Netball Australia najavlja rekordno plačilo za ženske timske športe

Indikacija o svetlejši prihodnosti netballa je bila dana v sredo, ko je bila napovedana prelomna plačna pogodba, ki bo igralcem, ki bodo nastopila v vseavstualni konkurenci naslednje leto, delež skupnega plačnega sklada v višini 5,4 milijona dolarjev.

plača bo 27.375 $, kar je več kot dvakrat več kot prejšnji 13.250 $ na igralca v nedodelanem ANZ prvenstvu, trans-tasmanski ligi, ki se je končala na koncu te pretekle sezone.

v novi ligi AFL bo naslednje leto imelo minimalno plačo v višini 5000 dolarjev, medtem ko je v kriketu, če ima igralec v obeh dvaindvajsetih in enodnevnih domačih ligah, je referenčna vrednost 18.000 dolarjev.Ni določeno minimalno plačo za nogometaše, ki se igrajo v W-ligi. “Današnja napoved predstavlja velik korak v našem kolektivnem prizadevanju za dosego profesionalnega polnega delovnega časa za vse naše športnike,” je dejal namestnik Netball Australia na novinarski konferenci v Melbournu.

Sporazum je potekal že od petih letnih oddaj z devetim omrežjem in Telstra je bil objavljen maja, ko je Fechner močno sodeloval v pogajanjih z avstralsko zvezo Netball igralcev in osmimi ekipami za tekmovanje.

“Želeli smo postaviti merilo za ženski šport in absolutno verjamemo, da smo to dosegli z novim kolektivnim igranjem CPA dogovor “],” je dejal Fechner. V okviru novega dogovora bodo vsem igralcem podeljene 12-mesečne pogodbe s skrajšanim delovnim časom, v povprečju 20 ur na teden, toda z urami od 10.00 do 16.00, da imajo igralci možnost dodatnega dela ali študija .

Igralci, ki so noseči ali se poškodujejo, bodo finančno pokriti, s sporazumom, ki zagotavlja 100-odstotno zaščito dohodka za vse zaslužke do dveh let, medtem ko se bo politika starševskega staranja izvajala tudi za igralce z majhnimi otroki in vsakega igralca v zasebnih prispevkih za zdravstveno zavarovanje letno dobi do 1500 dolarjev.

Za novinarja zveze Melbourne Vixens in predstavnika zveze australijskih zvez igralcev Netball, je bil novi sporazum velik korak naprej za šport.

“To je že več let potekalo med športniki in športom.Čeprav še nismo popolnoma profesionalni, sodelovanje in kolektivna volja vseh strank pomeni, da to ne bo daleč, «je dejala.

” Naša ambicija skozi ves ta proces je bila doseči to popolno ravnotežje med polkroprostalnost z najboljšimi možnimi pogoji za naše športnike.

“Športniki so navdušeni, da se je netball zavezal, da bo v svoje športnike vlagal večji delež svojega prihodka kot katerikoli drug šport (moški ali ženski) resnično priznavajo svoj prispevek k rasti igre. “

Ime nove lige ostaja neznano, kot tudi identiteta sponzorja, ki nadomesti bančne gigante, ANZ, ki so bili povezani s trans-Tasmanom konkurenco.