Slovan odgovor policije. Pravi, da je kršil zakon o organizaciji dogodkov

Policija predsednik Tibor Gašpar meni kršitev določen del zakona, ki ga organizator tekme.

“Organizator mora zagotoviti, da stadion ni dobil vinjenih oseb, ki lahko moti javni red in mir. Isti ljudje s pirotehniko. Vse je bilo uničeno, “je dejal Gaspar za slovaške medije.

Dvoboj dveh nekdanjih zveznih tekmeci imeli sramotno seveda, ker je nemire huligani švedskega sodnika Strömbergsson tik pred seka tekma za štirideset minut zmanjšati.

več podporniki izzvala Slovan Spartans na njihovem sektorju, kot tudi drugo skupino zunaj stadiona. Češki huligani kasneje ovrgli dve Oronuo ograje in prodrejo v tako z drugimi gledalci, kjer je bila bitka.Prestrašeni podporniki nato pobegnil na igrišče, kjer je hit policijski upor. Tekma se je na koncu končalo, Sparta zmagala 3 0.

Disciplinska komisija UEFA razsodbo izreče verjetno četrtek, z obeh klubov za vedenja navijačev grozi visoke kazni Slovan zaprt avditorne, Sparta prepoved potovanja navijačev na igrišču ekipo.

UEFA kriv in da je drugo najpomembnejše klubsko tekmovanje na celini dovoljeno igrati na stadionu Pasienky nezadovoljivo. Vendar pa to ne velja za preiskave, disciplinska kršitev prihrani Slovani in Sparta Policija organizira klub.

“Želeli smo Slovan povečal število pripadnikov varnostnih služb.Niso bili vsi predlogi sprejemljivi, “je povedal načelnik policije. “Vprašali smo, da organizatorji tekmo ocenili kot tveganje, vendar ni videti, da jim.”

Ravno nasprotno, so bili policisti kritizirali, jih upor proti protestniki prizadela prepozno. Vendar pa je Gašpar zavrne. “Ker je zahtevo za intervencijo, ki ga je organizator predložil, so bili policisti v sektorju v treh minutah.”

Generalni direktor Slovaške kluba Dušan Tittel zahteva spremembo zakonodaje, da se nogometna tekma ni bila za huligane primerno okolje za storitev kaznivega huliganstva.

“ne oceni dela policije, na drugi strani, je neizogibno, da na podobnih tekmah tveganja je bilo delo z organizatorji in policijo boljše.In kar je najpomembneje, da preventivno in repressively ne deluje, “je dejal Tittel.

“Rad bi se opravičil za gledalce, ki je nastal med gledalce nemiri. To se ne bi smelo zgoditi. Klub iz katerega bomo pripeljati in sprejmejo notranje ukrepe, da zagotovijo, da se nič takega zgodi še enkrat, “je dejal Tittel.