Sam Allardyce iz Sunderlanda postavlja znamenitosti na pretepu Norwicha v Trophy Friendship

Čas, ki je bil nekoč poimenovan “najbolj nesmiselni v nogometu”, je bil spor med obema ekipama, odkar je Norwich premagal Sunderlanda na finskem prvenstvu v Milk Cupu leta 1985 pred dvema prijateljskima prijateljskima skupinama navijačev, manj toplo kot ponavadi.

Tokrat sta para zaklenjena v bitki z Newcastle United, da se ne bi pridružila Aston Villa v prvenstvu naslednje sezone. Glede na 17. mesto Norwich so štiri točke pred njimi, Sunderland – 18., vendar z igro v roki – si ne more izgubiti.

“Nikoli prej nisem naletel na nič podobnega Trofeje prijateljstva”. rekel Allardyce. “Ampak, ne, ni nesmiselno. Želimo zmagati in, da, želimo zmagati s tem trofejom. Če naredimo, bom šampanjec v njej na poti domov.Ne skrbi za to. “

Zagotovo ne podcenjuje pomena pripomočka. “Prvenstveno prvenstvo se imenuje najbogatejša igra na svetu,” je dejal. “No, ta igra postaja tam gor z dejstvom, kaj bi lahko izgubili in ne tisto, kar bi lahko pridobili. Ne bi rekel, da zmagovalec vzame vse, vendar je pritisk na nas več kot Norwich. Če zmagamo, bomo zaostali za njimi, a izgubili in sedem točk bi zaostajali, tudi če bi igrali v roki, bi bila velika naloga s petimi igrami. «Pripovedana zgodba v dveh mestih je vodila Newcastle in Sunderland do roba | Louise Taylor Preberi več

Najbolj očarljiv nedavni problem v Sunderlandu je bil njihova navada za risanje iger, ki bi jih morali zmagati z Allardyceom, da bi se izognili nesposobnosti ekipe, da vodi čiste liste.Samo enkrat v svojih zadnjih 18 ligaških igrah – v 0-0 domači draw z West Brom – niso priznali cilja.

“Ko ste v našem položaju v tej pozni fazi sezone je to redki, da bi dosegli več kot en zadetek, tako da so čisti listi še vedno zelo osredotočeni na igralce, “je dejal. “Čistejše liste, ki jih hranijo med zdaj in koncem sezone, imajo boljše možnosti, da si preživijo, ker, če se ne priznajo, je en cilj dovolj, da jih osvoji tri točke.”