Obetajoč svinec. Toda Decin samo ne odneha, pravi Ruzicka, trener Svitavyja

Pišejo o svojem občutku na svojih klubih, ki so lahko nekoliko pretiravani na njihovi trenutni ravni. Da bo Svitavy Košarka Turi vodil po zunanjih tekmah v četrtfinalu, ki se je končal čez Děčín 2-0, to pa ni bilo pričakovati veliko.

“Prišli smo, da Dečinu, ki traja eno zmago bi bilo odlično,” je dejal na post-match novinarski konferenci in Svitavy podajalec Roman Marko. “Imamo dva, zato smo srečni,” je dodal.

Tekmovanje Decin se je med seboj močno razlikovalo. V prvem Svitavy bala tekmecem jasno prekosila učinkovitost požara za zmago 92:80 je odrazilo trinajst natančne trojk.V drugi ekipi pa sta si obe ekipi komaj okrnili več kot 60 točk in konec je bil popolnoma odprt.

Mladi Svitavy pivot Pursl je v njem pokazal veliko elastičnih živcev. Najprej je vzel veliko podrezan ponudba iz sotekmovalce Slezak, nato pa nezmotljivo spremenili v dva prosta meta, ki je na koncu postala negativna tik pred končnim rezultatom 64:61 z vidika gostov.

“V torek smo odigrali tako prepričljivo v napadu kot dan prej, vendar so bili le zaradi Dečinu in da bolje branil.Dobro opravljeno pomagati in smo imeli toliko odprtih strelov, “je trener v primerjavi Svitav Lubomir Ružička.

Tudi Turi zato moral sklicevati na neprehodno obrambi, ki so plačani kot rezultat. “Želim se zahvaliti in čestitam mojim igralcem, da so pokazali velik karakter in voljo. Mislim, da ni dobil boljše, ampak srečnejše ekipe, «je dejal Ružička.

“Če ob koncu Dečinu padel eden od trojk, da bi bilo o podaljšanju in bo vožnja domov,” je dejal podajalec Marko. “V teh dveh tekmah, veliko nas je imelo Jelen (pivot Jiri Jelinek, kapetan Svitav in po naključju nekdanji igralec Decin, ki je dosegel 18 in 16 točk) , ki je bil tako naš X faktor.Sedaj bomo naredili vse, ker se ne želimo več znova vrniti v Děčín, “je dejal Marko.

Severni fantje seveda vidijo nasprotno, na svojem lastnem odboru bi bili zelo veseli, da se bodo znova predstavili. “Razočarani smo zaradi dveh porazov, vendar bomo zagotovo želeli podaljšati serijo pri igranju štirih zmag. Ko smo v torek v Svitavyju in dodamo nekoliko boljši napad, imamo možnost, da zmagamo obe tekmi, «je verjel Ondřej Šiška, dekan. “Definitivno se ne spomnimo.” Trener Růžička je pripravljen na besen nasprotnik nasprotnika pri drugih mačkah. “Razmere so za nas 2: 0, četrtfinale pa bodo še vedno zelo zahtevne.Decin je ekipa bojevnikov in zagotovo bo poskušala boriti za prvo nagrado v seriji, “je dejal trener.