Pazite, biatlonski kuhar ali življenje pri ribičih sedi v bagru

Katero pot do Ondrej Rybářa?

“Kilometer navzgor in na koncu Budika je levo. Tam živijo samo ribiči, «pravi lokalni.

In res. Kljub temu, da je biatlon pripravil svojo hišo do konca leta, se člani njegovega klana že dolgo širijo na okoliške travnike.

Tam je očka, tu je bratranec in tukaj je sestra. Njen mož, Pepa Shenberk, proizvaja zaloge, «opozarja.

V ribiški hiši je stara, nekoliko zarjavela država s petimi cilji. V mladosti je imel umetnost. Izmeril sem 50 metrov od macesna na macesnu in s puško. Bilo je le malo navzgor. ”

Prav tako boste našli” lastnost “, ki je ne pričakujete.

Morda na tovornjaku V3S. Ali kopač. Ja, to je moje.Spakiral bom tisto, kar je potrebno, «zagotavlja on in prihaja za volanom.

To je samo projekt garaže, občutljiv na teren. Osnovna zgradba (samopomoč) je končana. Marko Kurvinen, ciljni ustvarjalec biatlona, ​​je pomislil na obisk ribiča in rekel: “Hm, vaša garaža je lahko osnova strelišča.” Toda ko je izvršni direktor nekaj časa preverjal, je ugotovil, da za 50 metri na strelišču bi morali prodreti na pet metrov na mestnem območju ali pa na drugi strani motiti ženo zakonca.

Nihče ne bo prevzel tveganja. Garaža je še vedno povezana z majhno telovadnico. V notranjosti že ima kroglico in telovadnico. “Očka je bil tudi treniran z njim.” V vasi so uničili dvorano, kjer je stal.Razmišljam o majhni telovadnici, če bodo fantje športni. “Sin Vítek gre v razred 1, mlajši George poroča,” jaz sem tri leta. ” . “Hej…hej…hej,” pravi Jiřík, ko gledalci kričijo, ko streljajo na tarčo z namišljenim nabojem. Nato odredi en krog kazen, ki je krog kuhinje. Od tu gre v dvorano. “To je že na progi,” pojasnjuje mati Petra Rybářová, učiteljska stroka.

Število naseljencev v Budiku je približno 30. “Lokalna samota, res mi je všeč,” pravi Fisherman.Njegov dedek je imel kmetijo s petimi biki. “Skrbel sem za njih in okoliška polja.”

Iz hiše hodimo do tkalca in do gozda, ko jim pripada kos. Na pobočju, ki je vodil iz gozda, se je naučil smučati. “Dvakrat sem poklical pobočja. Ko pa se vrnete na hrib, bo tek na smučeh bolj praktičen. «

Igral je nogomet, v Český Dubu pa je vodil orientacijsko vožnjo. Lahko se je udeležil tudi gimnazije v Jilemnicah. V gimnaziji Jablonec pa so samo pobirali biatlonce. Ta šport mi je bil neznan. Vendar se mi je zdelo zanimivo, da strelja in strelja. Zato sem poskusil, ne da bi vedel, kaj je.Od vsega začetka sem se počutil kot teden dni, «pravi.

Kljub temu je bila usodna izbira, ki določa človeška življenja.

Po gozdni poti bomo prišli do lokalne edinstvenosti. Hudičev zid. Ribič pripoveduje zgodbo o hudiču, ki ga je lokalni kmet zaprosil za gradnjo zidu med Češko in Sudetsko. Potem, kot diplomant fakultete za izobraževanje, se predmet telesne vzgoje – geografija, spremeni v geografa in geologa in pokaže: »Kamnine so bazaltne. Med vojno so jih razstavili po cestah, zdrobili in izdelali makadamske poti. «

Pod gozdom so ogromni nasadi koruze.Ribič ima vzdevek Rybiz. »Ustreza temu?« Smeji se.

Vendar pa videz prevare. “Ta vzdevek je le bližnjica do mojega imena in ga sem dal mojemu sadju.” Lokalni ribez je bil najstnik, ribič pa je zbral poseben kombajn v brigadi.

Oglasna deska je na mesarju

Vstopimo v avto in gremo v raziskovanje oddaljene okolice. Najprej v vasi Všelibice, pod katero je Budíkov prav. Kar pomeni: malo po ozki cesti. Ribič – tekmovalec je enkrat plačal za tistega, ki je treniral s polno hitrostjo na rolerjih.

Kot veste, nimajo zavore.

Če tukaj vidite velik traktor, imate težave.Kolikokrat sem vam rekel: Stari, tu sem že enkrat. «

Sedi v kultu Všelibica in sedi lani v občinskem svetu. Ni se ukvarjal s komunalno politiko, samo je želel podpreti svoje prijatelje pri neodvisnih kandidatih. Ljudje pa so ga prečkali in jih dvignili med izvoljene. Vas z 536 prebivalci ima 15 predstavnikov in svojih gasilskih enot. Ribič se lahko bori tako z biatlonci kot s svetniki. Imeli so ga celo populistično. »Poskušam pogledati probleme iz perspektive ljudi, ki so me izbrali. In včasih ni preveč priljubljena. «

Na ribniku se na ribniku odvijajo dirke.Ko jim je udeležil sam, potem ko je končal kot drugi. “Puško glinene golobe streljanje je očarljivo.”

V ribniku se odvija vsako leto tudi “Fichtl dogodek”, ki pluje na 500 udeležencev. “Imam babica Pathfinder” predstavitev biker ribiča, ki je tudi lastnik zelo močna sedmnáctistovky. Nagnjenj za močne stroje v skupni rabi trener Zdenek Vítek in Jaroslav Soukup oddelku.

Na obrobju naselja moti duh Všelibice zob v časovnih zmanjšala kabine, posmrtno kmetijsko zadrugo. Privlačno čar narave, ki jo lahko občutite alarmi, nenadoma izgine.Ko se v vasi Čihadlo zapelje podještěd, se obnovi konji, ki jih konji pasejo.

“Šli bomo k mesarju, ne smemo ga zapustiti,” pravi Fisherman.

V zgodovinskem mestu Český Dub, ki je središče celotnega območja, se nahaja masaža Václav Růta z resnično nekonvencionalno dekoracijo. Celotna stena je okrašena z bilatlonsko oglasno desko s koledarji in fotografijami. Pisateljica Karolina Svetla, ki je živela tu, verjetno ne bi bila presenečena nad dejstvom, da je to športno razvedrilo, ki je uničilo um lokalnih ljudi.

Če bi nadaljevali pot v Jablonec, bi lahko občudovali tudi družinski projekt, ki nima nič skupnega s športom, ampak mu je ponosno ponosen Fisher kot podpornik ekološke energije.

Gradimo majhno hidroelektrarno.Vse ostalo s samopomočjo. Turbina se že vrti, še ni povezana. Potrebujemo stikalno ploščo in jo natančno prilagoditi. Žal čas teče hitreje kot mi. ”

Zvoni in zvoni

nacionalna ekipa letos ni šla v tujino. Že po olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je razmišljal o sodelovanju z biatlonsko ekipo, da bi končal z več družinami. Še vedno je z njim oblake. “Žal mi je, ko tekmujem in se učim na daljavo, kako narediti tukaj skate skateboard in iti na smučišče za vojašnico.”

Izvršni direktor je, da ni potrebno za vsako svetovno prvenstvo.Zdaj pa se vsak dan vozi v Jablonec, da bi mu pomagal vsaj pripraviti reprezentanco IBU. “Ne bi bilo prav, da rečem, da imam dva tedna počitka, medtem ko drugi to počnejo.”

Nova funkcija je prinesla povečanje organizacije in administracije. »Potrebujem veliko časa in energije. Potem sem razburjen, da bi energijo nekajkrat bolje izkoristil na terenu. «

Mobilnik ima v kuhinji dom, kjer ne izgubi signala. Kliče skoraj vsakih pet minut.

Koliko kliče oče vsak dan?

“Ura,” pravi Mali Vitek. Vodja družine trenutno rešuje letovnice v Oslu na svetovnem prvenstvu. Potem fizioterapevt. Nato se srečamo s sponzorji. “Včasih mi glava boli na telefonu,” pravi.Zvečer namerno pozabi doma, sedi pred hišo in tiho diha.

Petra se mu dobro nasmeji: “In kdaj misliš, da je vse v redu doma?”

Torej, na biatlonu. Dopolnjena je.Po čaka ničelne nastavitve in začeti razmišljati o tem, kaj je doma. ”

” Ja, ti 30 sekund, preden nekdo pokliče in spet nekaj zavornega upora, “se smeje ženo. Zazvoni telefon znova.

Morda bi mu pomagal, če bi imel trideset ur na dan.

“Ne, nisem,” je zavrača. “Všeč mi je, da je včasih preveč časa, in tisti, ki je bolan.”

Ko je Peter želel spati v soboto ob sedmih v spalnici budilko beeped. Njen Ondra vstal časa za usposabljanje. V nedeljo, je moral spremeniti, ko zjutraj briefing Sveta dela.

Vendar pa mu le tako življenje napolni. “Bolje je, če rečemo, da se stvari nadoknaditi, vendar, če ne to, kar rejpnout.Lepo je vedeti, da imate kaj graditi, smiselno je, da tega ne počnete in da ga bodo ljudje ali celo vaši otroci nekoč cenili. ”

Iz češkega biatlona smo pomagali zgraditi svetovno moč. p>

In če ga enkrat zapusti…

“Ne bojim se, da nimam kaj storiti. Resnično imam veliko vizij. “