Röhler in Vetter se bodo ponovno pojavili na Golden Tetri. Prišli bodo tudi Schippers

Organizatorji so na novinarski konferenci napovedali, da se bo najsodobnejše domače prvenstvo 13. junija udeležilo tudi trenutni šampion jump. Nagrada bo boj aktualnega svetovnega prvaka mutazo Issa Baršim iz Katarja in Rusko Danil Lysenko, zmagovalec letošnjega dvorani MS.

“Soočamo se z letnikom, v katerem ne moremo več računati na glavni MEGASTAR,” je omenila organizatorja Miroslav Černošek fenomenalno Jamajčan Sprinter Usain Bolt, ki je tekel devetkrat v Ostravi, vendar je lani končal svojo kariero. “Srečanje je velik zvok, in ne moremo si privoščiti, da zapustijo ta sloves.Poskušamo zamenjati veliko trenutne zvezde Bolt je, in upamo, da bomo pritegnili gledalce. ”

Schippersová v Ostravi prvič. “Pred očitnimi razlogi nas ni zanimal ženski sprint, vendar se je to spremenilo. To je o svojem interesu na svetu in smo veseli, da pridejo, “je dejal Alfonz Juck, športni direktor srečanje.

“The Ostrava sem slišal veliko in želim doživeti in po svojih najboljših močeh,” je obljubil, svetovni prvak na 200 m v Pekingu 2015 in Londonu leta 2017. To bi lahko napadel eno od najstarejših zapisov seje, performans 22.07 ima Jarmila Kratochvílová leta 1981.

Juck želi ohraniti visoko kakovost moške šprintov na 100 in 200 metrov ter na četrt trupa. “Še vedno govorimo o imenih.Počakajmo in bomo videli, kdo bo potekal na igrah Commonwealtha. ”

Gotovo se nadaljuje oštěpařského bitko. Lani so se Čehi spopadli z Nemci in letos bo njihov nasprotnik svetovna izbira. Domače kvartet ustvarja Vadlejch Jakub, Petr Frydrych Vítězslav Vesely in Jaroslav Jílek in najboljšo desko na svetu Röhler in Vetter.

“Bomo videli, kdo je še naprej vabimo, vendar je kopje bi morala biti glavna lekcija programa,” je dejal Juck. “Ne bi me motilo, če je napadel moj rekord,” je povedal Jan Zelezny, ki je vrgel 94,64 metra Ostrava.

Pred tem so organizatorji napovedala začetek runner Pavel Maslak in drži palico Tomas Stanek. “Super je, da imamo domače zvezde za zmago,” je dejal Juck.Tam bo tudi Luo Manyong iz svetovnega prvaka JAR Juan Miguel Echevarría iz Kube, prvak iz New Yorka v Birminghamu ali olimpijski prvak Ryan Crouser Združenih držav.