Olimpijska medalja Hudec se bo v novi češki sezoni vozila v čeških barvah

Štiridesetletni rojeni Sumperk za naslednje leto ni vstopil v kanadsko nacionalno ekipo in predložil zahtevo za spremembo zastopanja. To je odobrila kanadska unija, vendar mora Mednarodna smučarska zveza (FIS) to potrditi na konferenci v Cancunu. »Seveda ga vzamemo. Nihče ne bo zasedel mesta, «je povedal Ales Krýzl, predsednik oddelka za alpske discipline.

» Zelo bi bil vesel, če bi delal. V to trdno verjamem, «je povedala Hudec v sporočilu za javnost Smučarske zveze. »Upam, da bodo češki ljubitelji želeli nekaj let za njih.In upajmo, da bomo z uspešnimi sezonami zadovoljni. ”

Odvisno od tega, ali bo Hudec imel FIS točke, da je šel kot kanadski, ali pa bo začel iz nič na češki strani. “Če je na nič, mora iti na točke, na primer v Čile, da pride v ekipo, vendar lahko to stori,” je dejal Krýzl.

odlično. Pogosto je delal s svojim velikim prijateljem Ondřej Bank za pripravo na dirke. »Z njim smo imeli dobre odnose že dolgo časa. Popolna je. Ampak to je izbruhnilo, ko se ni predal v kanadsko ekipo pred približno štirinajstimi dnevi, ”je povedal Krýzl. Hudec je dejal, da razmišlja o začetku za Češko prej. “Toda v športu ni lahko iti nikamor drugam,” je dejal.Toda kanadska ekipa mu je ponudila pogoje, ki jih v naslednji sezoni ne bi mogel sprejeti. Po podatkih strežnika nationalpost.com naj bi se vsak mesec testiral, da bi ugotovil, ali je njegova rehabilitacija po operaciji kolena februarja, in plačati 35.000 $ za podporo. priložnost za vrnitev na Češko. Prejšnji teden sem imel v Pragi srečanje z vodstvom sindikata smučarjev in obravnavali smo celotno prihodnost. Ko smo se dogovorili, sem v Kanadsko unijo poslal prošnjo, naj me izpusti, «je dejal Hudec, ko se je vse to zgodilo. “Toda odgovoril sem, da sem se že odločil.” Menim, da bo to najboljše za mene in mojo družino.Prejšnji teden so mi obljubili, da bom izpustil me. «Prejšnji teden je bil zmagovalec obeh tekem svetovnega pokala dolgotrajen. »Vse se je zgodilo tako hitro. Veliko e-poštnih sporočil in telefonskih klicev nazaj in nazaj, nas je čas potisnil, ker je bilo treba to storiti prejšnji teden, zato je bilo precej stresno. Vse je odvisno od tega, kako se odloči FIS, «je dejal Hudec.

Če mu Mednarodna smučarska zveza dovoljuje spremembo, ne bi smelo biti več ovir, ki bi lahko njegov začetek v čeških barvah še slabše. »Ne bom imela težav s potnim listom, starši in jaz sva se rodila tukaj. Tukaj imam državljana in prebivalko. Zadnje leto in pol sem redno med Češko in Kanado.Jaz sem ponosni Čeh in bi bil zelo vesel, če bi to uspelo, «je dejal Hudec.

Strokovnjak za discipline hitrosti je v preteklosti večkrat trpel zaradi zdravstvenih težav. Hudec ima devet operacij kolen, osemkrat zapustil. Zadnji osmi izbruh dirke v zadnjem decembru je bil samo en začetek na svetovnem prvenstvu.

Leta 2007 je Hudec na svetovnem prvenstvu zajel srebro v spustu. Pred dvema letoma je na olimpijskih igrah v Sočiju delil super-G z bronasto medaljo s Bodom Millerjem in po 20 letih osvojil prvo alpsko medaljo v Kanadi.