Odbojkarji na mivki Hermann in Nausch Sluková letos ne bodo igrali

“Pakiramo za to leto,” so na družbenih omrežjih zapisali igralci. Glavni razlog je poškodovana rama Nausch Sluková, s katero je igrala od julijskega evropskega prvenstva, kjer sta s Hermannom osvojila bron. Na prehodu avgusta in septembra sta kljub temu zamudila češko prvenstvo v Slavkovu v Brni.

Pregled profesorja Pavla Kolářja je razkril, da ima Nausch Sluková v rami ciste, ki ji med premikanjem potisne mišice in vstavke. “Zato se je moram najprej znebiti. Dokler se to ne bo zgodilo, me boli rama in ne bom delovala stoodstotno. Reši le čas, o operaciji ni bilo besede. Verjamem, da bo delovalo tudi brez tega. Le da bo ta čas nekoliko daljši, kot smo prvotno predvidevali.Zato smo se odločili, da preskočimo jesensko sezono olimpijskih kvalifikacij, “je dejala.

Uspešni par se je zato odločil za jesenske turnirje svetovnega pokala na Kitajskem in v Las Vegasu, ki že štejejo za olimpijske kvalifikacije. “Z ekipo ne želimo pohiteti z ničemer, zato čez dva meseca ne naredimo več iste stvari. V resnici bomo izgubili naš turnir v Las Vegasu, saj na Kitajskem najverjetneje ne bi začel Bare, čeprav bi bil zdrav. In zaradi enega turnirja nima smisla tvegati kakšnih večjih težav, “je dejal Nausch Sluková.Želimo biti dobro pripravljeni nanjo, zato sva se z ekipo odločili, da se dobro zberemo in se telesno in igrivo dobro pripravimo, «so povedali igralci na odbojki na mivki. »Trenutno se osredotočamo na fizično vadbo, na igrišče ne gremo šele oktobra. Ko bom novembra lahko popolnoma treniral ramo z mano, bi se z Barom odpravili nekam na toplo, da bi bili na pesku in zunaj in ne bi imeli dolgega odmora, “je dodal Nausch Sluková.

Avstrijski trener Simon Nausch najboljši v karieri. Poleg evropskega brona in zmage na Dunaju so osvojili tudi turnir v nižji kategoriji v Ostravi in ​​v finalu World Circuit v Hamburgu osvojili srebro.Na lestvici FIVB so bili prvi češki par v zgodovini, ki se je povzpel na vrh in je trenutno drugi.