O kraljevi stotini. Žvižga Gatlinu, praznina in nedotakljiv Coleman

Že v polfinalu bo Christian Coleman pokazal, česa je sposoben. Na začetku za trenutek zapre oči, se prekriža in nato zbeži pred vse nasprotnike dobesedno po razredih.

Prvo polfinalno vožnjo ob 9.88 osvoji 24-letno obdobje, ko potisne jezik in hitro odide na stadion.

“Poglejte vodstvo! Drugim je poslal sporočilo, da nihče ne more konkurirati z njim, “pravi legendarni Michael Johnson . Seveda zaradi svojih zgrešenih protidopinških testov Johnson v zadnjih dneh ni našel preveč pohvalnih besed. Kar se tiče proge, pa je samo na glas povedal, kaj si mnogi mislijo.

Toda Justin Gatlin ima težave v drugem polfinalu.Na njegovem začetku se srečata dva nekdanja svetovna prvaka in dva moška z dopinško skorjo. Jamajčan Yohan Blake usmeri stisnjeno pest v kamero, Gatlinove kremplje.

Blake se ozre proti cilju: Kje je Gatlin? Tik ob njem. Toda…v skrajnem toku bo Kanadčan preglasil André de Grasse.

Pokaže, da je drugi Blake merilnik časa, tako kot Gatlin 10.09, toda ena tisočina igra samo v prid Jamajčana. Kar pomeni, da branilec naslova Gatlin ni na dveh progresivnih mestih, kar zagotavlja neposreden napredovanje v finale. Zato mora upati, da se bo sčasoma spravil vanj.

V zadnjem tretjem polfinalu čaka, da računalnik “pljune” 3. in 4. mesto.Šele potem je jasno: Gatlin je rešen, še vedno lahko razmišlja, da bi branil primat leta 2017.

Tudi to počne. Mogoče pa deluje tako kot Don Kihot za boj proti vetrnicam.

“Ima lažne nade. Resnično mislim, da nihče ne more iti v korak s Colemanom, ki je razred Dohe zase, “pravi Johnson. “Vendar je še pet sprinterjev, vključno z Gatlinom, ki lahko gredo po srebro. Če želite videti dobro uravnoteženo tekmovanje, se osredotočite na boj za drugo mesto in ne za zmagovalca.

Res je, vprašanje je, kdo si dejansko želi tekmovanja v soboto zvečer na stadionu v Kalifi?

Čudno vzdušje in stanjšana publika. Toliko praznih belih sedežev se sveti v daljavo.Verjeli ali ne, tik pred finalom stotin je na tribunah še manj ljudi, kot jih je bilo pred pol ure v polfinalu. Trenutno je najhitrejši človek na svetu.

Predstava o temni in laserski svetlobi, ki je novost tega prvenstva, predstavlja velik finale. Njen stranski učinek je, da se vsi prazni sedeži izgubijo tudi v nenadni temi.

Domači katriki več ali manj niso prišli v avditorij.Hvala vsaj hrupnim gledalcem iz Etiopije in drugih afriških držav, ki so še vedno jezni na prvo deseterico, hvala za barvito jamajško enklavo, hvala za ogromno odpravo britanskih navijačev.

piščalka je posledica uvajanja dvojnega grešnika za doping Gatlin. Ne tako odločno kot leto prej v mestu nad Temzo, vendar še vedno žvižga. Colemanove oči so trde. De Grasse na drugi strani zmelje kot mlin, Blake pokaže lastni kavelj, Južnoafriški Simbine zmagoslavno dvigne roko, Brit Hughes pa na vratu pokaže zlato verigo.

Podobno kot Gatlin.Toda zlata medalja je določena za drugega človeka.

Laserski šov je vrhunski v dramatični glasbi. Ali bomo na progi videli dramo?

Ne.

Starterski strel pošlje osem mož v boj.

Coleman je raketa takoj, ko strelja iz blokov. Pozneje, kot da meče prehode in pospešuje, že pri 50 metrih vodi za meter in njegova prevlada se povečuje. Gatlin se premakne na drugo mesto, vendar to ni najmanj nevarnost za Colemana.

Triindvajsetletni domačin Atlante prečka cilj, zmaga 13 stotink pred Gatlinom, pogleda v nebo, široko odpre usta in kriči. p>

Čas? 9,76! Pravkar se je na stotih zgodovinskih lestvicah preselil na šesto mesto. Notranji svetovni prvak v šestdesetih je osvojil krono na prostem.In medtem ko hitri časi v mizah prihajajo in odhajajo, naslov ostane za vedno. b> Usain Bolt (3 – 0 – 1).

In Andre De Grasse ima v osebnem rekordu 9,90 bronaste bronce. Kdo si ne bi želel, da bi bil Kanadčan po dveh letih večjih zdravstvenih tegob.

Johnson je prikimal: „Samo pobegnil je. Moral bi pasti, da ne bi zmagal. Vedel sem, da bo boj za drugo mesto. “Svetovni prvak se sliši neresnično, preveč lepo, da bi bilo resnično,” pravi. Je pa res. “Ne morete priti sem in se odpraviti z zlatom.”

Da, tukaj lahko LAHKO pridete.Grozili so mu, da mu bodo prepovedali potovanje v Doho zaradi treh testnih odsotnosti. Vrzel v pravilih je dala priložnost Colemanu.

Že lani v Londonu je Gatlin zasedel drugo mesto.

“Takrat sem bil le dve leti na univerzi in mnogi ljudje niso pričakovali, da bom dobil medaljo. Tu sem se znašel pod veliko večjim pritiskom. Pričakovalo se je, da bom izboljšal srebro, “opozarja.

V primeru Gatlina je bilo po drugi strani pričakovati, da bo po septembrski poškodbi v Zagrebu konkurenčen.

Bil je. “Letos je bil preizkus moje vzdržljivosti in volje in preizkusil sem se,” razlaga odstavljeni kralj. “Rana me je udarila.Kljub temu sem ostal osredotočen na tej dirki. “Glede na kaliber Gatlin takoj izjavi, da kariere ne bo končal niti zdaj.Z drugimi besedami: Čez eno leto se vidimo v Tokiu pod petimi krogi.

“Christian je vodil odlično dirko in imel odlično sezono, danes pa sem mu poslala sporočilo: Pazi na mene,” pravi nasmejana. “Če bi me želel premagati v Tokiu, bi moralo biti čez leto dni še boljše.” Težko je reči, kako resno Coleman sprejema te besede. “Novi svetovni prvak se odzove. “Delo se ne sme ustaviti.”

Toda Tokio bo naslednje leto.

Letos…

Med dopinškimi testi, Christian Coleman še nikoli ni bil tam ko pa je šlo za najpomembnejšo dirko leta, je bil prav tam, kjer je moral biti v Dohi.Pred vsemi.

Zmagal je na začetku, polfinalu in finalu.

V Dohi je priredil spektakularni samostojni šov.