Nov igralec pred začetkom druge lige. Frýdek Mlajši pride v Hradec

Če vam ime Frýdek nekaj pove v zvezi s Hradecem Královéjem, potem ste na pravi poti. Christian Frýdek je mlajši sin Hradec Králové vzrejen Martin Frýdek, njegov brat Martin igra za Šparto in češko reprezentanco, v Hradecu pa ima stare starše. Torej gre v bistvu za domače okolje.

“Je kreativen nogometaš, ki bo povečal konkurenco sredi polog. Začutil sem veliko željo, da bi igral za Hradec, “je povedal izvršni direktor kluba Jiří Sabou. .Tam je odigral 25 tekem in dosegel tri gole.

Poleti se je Cristian Frýdek pripravljal s prvo ekipo Sparte, a ga za novo sezono ni zdržal. Prihaja v Hradec, kjer trenira zadnje dni in je včeraj sodeloval pri streljanju ekipe Hradec Kralove. Daniel Horák, levi branilec Hradeca, je krenil v nasprotno smer Frýdek.Začel se je pripravljati z ekipo Hradec Kralove A, zdaj pa se je preselil v rezervo Sparta, kjer ga je izbral trener Vaclav Kotal. igralci trenutnega kadra bodo odšli pred začetkom nove druge lige.

Zaenkrat to zagotovo velja za branilca Daniela Fiekka. Borec, ki je trenutno s češko reprezentanco devetnajst let na evropskem prvenstvu ustrezne starostne kategorije, zagotovo odhaja na eno leto gostovanje v drugoligaški Varnsdorf.S to ekipo se je pripravljal na evropsko prvenstvo pred koncem junija, ko je v dresu celo odigral pripravljalni dvoboj proti Hradecu.

Christian Frýdek je peta poletna okrepitev ekipe Hradec Králové. Pred njim so prišli branilec Kristián Zbrožek iz Varnsdorfa, vezist Daniel Procházka iz Ústí nad Labem ter napadalci Erik Prekop iz Trenčína in Daniel Švantner iz České Budějovice.Slednji, ki je že pozimi postal igralec Hradeca, a je pomladi izkopal v tretji ligi Benešov, ni dobil mesta v kadru Hradeca in je odšel k gostitelju Hodonínu.

, ki je odpovedal pogodbo, bo igral v drugi ligi v Chrudimu.