Smejal se je na stezi in zakaj. Kako je Fourcade postal tretji čas igre kralj

Na zadnjem delu je odšel na zadnji nemški nemški Peiffer kot plimski val, ki bo vse premaknil. Po leži, ga je pustil za seboj. In po stališču, Martin Fourcade je vedel, da njegov rele ni premagal naslova.

Zadnji krog se je začel in napovedovalec v Alpensia je rekel: »Samo poglejte ga. Smeši se na stezi. On se dobesedno smeje. Uživa ga. «

Francoski mešani rele je prinesel prvih 20 sekund pred srebrno Noro. In sam je postal prvi trinajstletni prvak v Pjongjangu 2018. “To je tisto, kar sem naredil na tej dirki je res super. Ne samo zame.In iz več razlogov, «je dejal.

Prvič: Zaradi Marije.

Petkratni svetovni prvak, 33-letna Marie Dorin-Habert, je po teh igrah napovedala konec svoje kariere. To je še vedno užival olimpijsko zlato za njo najlepši dekliščina. Home

“Pri Mariji, smo bili novinci v francosko ekipo na svetovnem prvenstvu prav tukaj v Pyeongchang občine v letu 2009,« se spominja Fourcade. “To je bila moja prva dirka za zastopanje odraslih.Mešani rele je bil tu prvi del prvenstva. ”

Ko pa biatlonci ne čustveno niso doživeli.

” Dirka je bila Pepelka, številne države menile, odveč, ne z njim, ni zgrajena po svojih najboljših , “Said Fourcade. “Šele od približno 2.012 stališča, da se pomešajo rele ekipe začel korenito spreminjati. In danes je ne samo za nas, nasprotno, je najbolj pomembno in prestižno na rele, ki je najtežje osvojiti. ”

To je še en razlog, zakaj je ravno torek zlato tako zelo od njega.

” Pogosto rečemo, da delamo individualno šport, ampak mi pa smo porabili več kot 220 dni na leto skupaj.Win to medaljo skupaj je zelo čustveno zame, “je dejal Fourcade.

je poslal sporočilo in njegov kolega v francoski olimpijski ekipi smučarjev Mathieu Faivreovi. On je bil poslan domov zgodaj, ko je izrekel nesprejemljive pripombe o drugih predstavnikov.

Močna čustva vzbudila torkovi mešano rele veliko. Dolgo po demontaži položaj v boju za tretje mesto, ki je po številnih italijanski Windisch odpeljal Izbruh v hodniku nemški Peiffer in blokiral. Vendar pa nemški protest ni bil priznan. “So nam ukradli”, reče Peiffer, in Laura Dahlmeira je rekla: “To ni poštena odločitev.” Ampak to je nepopravljivo.Kot osmi češki kvartet.

Preostali dve biatlon tekmah iger, rele ženske (četrtek) in moški (petek). Fourcade je že absolutna vsota pet zlatih medalj na igrah najuspešnejši francoski olimpijec vseh časov. Vendar se ustavitev pri tej številki ne spremeni. “Če bi bil norveški, bi bili najbolj uspešni v njihovi državi,” je dejal.

Res je, da v tem primeru, osem zlatih smučarji in biatlonci Bjørndalen Dählieho je vsekakor težje doseči mejo.

Čeprav je v primeru Fourcad? Kdo ve?