Palača v seriji izenačitve, Hertl je v 59. minuti dosegla podaljšanje

Med tremi zvezdicami 2. kroga končnice, vzhodna konferenca v zalivu Tampa Bay in Boston je presenetljivo Ondřej Palát (17:30, 1 + 1, +2) , 3 strele) ni dobil, čeprav sta bila ključna številka za domačo zmago 4: 2. Prednost pri glasovanju za čezmorske novinarje so podali njegovi sodelavci iz drugega napada Lightninga Tylerja Johnsona (1 + 0) in Brayden Pointa (1 + 3), ki je bil na vseh štirih domačih tekmah. Tretja zvezda je bila nato izkušena Napadalec Ryan Callahan.

Tampa, v kateri porazni napadalec Andrej Šustr ni bil v prejšnjih poraznih bitkah, je imel na tekmi 30:20 in je bil prvi, ki je prevzel vodstvo. 12.Minimalna uporaba moči Yanni Gourde.

Potem je prišlo celo do dvojne prednosti za igralca 5 do 3, vendar v veliki obliki, David Pastrňák (19:16, 0 + 1, -1, 1 strel) prehitevanje Andreja Vasilevskega in v nevarnem položaju ne more priti v mrežo ali kmalu do konca David Krejčí (16:44, -1, 2 naboja). Tik pred prvim izhodom v kabine so Bruinsi. Ponovno v seriji je zadel tako nevaren prvi napad na Boston. Patrice Bergeron s Bradom Marchandom in Patrice Bergeronom s prvo tekmo v playoffu sta slavila mladega kljuna Charlieja McAvoya.

Edini strelec v drugi dvajsetini je bil 31. mesto.minute domov Tyler Johnson, ki je dosegel točko Passa in premagal puf iz palače v obrambnem območju. Rojen v Frýdek-Místek-u še ni rekel svoje zadnje besede. V 55. minuti je povečal na 3: 1 in njegov drugi cilj v letošnji igri je bil končno razlika. Marchand se je zmotil v igri, napadalec pa je izročil pak na Palata, ki je zapustil krog desno.

V 56. minuti se je Bruins vrnil v razponu Torey Krug, ki je po zmagovitem biku Bergeronu dobil pomočnika Pastráka. Za Havirovljevo domačino je bilo 18 let.končnici mesto pri zagotavljanju njegovo elitno stanje na čelu produktivnosti. Pritisk končno vendar gostje na poravnave, dosežene v času od 59:34 poleg tega priznala na prazni kletki četrti, hit Point aktiven. Serija tako premakne v Bostonu države 1. 1 zadetkov

soboto po rezultatu 4: 3 od razširitve veseljem v San Jose po začetnem polom 0: 7 izenačevanje stanje serija 2. krog zahodne konference končnice s Vegas na 1: 1 tekem. Ponedeljkova tretji obrok po selitvi Ice Sharks so spet na 3: 3 do 59 minut, doma urejen Tomas Hertl (20:18, 1 + 0, +1, 4 posnetkov) zavihtel na nastavitev.

V tem času pa je imela tudi premoč zahvaljujoč dvema přesilovkám gostov in zasluženo na koncu dosegel zmagoviti gol. Pri 69.Minuta se je odločila, da bo osvojila Golden Knights in vodila v seriji 2: 1 proti napadalcu Williamu Karlssonu. Zmagal je tudi češki igralec Tomas Nosek (10:21, +/-: 0).

Drugi morski psi niso zmagali, saj so kmalu po trikratnem prevzemu vodili in izgubili na 1: 3 tekem. Brenden Dillon in Hertl sta s Jonathanom Marchessaultejem premagala Colina Millerja in 35 minut kasneje z Reilly Smithom.

V tretjem četrtletju je domača ekipa izvedla le sedem poskusov streljanja Marc-Andrea Fleuryja, vendar je bilo dovolj, da so to storili. Pri 48.minut, kmalu po izteku PowerPlay cilj urejen kontaktne Evander Kane hit poravnavo v času 58:03 pred vrati močna Hertl.

Odločitev o razširitvi so bili v bližini na obisku Alex Tuch in James Neal, ki je zadel le vratnico. Zlati vitezi so prevladali po 69 minutah Karlssona iz desnega kroga. Švedski napadalec je bil nato izvoljen za drugo zvezdo tekme. Prednost je dobil njegov kolega iz vrat Marc-Andreja Fleuryja, ki je ujel 39 od 42 morskih psov. Tretja zvezda je avtor izenačenje klube Hertl

rezultate.