Real Madrid – Real Betis

Igralci dobrodošli Real Madrid na Santiago Bernabeu najljubši Betis Sevilla, s katerimi novega tisočletja, nikoli ne izgubi doma, v zadnji igri pa je velikodušno so božična darila izroči en polom za drugo. Betis se zaveda, da je Madrid česa izgubiti in to je lahko prednost.

Real Madrid je uspelo hude povračilne ukrepe v Neaplju in osvojila napredke na četrtfinale Lige prvakov, zdaj pa se mora preusmeriti sile in se osredotočiti na boj za naslov prvaka. Beli balet zaradi prejšnjih napak odstopil vodilni položaj točke sovražil Barcelona pa ima eno igro za rezervne. “Mi bomo storili vse, kar je v naši moči, da zmagati vsako domačo tekmo in ne izgubili točk. Imamo najbolj zahtevno fazo sezone in vsaka točka je ključnega pomena,” je dejal na novinarski konferenci trener Zinedine Zidane. Real doma v tekmi z Las Palmas nazadnje izgubil dve točki, s katero vezani 3: 3. mesto

Betis v La Ligi to sezono premakne varno drsenje off tirnice. Čeprav spada v štirinajstem položaj, vendar z relativno udobno marže devítibodovým osemnajst Granada. Betis zadnja dva obiska na prostem pridobili štiri točke, je zmagal na Malagi in vezani v La Coruna in bi želeli presenetiti tudi v Madridu. To je že bilo omenjeno, da je medsebojna bilanca jasno govori v prid Real Madrid. Beli balet je najmanj priljubljena nasprotnik v prvih oddelkih tekmo trenerja Victor Sanchez priznal šest ciljev! Andalusians verjamejo, da ta čas ni neodvezou polomu.

Trener Zinedine Zidane ni všeč proti Napoli računati Raphael Varane, ki bo nadomestil izkušeni vendar Pepe ne bo igral Gareth Bale, ki prestaja kazen zaradi izključitve na tekmi z Las Palmas. “Vsi igralci so lačni. Jutri, morda nekateri fantje, ki pogosto ne dobijo priložnosti,« je predlagal morebitne spremembe v trenerja montažo Zidane. Ena od žrtev poroča Betis, posebej ranjenih Jonas Martin.