Nogometaš Lengyel se najbolj spominja let v Rusiji, s prijatelji

Ko govori o Rusiji, je prižgan. Govori z navdušenjem in pogosto z nasmehom. Očitno je, da je ta država, ali bolje domačini, je postalo pri srcu srca.

Danes devětatřicetiletý Roman Lengyel pripoveduje zgodbo o mafijski praks lokalnih nogometnih šefi, ki jo je spoznal v svoji prvi posel na Saturn Ramenskoe, ampak tudi o tem, kako dobro je živel v Krasnodarju v Južni Afriki. Tam je postal najljubši domačim navijačem in je veliko prijateljev.

On opisuje, kako je njegova ekipa zavrnil, da bi tekmo v Nalčik po bombardiranju ali napada neposredno navijači med tekmo v Makhachkala.Spominja dolge prelete za tekme do Vladivostoka ali ne, ko so imeli v Krasnodar štirideset stopinj Celzija in so morali iti igrati naslednji dan, v katerem v tistem času je bila temperatura krepko pod ničlo. Da ne omenjam usposabljanj ob šestih zjutraj ali zavest, da nikoli ne moremo biti prepričani o ničemer.

“To je samo Rusija. Zgodovino bi dala knjigo. Kdo ne, verjetno ne bo razumel. Ampak moram reči, da je bilo v Krasnodar verjetno moja najboljša sezona, “pravi Roman Lengyel.Igralec, ki opravili Sparta Praga, evropski pokal igral v Teplicah in po dolgem ruskega posla igral od pet let, v Češke Budejovice Dynamo.

“Ob istem času, ko smo leteli z vratarjem Tonda Kinsky v Moskvi, smo od tega je bilo republicacija. izkoristiti smo na letalu s šampanjcem in dejal, da če bi vztrajali na leto, bo to super, “pravi Roman Lengyel. Čeprav se na prvi je bilo videti, končno, Rusija je preživel sedem let. In potem njegovi potniki še dve leti več.

“počne prav je bil prvi posel narobe. Izbral sem trenerja Olega Romanceva. Pod njim sem stopil. Ampak potem nenadoma trener odpustili, sem igral za smeti, ne da bi vedel, kaj se bo zgodilo z mano.Slišal sem zgodbe o tem, kako igralec na gozdu zaključi dogovor, in končno sem bil vesel, da slišim Krasnodar. S tem sem se veliko ukvarjal, «pravi.

Krasnodar, bil je drugačen svet. Toplota od oktobra do aprila. Mesto, ki je živelo z nogometom. To je bilo kratek vožnji do Sočija do morja, in prijaznih ljudi, ki jih je imel Roman Lengyel. “Tam sem našel veliko prijateljev. Ne samo med nogometaši, temveč tudi navadnimi ljudmi. Ko nisem igrala, sem jih sledila k kotlu. Brez težav sem jih podpisal. Imel sem drugačen odnos do njih kot ruske zvezde, bili so bolj ločeni “, dodaja Lengyel. Rusi so ponosni na svojo državo. S svojimi soigralci sem se moral prepirati okoli leta 1968.Nekdo se je moral pritožiti, da je njegov oče metal kamne in pljuval na nas, in prišli so, da bi nas osvobodili. Nisem mogel biti jezen z njim, ker so tako udarili v glavo. Ruska propaganda je tam zelo močna, “pojasnjuje. Nasprotno, ko misli, da ste z nekom v Rusiji, je prijateljstvo močno. “Samo, da ti ne boš udaril hrbet. Ti ljudje jih ne potrebujejo vsak dan, toda če enkrat enkrat letno prideš, ti bodo dobili modro z neba. In ko prideš na obisk, je kot majhna poroka. Miza povešanje pod hrane in vodka teče, “omenjeni Lengyel

.

zadovoljstvom je ostal pri nogomet

Z Krasnodarom je Lengyel doživel dva postopka in dva spusta iz najvišje ruske konkurence.Menjava trenerja, dvajset novih prihodi nogometaše vsakih šest mesecev in branijo svoje pozicije v močni konkurenci.

jo branil šele po štirih letih. Ampak bil je srečen. Že drugič v svojem življenju je dosegel trener Oleg Romancev. Preselil se je v Rostov na Donu, 300 kilometrov stran. Dodano eno leto v najvišji konkurenci. “Prihranili smo se. In potem ruski klasik. Trener je odšel v drugo sezono, prišli so novi igralci. Nisem se igral. In sem vesel, da sem bil izpuščen iz njihove pogodbe in sprejel ponudbo iz Dynamo me, da se vrnejo domov, “je v letu 2010

opozarja V Budejovice kot so to dosegli v Krasnodar dveh praks in dva spusta. In ko je pred drugo tremi leti se je upokojil in začel delati v klubu. “Pravim nazaj, morda sem se zgodila prezgodaj, vendar ni več ena.Vesel sem, da lahko delam v Dynamo in vedno v nogometu, “pravi trener ekipe Budweiser B. V svoji karieri je pridobil dovolj uspeha, pridobil veliko izkušenj in lahko nadaljuje. “Ko sem začel v mladinskih kategorijah, da bi šel skozi tabelo, stavim vse na eno karto. Sem se šalil v šolo, pobral lahkega vajenca, zato nisem imela težav z vstopom v sredino in igranjem. Na srečo je zunaj, «pravi.

Zmagal je na dveh naslovih prvaka, doživel vzdušje v prvenstvu, vendar se v osnovnem setu ni nikoli trudil. Zato njegov uspeh ni bistvenega pomena. “Nekaj ​​drugega je srebro evropskega prvenstva 21. stoletja.Tam sem igral vse kvalifikacije in je bila tudi na zaključnem turnirju. Konec koncev, trener Bruckner me trdno zamašek. V času, ko sem rekel, da sem moral ostati v Dynamo še pol leta dlje. Fantje, kaj so bili z menoj od manjših klubih, kot Tomas Ujfaluši in Marek Heinz, ki je prestopil v tujini. Šla sem na Sparta približno pol leta prej, “vrnitev v preteklost. “Imel sem nikjer Sparta ni hotel prodati, vendar nisem bil ponovno sprejet v tekmovanju. In priznam, da tudi prehod na Prague’m verjetno povsem napačnega ravnanja z njim, “je dejal.

Po dveh letih, ko se koplje Teplice.V severni Bohemia osvojil češki prvenstvu, igral Intertoto pokal in pokal UEFA proti Kaiserslauternu in izgubili ali Feyenordu omenil Rusijo.

Največji osebni uspeh mu je samo srebro z evropskega prvenstva, ki se je igral na Slovaškem. Hvali domače vzdušje, vendar je malo povezana z olimpijskih iger v Sydneyju. Tam je užival veliko. “V ozračju, parade, drugi športniki, vasi. Kot se je izkazalo, da smo videli iz olimpijskih iger le letališča hotelskih in usposabljanja. Spustili smo se v osnovno skupino in se odpeljali domov pred začetkom iger. To je bilo zame veliko razočaranje, “je dejal.

sem ga vprašal, na koncu, če bi njegova kariera ničesar spremeniti, vendar ko za trenutek misli samo odkima. “Mislim, da ne.Mogoče bi imela boljši dostop do nogometa, ko sem preklopil iz Budějovice v Sparto. Toda ta človek nikoli ne ve. Nisem igral veliko, toda dečki me niso vrnili v ekipo kot zunajder. Mislim, da sem našel Jirka Novotnyja, Horsta Sieglova in drugih. Pravkar sem živel življenje, ki mi je potem všeč, če to ni smiselno, «se Roman Lengyel nasmehne.