Rokometaši na jugu čakajo, da se generali ustavijo. Na obeh straneh meje

V vedno bolj zapletenem koledarju rokometne sezone je dober čas: ekipa lahko preživi ves teden brez tekmovalnih dvobojev.

“Dobro je, da ni pod pritiskom. Eden lahko trenira, obenem pa nadaljuje z zastavljenim trendom do koncepta, hkrati pa si lahko privošči še več. Tu ne gre za točke in napredek pri kvalifikacijah, “pravi vodja reprezentance Karel Nocar.

Jasno je, kaj bodo rokometaši tuning: vrhunec sezone bo v dveh mesecih, 2017 v Franciji. Čehi se bodo sestali z Makedonijo, ta teden pa bodo imeli dve bitki proti Avstriji.

“To je bila ciljna izbira.Želeli smo nasprotnika, ki je na podobni ravni kot mi, «pravi Nocar. Otvoritveni dvoboj bo predvidoma v četrtek, 7. aprila, v Kremsu, Avstrija, v soboto, 9. aprila od 13.10, kjer bo gostil Trebon, dejanska rokometna ekipa.

“Nismo želeli večjih premikov, ki jih nekateri fantje doživljajo v sezoni,” pravi Nocar. “Prvi stik z Avstrijci je potekal lansko poletje, vse je bilo urejeno pravočasno.Sporočilo je bilo odlično in verjamem, da bosta obe strani korist od tega, da smo se dogovorili, da obe dvobojih smo tako blizu meje. ”

Reprezentanca, ki ga trener par Jan Filip vodil Daniel Kubes dodatno manjka dve veliki podporo : dvometrske spojke Filip Jícha in Pavel Horák, od čeških igralcev do področja z največjim mednarodnim ugledom. Njihovi cilji in obrambno delo so ključni za zastopanje.

“V stiku smo z fanti.” Bomo videli, kako se stvari razvijajo, “pravi Nocar Home

Jícha dolgo napoveduje, da se želi vrniti v reprezentanci na sto odstotkov prileganje., Da se končno spet začelo Barceloni, je še vedno dobi v kalup po dolgotrajnih težavah in operaciji sramne kosti.Horák, ki je bil zakašljen zaradi hude poškodbe kolena, trenira, vendar še vedno ne igra.

Možno je, da se bo Češka morala premikati po vojašnicah brez dveh ovir; Pomembnost tega tedna in generali z Avstrijo je morda bolj pomembna.

Boj z Makedonijo za napredovanje na svetovno prvenstvo se bo začel 11. junija v Zlinu – ne v Brnu, tradicionalni rokometni jami za velike dvoboje pojem dvorana je že zaseden.Moravska Druga možnost pa bi morala biti enaka

“V Zlin, smo zadovoljni z ozadjem, je dobro vzdušje,” pravi Nocar. Zadnji dokaz je bil vrhunec pred-kvalifikacije, v katerem so navijači v Zlin v dvoboju s Turčijo pomagala ekipa veliko, “Upajmo, da se bo spremenil tako ozadje, in ga potisne fantje, ki bo igral na svoje meje.” Home