prenovljenega evropskega prvenstva v Poznańu 2007 osvojil osmi naslov. Za razliko od Knapkowa, pa zdaj čaka na prvo mednarodno tekmo v sezoni.

“Cilj je zmaga, čeprav ne vem, kako sem. Ne bo videl do petkovih dirk.Vsekakor pa mi ni žal, da se nisem udeležil svetovnega prvenstva na Bledu – pomembno pred olimpijsko sezono, tako da sem bil predolgo, “je dejal rodu Brandys, ki raje izraz Bled dirko z gorskim kolesom. “Mogoče mi je pomagalo,” je rekel trener starega trenerja Milan Dolek.

dvojni dvojec finalnih izgleda

Še težje testnih kot na Bledu, kjer so končali tretji, ki čakajo na novozgrajeni Davidovo dvojni dvojec Jirka, Michal Plocek.

“Tretje mesto nismo pričakovali, v Poznanu pa bomo bolj konkurenčni.Bilo bi lepo, če smo prišli do finala -, ki bi nakazovali, da je na svetovnem prvenstvu avgusta v Franciji lahko zagotovi napredovanje v olimpijski Rio, “je dejal izkušeni veslovod George, lastnik srebra na Párovce olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, se bo svetovno prvenstvo tudi Olimpijske kvalifikacije.

Vendar Po ekipa glavo Přemysl Panuška, napredovanje v finale v Poznan sil in drugih čeških posadk. “Letos smo jezdil na veliki dirki Par Helešic, Podrazil, verjetno tudi druge ladje. Tudi ženski ali dvojni dvojec, dvojec, upam, da se ne bo ustavil pri volji.In vse, kar pokriva zlate medalje obeh kapitanov, sem optimističen, “je dejal Panuška.