Sevilla FC – CD Leganés

To je bil šele drugič v zgodovini, bo Sevilla pomerila Leganes in upa, da bo odpravila obotavljanja prejšnjem krogu proti drugi novinec. Leganés lahko preseneti in nikoli prišel iz območja obstanek, čeprav je še vedno precej ogrožena.

Že prvič Seville je bil, da majhne Leganés ni povsem enostavno nasprotnik. Na svoji zemlji je pravkar zmagal 3: 2 in skrbi, vse do konca, do pet minut pred končnim žvižgom se odločili, da Pablo Sarabia. Domov nazaj v 8. krogu na Estadio Municipal de Butarque veliko poplavljena jasnega favorita, in odločen, da boj do konca. Zdaj bi rad ponovil nekaj podobnega tudi v Sevilli.

V zadnjem krogu proti Sevilli spet je pestijo manjše ekipe in serija petih konkurence zmaga zapored in odrezani Deportivo Alaves. Med obiskom Sevilla šel naprej po zaslugi gola Wissama Ben Yedder po dvajset minut, vendar je vodstvo zaostaja. Aleksandar Katai imeli 15 minut pred koncem tekme primerjavi s končno 1: 1, in domov novinec praznovali dragocene lasišča. Sevilla z vidika mizo in položaj še tako žal ni bilo, vendar še vedno načrtovana za oskrbo več točk.

Sevilla je še tretji in prvi Barcelona izgubila le štiri točke. Trener Jorge Sampaoli poleg tega priznava, da Sevilla še vedno videti prvo mesto. “Mi smo zelo ambiciozna ekipa in imamo lep trenutek. Mi smo v sezoni, ko je vse, kar se odločili in se zelo zahtevne dvoboje. Imamo, vendar ne bojte se. Čeprav nismo favoriti v katerem koli tekmovanju, pobral, še vedno mislim najvišjih vrstah . Naši cilji niso spremenile. V LaLize Naš cilj je še vedno na prvem mestu, “je dejal trener čilski.

Dobra novica za njim je zdravstveno stanje svoje igralce zaradi njegovega manjka še eno. Leganes počne podobno, poleg tega pa z njim znova začenja razcvet. V zadnjih petih dvobojih je kljub porazu naredil dobro delo proti Barceloni, da se smola in takoj podlegel. Takoj zatem vendar zdrobljena Deportivo La Coruna in las izgubil v Valencii.

Leganés imel več veselja v prejšnjem krogu, ko je odšel od doma tri točke po tekmi proti Granadi. Nazadovanje grozi Granada ni bilo dovolj, čeprav je kazalo, da se bodo točke razdeljene. Domači zmaga odločila šele nekaj minut pred koncem Dawin Machis, ki je dosegel edini Tref za večje tlačne Leganes.

Zdaj je na 17. mestu, in upa, da bo vodil domači muke Seville. Leganés želi uporabiti ta krog tudi zato, ker šestnajsto Deportivo La Coruna dobrodošli Barcelona in se pričakuje, da bo izguba. Trémoulinas manjka doma in Krohn-Dehli, medtem ko gostje nimajo Ibanez, Serantes in Ramos.