Pavelka že pripada Kasimpasu, nogometašu, ki je imel več kot 35 milijonov ljudi

Pavelka je v ponedeljek zvečer odšel v Istanbul, v torek je opravil zdravniške preglede, poleti leta 2018 pa se je pridružil peti turški ligi.

Kasimpasa se nahaja v evropskem delu Istanbula, center za usposabljanje za mestom pa je eden najsodobnejših v Turčiji.

“Priznati moram, da se takšno ozadje v Češki republiki lahko zdi le igralcem. Domnevno naj bi bil primerljiv z najboljšimi zahodnoevropskimi klubi, zaradi česar sem bil zelo navdušen. Ne morem čakati, da bi se z ekipo lotil treninga, «je povedal nogometaš, ki bo v sredo še vedno rešil svoje stanovanje.

” Obstajajo dokazi, da nekateri drugi Istanbulski klubi včasih uporabljajo lokalne objekte.Ima popolno rehabilitacijsko linijo, ki vključuje bazen in telovadnico, za igralce pa 42 sob v hotelu s petimi zvezdicami.Vodstvo kluba je dobro znano, «je dejal igralec investitor Viktor Kolar iz podjetja Sport Invest International.

Zneski prenosa klubov niso razkrili, glede na špekulacije turških medijev pa je Kasimpasa plačal več kot 35 milijonov kron bonusi lahko znašajo do 45 milijonov kron, Pavelka pa je svoje prve tuje posle opravil z odličnimi jesenskimi nastopi, kar mu je dalo mesto za zastopanje, zadnje štiri kvalifikacijske tekme za napredovanje na Evropsko prvenstvo 2016, ki je igral v osnovni ekipi .

Liberec je izgubil kapitana, kar je ena največjih podpore ekipe. Pavelka je imel v severnem češkem klubu pogodbo do poletja 2017, ki jo je podpisal pred mesecem dni.Toda nepričakovana ponudba Turčije je spremenila vse.

“Težko je reči za takšno ponudbo. Če bi mi ga nekdo pred tri leta predložil, bi mu dala prašek na glavi, ker je to povsem drugače od moje domišljije. “Denar ni bil prednostna naloga, vendar se nisem nikoli štel za nogometaša, ki bi lahko izbiral med številnimi ponudbami vsakih šest mesecev.”

Za četrto ekipo češke lige je to velika oslabitev, še posebej, ko je pred enim tednom prodal Sparto še enemu predstavniku Josefu Šurali.

Liberec pogojuje dva člana ekipe verjetno nemogoče, «priznava trener Jindřich Trpišovský. Pavelka je špartanski otrok, pridružil se je tudi češki ligi v Slovaškem. Liberec je zapustil januarja 2013 v okviru premestitve Lukáša Váchyja v Sparto in se postopoma razvil v veliko podporo, lani je postal kapetan.